Vindrutan på en Volkswagen med vy ut mot solnedgången

Glas och sikt

Glas och sikt

Vindrutan, så mycket mer än bara ett fönster.

Bra sikt är viktigt när du är ute i trafiken. Byt torkarblad regelbundet och byt vindrutan när den börjar bli sliten. Med åren blir den repig och sikten försämras.  Då ser du till att du och dem som åker i din Volkswagen inte behöver kompromissa med säkerheten.

Vi hoppas att du slipper stenskott. Men om du får ett, laga eller byt vindrutan på en gång innan den spricker upp mer. Vindrutan är en integrerad del i bilens säkerhetssystem och där kan sitta flera viktiga sensorer. Så låt dem som verkligen kan din bil laga eller byta vindrutan. Välkommen till våra glasexperter. De monterar rutan exakt rätt och ser till att allting fungerar som det ska.

Boka service onlineOpens an external link

Volkswagen Originalvindruta

--:--

Originalvindruta gör bilen säker

Vindrutan i din Volkswagen är mer än bara ett skydd mot väder och vind. Den utgör även en viktig del av bilens konstruktion och bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet, bland annat ger vindrutan stöd åt krockkudden vid en kollision. Dessutom finns en hel del avancerade förarassistanssystem i din Volkswagen som vindrutan ska fungera tillsammans med, exempelvis laser, sensorer och kameror. Därför gör du klokt i att låta de som kan din Volkswagen montera en Volkswagen Originalvindruta när det är dags att byta.

Låg självrisk.

En ny Volkswagen Originalvindruta är inte bara rätt val för din Volkswagen. Med Volkswagen Försäkring är den också ett ekonomiskt smart val. Du betalar bara 1 800 kronor vid ett byte till en ny Volkswagen Originalvindruta. Bedöms skadan på vindrutan vara mindre är ca. 2.5 cm kan den i de flesta fall lagas och du betalar då bara 200 kronor.

Kvinna och man tittar på stenskott i rutan

Anledningar att välja en Volkswagen Originalvindruta:

Stabilitet som gör skillnad
Vindrutan i din Volkswagen utgör en del av bilens bärande konstruktion. Det innebär att dess utformning, kvalitet och montering bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Vindrutan är med andra ord en ren säkerhetsfråga.

Perfekt stöd
Vindrutan ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet ska fungera som det var tänkt.

Teknikkompatibel
Förarassistansteknik som laser, sensorer och kameror sitter monterade på vindrutans insida. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som den vindruta som satt i din Volkswagen när den lämnade fabriken.

Extrem precision
En Volkswagen Originalvindruta är tillverkad enligt Volkswagens extremt höga kvalitetsstandarder och är perfekt anpassad till just din Volkswagen.

Säkerhet på hög nivå
En Volkswagen Originalvindruta garanterar att säkerhetssystemen i din Volkswagen fungerar och att bilen har samma höga säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Ökar komforten
En Volkswagen Originalvindruta skyddar dig även mot fartvind, UV-strålning och buller. Dessutom gör vindrutan att kupén värms upp mindre under årets varma månader.

Volkswagen Original Aerotorkarblad

Ger dig klar sikt i alla lägen

Oavsett hur illa vädret utanför bilen blir kan du alltid lita på Volkswagen Original Aerotorkarblad. Torkarbladens aerodynamiska utformning ser till att svepa vindrutan i din Volkswagen optimalt, oavsett hastighet, mil efter mil, sommar som vinter. Och när det är dags att byta så gör du det enkelt och smidigt med ett klick. Så vänta inte för länge med att byta torkarblad på din Volkswagen. De ser ju till att du håller sikten klar dit du ska.

Därför ska du välja Volkswagen Original Aerotorkarblad till din Volkswagen:

Perfekt passform
Tack vare de innovativa torkarbladens flexibla skenor justeras de efter vindrutans krökning och storlek vilket skapar ett jämnt tryck över hela svepytan.

Sveper optimalt – även i höga hastigheter
Tack vare torkarbladens aerodynamiska design, inbyggda spoiler och dubbla precisionsbyggda flexibla skenor sveper de optimalt i alla lägen, oavsett väderlek och hastighet.

Upp till 30 % mindre slitage* 
Tack vare högkvalitativa material och den särskilda mjukgående beläggningen minskar både friktion och slitaget vilket ger torkarbladen ökad livslängd.

* Jämfört med konventionella vindrutetorkare.

Montör med vindrutetorkare

Volkswagen Original Windscreen Clear spolarvätska

Tuff mot smuts – snäll mot din Volkswagen

Med Volkswagen Original Spolarvätska har du klar sikt i alla väder, året runt. Spolarvätskan skyddar ruta och vindrutetorkare mot frost och kalkavlagringar och eftersom vätskan inte innehåller några vattenolösliga ämnen är den också både skonsam mot miljön och lacken på din Volkswagen