Elektrifierande fyrhjulsdrift

Idén med en suv är att få plats med livet och att kunna ta dig dit du vill. Med ID.4 GTX har du utrymmet, fyrhjulsdriften och räckvidden för det. De dubbla elmotorerna ger gott om kraft och accelerationen är blixtrande, samtidigt som elkostnaden per mil är låg och de lokala koldioxidutsläppen är noll om du laddar med förnybar el. Dessutom är säkerheten femstjärnig.

Låg elkostnad per mil

En av alla fördelarna med att köra elektriskt är att det inte kostar många kronor att ladda bilen jämfört med att tanka fossilt.

Du kan till exempel köra Stockholm till Uppsala från så lite som 21 kronor.

Motorpressen om ID.4 GTX

Ordet fullträff ligger nära tillhands
Vi Bilägare
19 augusti 2021
ID.4 GTX på bana.
Foto: James Holm

ID.4 GTX har många fördelar:

Fyrhjulsdrift

Elektrisk drivning på alla fyra hjulen för en sportig åktur.

Design

Eleganta 20 tums lättmetallfälgar skapar en intensiv framtoning.

Räckvidd

Rejäl räckvidd som gör att du klarar de flesta utmaningarna.

Teknik

Körglädje som en SUV

Kör vidare på alla underlag. Den sportiga fyrhjulsdrivna ID.4 GTX tar dig dit du vill. Motoreffekten fördelas beroende på väglaget för bästa dragkraft. Den maximala motoreffekten är 299 hk (220 kW)1. När du aktiverar körläget ”Traction” får du ännu bättre väggrepp och stabilare väghållning även på löst eller slirigt underlag2.

1) Max effekt uppmätt i enlighet med UN-GTR.21 som kan uppnås under maximalt 30 sekunder. Den tillgängliga effekten för det specifika fallet beror på flera faktorer som utetemperatur liksom temperatur, laddningsstatus och status på energiinnehållet i högvoltsbatteriet. Den tillgängliga maxeffekten kräver en batteritemperatur mellan 23 och 50 grader och en laddningsnivå i batteriet på minst 88 %.
2) Inom systemets gränser.

Design

Extremt sportig

Nya ID.4 GTX visar upp elbilen från sin bästa sida. Med futuristiska 20 tums lättmetallfälgar i exklusiv GTX-design, svart tak i ID.4-stil, takreling och blanksvarta luftintag framtill. Dekorlisten längs taket och C-stolpen har en elegant antracitfärgad lack. Annat som fångar blicken är förstås ljuslisten mellan strålkastarna och Volkswagen-märket i fronten, tillsammans med GTX-märket och den kraftiga nedre bakspoilern.