Sportig elektrisk prestanda sammanfattad i tre bokstäver: GTX

GTX-modellen är den mest sportiga och fartfyllda versionen av ID. vilket du kan läsa mer om här.

GTX-modellen är den mest sportiga och fartfyllda versionen av ID. vilket du kan läsa mer om här.

E + X: Extra kraft

En GTX är precis lika energi-effektiv som en ID. men med acceleration som en GTI. Hemligheten bakom detta är att komplettera med ytterligare en elektrisk motor, vilket ger ett rejält kraftpaket och dessutom möjliggör fyrhjulsdrift. Det stora högspänningsbatteriet monterat i golvet på karossen ger en optimal tyngdpunkt och förutsättningar för mycket god väghållning och stabilitet i kurvorna. Givetvis har GTX även bra räckvidd och du kör utan att orsaka några koldioxidutsläpp.

Väl förberedd med GTX-drivning

GTX-serien är banbrytande genom sitt drivsystem med enväxlad växellåda, dubbla motorer och fyrhjulsdrift som ger bästa tänkbara väggrepp oavsett väglag. Speciellt om du använder körläget ”Traction” som är utvecklat för körning på halt eller löst underlag. Fyrhjulsdriften gör det också möjligt att dra tyngre släp.

Sportig eller eldrift? GTX ger dig båda delarna.

GTX betyder elektrisk prestanda. Som alla ID.-modeller kombinerar GTX sportig körglädje med en smidig drivlina. MEB-plattformen ser till att batterisystemet är snabbladdat och ger största möjliga utbyte av energin och tillverkningen sker med så få koldioxidutsläpp som möjligt. Om du dessutom köper el från förnybara källor blir vi alla vinnare.