Inofficiellt importerade ID.-bilar

ID.-modeller har importerats till internationella marknader genom inofficiella kanaler.

Volkswagen vill uppmärksamma att Volkswagen ID.-modeller som tillverkats i Kina för den kinesiska marknaden har importerats till internationella marknader genom inofficiella kanaler.

Oavsett eventuella påståenden från dessa säljare, har de Volkswagen ID.-modeller som erbjuds på detta sätt ingen internationell garanti. Därutöver innebär detta i stor utsträckning att service, reparationer och underhållsarbete (inklusive garantireparationer och goodwill-åtgärder), inte kan utföras av våra auktoriserade Volkswagen återförsäljare eller serviceanläggningar. Dessutom har varken Volkswagen eller Volkswagen Group Sverige möjlighet att förse kunderna med Volkswagen Originaldelar för modeller som endast säljs i Kina, t.ex. Volkswagen ID.6.

Kunder som ändå väljer att köpa dessa bilar via inofficiella kanaler bör dessutom ha vetskapen om att fordonen, förutom avsaknaden av service, garanti och reservdelar, levereras med en mjukvaruversion som är avsedd för en annan marknad. På samma sätt som gällande garanti och service, kan denna mjukvaruversion inte hanteras och uppdateras av våra Volkswagen återförsäljare. Dessa parallell importerade ID-modeller byggs dessutom uteslutande för den kinesiska marknaden. De är anpassade till specifika kinesiska marknadskrav och har därför inget europeiskt typgodkännande och inget intyg om överensstämmelse (CoC).

Volkswagen och Volkswagen Group Sverige känner stort ansvar för alla våra kunder och därför uppmanar vi våra kunder att vara ytterst försiktiga och att avstå från att köpa en Volkswagen ID-modell genom inofficiella kanaler. Vi rekommenderar våra kunder att besöka våra auktoriserade återförsäljare för att se de senaste Volkswagen-modellerna som erbjuds på vår marknad, och som levereras med gällande garanti och service. Volkswagen och Volkswagen Group Sverige ombesörjer gärna kontakt med våra auktoriserade återförsäljare.

Hitta närmaste Volkswagenpartner

Vill du veta mer om våra modeller, provköra eller har någon annan fråga om Volkswagen? Våra partner hjälper dig gärna. 

Upptäck våra ID.-bilar

ID.5 GTX. Dubbla motorer och fyrhjulsdrift.

ID.4
Det enklaste valet. 

Nya Volkswagen ID.3

Upptäck våra ID.-bilar