Laddning och räckvidd

Hur långt kommer jag?

Vår ID. familj är en ny generation elbilar som låter dig köra längre på en enda laddning. Detta är en förutsättning för att elbilen ska vara ett riktigt alternativ för de flesta människor. Oavsett om du pendlar, gör kortare utflykter eller långresor så kommer du kunna byta till en elbil. Tack vare ett nät av laddstationer som byggs ut dag för dag kommer det bli lättare än du tror.

En karta med flera laddstationer utmärkta.

Kom ända fram med el.

ID. Crozz från sidan.

När man tänker på eldriven körning, är det en sak som automatiskt kommer upp: räckvidden. Hur långt kommer jag på en laddning? Hur planerar jag längre resor? Var kan jag ladda bilen, och hur lång tid tar det? Med en elbil kan du ladda den under en kort paus vid en laddstation.

Senaste nytt: våra nya eldrivna modeller är baserade på den nya plattformen MEB. ID.-familjen innehåller modeller som kan köras upp till mellan 330 och 550 km enligt WLTP-körcykeln – beroende på batteristorlek och karosstyp.

WLTP står för Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure och är en ny standardiserad global testprocedur som speglar verklig körning ännu tydligare än den tidigare NEDC-körcykeln.

Vardagspendlaren.

Kör du flera korta sträckor varje dag? Du kanske lämnar barn på förskola eller skola, fortsätter till jobbet, handlar på vägen hem och hämtar upp barnen igen, bara för att köra iväg till fritidsaktiviteter på kvällen? Om du kör mindre än 50 km varje dag räcker det med att du laddar en eller två gånger i veckan, beroende på batteristorlek. Det idealiska är att ladda över natten via en laddbox monterad i hemmet. Du kan dessutom söka ladda-hemma-bidraget från Naturvårdsverket som täcker den del av kostnaden för laddbox och installation i hushållet.

Förskola, skola, jobb, fritidsaktivter.

Utbyggnaden av offentliga laddstationer, till exempel vid shoppingcenter, går snabbt.  Om din arbetsgivare erbjuder de anställda möjlighet att ladda på jobbet är det en smidig lösning. Då använder du de stunder när bilen ändå står stilla till att ladda upp den. Och det räcker som sagt att ladda den en eller ett par gånger i veckan.

Karta med en rutt från affären till skolan.

Helgutflykter och kortsemestrar.

Även om du mest kör korta sträckor gör du förstås då och då lite längre turer – till släktingar och vänner, höstlov och påsklov, en och annan weekendresa. Med det större batterialternativet är det möjligt att köra mellan 390 och 550 km med ID.3.

Du kan köra både långa och korta sträckor, precis som vanligt. När du är på längre turer kan du passa på att ladda bilen medan du äter lunch. Du behöver inte ändra dina resvanor för att du kör en elbil.

Till släktingar, vänner eller bara med familjen ett par dagar.
Karta med en rutt till jobbet.

På semester.

På en 100 mil lång resa behöver du endast ladda en elektrisk bil tre eller fyra gånger. Vid riktigt långa sträckor fungerar alltså också – du behöver ju rasta själv också.

Ladda batterierna på långresa.
Karta med en lång semesterrutt.

Lång räckvidd, stor flexibilitet.

Kör du redan en elbil, eller funderar på att köpa en? Bra. Då vet du att det finns ett stort utbud av elbilar. Och oavsett om det gäller korta eller långa sträckor, vardag eller helg eller semester, så kommer du att ha samma frihet som med en bensin- eller dieseldriven bil. Nätet av laddstationer växer snabbt. Och du kan använda navigationssystemet för att snabbt och enkelt hitta närmaste laddstation.

Bild på en smartphone med en positionspil som pekar på en laddstation på en karta.

Anmäl dig nu för att hålla dig uppdaterad

Få uppdateringar om vår satsning på elbilar.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..