2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Motorolja

Motorolja.

Originalmotoroljorna från Volkswagen och Castrol – för optimal motorprestanda, livslängd och bränsleekonomi.

Volkswagen Hochleistungs-Motorenöl Longlife III

Volkswagen High-Performance Engine Oil Longlife III.

Optimerad för din Volkswagen-motor.
 • Spar bränsle.
  Motoroljans lägre viskositet ger lägre friktion vilket gör att motorn kan jobba mer effektivt och därmed dra mindre bränsle.
 • Längre intervall mellan oljebytena.
  Motoroljans egenskaper och dess lägre innehåll av aska gör den stabil och långlivad. Det gör att oljebytena sker med längre intervaller vilket innebär lägre underhållskostnader för dig.
 • Förlänger motorns liv.
  Oavsett årstid och lufttemperatur ser motoroljan till att smörja motorn optimalt vilket minskar friktionen till ett minimum. Och minskad friktion förlänger i sin tur livslängden på motorn.
Castrol EDGE Professional LongLife III

Castrol EDGE Professional LongLife III.

Optimerad för maximal styrka och prestanda.
 • Dubbelt så stark oljefilm.*
  För att klara extrema påfrestningar har denna motorolja utvecklats för att oljefilmen ska ha dubbelt så hög styrka jämfört med oljefilmen hos liknande oljor.
 • 15 % mindre friktion.**
  Motoroljans minskade friktion ger motorn ökad styrka och minskar slitaget. Det gör att motorn håller längre.
 • Håller styrkan 140 timmar längre.***
  Tack vare tillsats av titan ökar oljefilmens uthållighet med 140 timmar jämfört med oljefilmen hos liknande oljor.
 

* Castrols egna tester av Castrol EDGE-produktserien visade att styrkan hos oljefilmen på de testade produkterna i genomsnitt blev dubbelt så hög genom tillsats av TITANIUM FSTTM jämfört med liknande produkter utan TITANIUM FSTTM. Testet utgick från 61 procent av den globala Castrol EDGE-försäljningsvolymen under 2012.

** Castrols egna tester av produktserien Castrol EDGE visade att friktionen minskade med upp till 15 procent genom tillsats av TITANIUM FSTTM jämfört med jämförbara produkter utan TITANIUM FSTTM. Testet utgick från 61 procent av den globala Castrol EDGE-försäljningsvolymen under 2012.

*** Castrols egna uthållighetstester på produktserien Castrol EDGE visade att det var möjligt att bevara oljefilmens styrka på de testade produkterna med tillagd TITANIUM FSTTM 140 timmar längre jämfört med liknande produkter utan TITANIUM FSTTM. Testet utgick från 61 procent av den globala Castrol EDGE-försäljningsvolymen under 2012.    

Volkswagen Öl-Service.

Volkswagen Oljeservice.

Ett litet stopp för din Volkswagen – ett stort kliv mot ökad motorlivslängd.

Volkswagen Oljeservice är en enkel och smidig investering i din Volkswagens framtid. Med vår oljeservice ger du motorn i din Volkswagen de bästa förutsättningarna för ett långt och bekymmersfritt liv. En oljeservice hos din Volkswagen Serviceverkstad görs snabbt och smidigt med högsta kvalitet – våra specialutbildade servicemekaniker byter motorolja, filter och packningar enligt Volkswagens strikta föreskrifter och vi använder enbart originalmotoroljor och originaldelar som har utvecklats särskilt för din Volkswagen. Du vet att arbetet blir korrekt utfört och motorn mår bättre. Enklare och tryggare kan det inte bli. Förläng din Volkswagen-motors livslängd – med Volkswagen Oljeservice.

Hur ofta behöver motoroljan bytas? Beroende på Volkswagen-modell och årsmodell gäller antingen fasta serviceintervaller eller flexibla serviceintervaller. Vad som gäller för din Volkswagen-motor står angivet i bilens instruktionsbok.

Vad byts mer än motorolja vid en oljeservice? Utöver motorolja byts även oljefiltret då det samlar upp smuts och andra partiklar som uppstår vid förbränningen. Att alltid byta oljefiltret samtidigt som motoroljan är ett enkelt men vitalt sätt att öka livslängden på motorn.    

image

Rätt olja till rätt motor – självklart, eller hur?

Hur ser den perfekta oljan ut? Det beror på till vilken Volkswagen-motor man ska ha den. När allt kommer omkring har varje motor sina unika förutsättningar och krav för att fungera optimalt. Därför utvecklar vi specifika Originalmotoroljor för varje enskild Volkswagen-motor. Det gör att både vi och du kan vara säker på att motorn i din Volkswagen presterar optimalt i alla lägen.
Kvalitetssäkring à la Volkswagen helt enkelt.

Motoroljan – motorns livsexlixir.

Känner man till vilka extrema påfrestningar en bilmotor utsätts för när den är igång förstår man varför rätt motorolja är så viktig. En arbetande motor utsätts för ett enormt tryck, mer än 10 ton per kvadratcentimeter, samt temperaturer på upp till 2 000 °C samtidigt som vevaxeln snurrar med flera tusen varv per minut och driver andra komponenter som uppnår extrema hastigheter. Rätt motorolja skyddar motorn, minimerar friktionen och ger den förutsättningar att prestera optimalt och problemfritt i många mil. Här nedan kan du läsa mer om vad motoroljan i en bilmotor har för uppgifter.