ID.5 GTX stående i ett parkeringsgarage. Träd syns i bakgrunden.

Helt elektriska ID.5

1.
Kamouflagefärgad prototyp nära serietillverkning.

Helt elektriska ID.5

Håll dig uppdaterad om världspremiären och försäljningsstarten av ID.5 genom att prenumerera på vårt e-nyhetsbrev.

Anmälan dig till e-nyhetsbrevetOpens an external link

Eleganta karosslinjer

ID.5 är den första helt elektriska SUV-coupén från Volkswagen. Den bygger liksom tidigare varianter av ID. på plattformen MEB och är utvecklad med stort fokus på uppkopplad teknik. Med ID.5 får du en kombination av modern, elektrifierad drivning och sportig, elegant design med svepande linjer. Du kommer att få en helt ny sportig körupplevelse med smidig hantering och rymlig bekvämlighet.

Fordonsfunktioner kan installeras och uppgraderas online, då ID.5 liksom tidigare ID.-modeller är ständigt uppkopplad för att utvidga funktionerna i assistanssystemen. Räkna med att möta många längtansfulla blickar på vägen, designen hos ID.5 sticker nämligen ut i mängden. Men den vackra formen är inte bara en estetisk fråga, utan ger också ett lågt luftmotstånd – en viktig faktor för räckvidden.

--:--
1
1.
Kamouflagefärgad prototyp nära serietillverkning.
En kamouflagefärgad ID.5 GTX med öppen bagagelucka i ett parkeringshus. Träd syns i bakgrunden.
1
1.
Kamouflagefärgad prototyp nära serietillverkning.

Uttrycksfull elektrifierad SUV-coupé

Från första ögonkastet framstår ID.5 som en framsynt kombination av flera goda egenskaper: långsiktigt hållbar drivning med elektricitet, motorkapacitet som en SUV och den mjukt flödande konturen hos en coupé. Det speciella med den avantgardistiska formen är att den minskar luftmotståndet, förbättrar energieffektiviteten och därmed ökar räckvidden. Tack vare det kompakta drivningskonceptet, finns det dessutom gott om plats invändigt för allt som du kan tänkas behöva ha med dig på bilturen.

GTX i kamouflagefärg sedd snett framifrån med strålkastarna i blickfånget.
1
1.
Kamouflagefärgad prototyp nära serietillverkning.

Prestandan får dig att tappa andan

Gillar du känslan när du trycker ner pedalen? Den elektriska effekten du har under huven på ID.5 är lika kraftfull som en traditionell SUV, men lika energieffektiv som alla våra ID. och med acceleration som en sportbil. Elmotorer har total kraftutveckling med fullt vridmoment från start vilket gör att motorn svarar direkt och ger den hisnande upplevelsen. Genom högspänningsbatteriets placering inbyggt i golvet blir tyngdpunkten låg och ger därför också en fantastisk väghållning och körglädje. ID.5 har en beräknad räckvidd på upp till 540 km medan ID.5 GTX beräknas klara upp till 497 km1. Egenskaper som gör att du kan lämna mer än bara de dagliga rutinerna bakom dig.

1) Beräknad räckvidd enligt WLTP för ID.5 med 77 kWh batterikapacitet netto och bakhjulsdrift, eller för ID.5 GTX med 77 kWh batterikapacitet netto och fyrhjulsdrift. Värdena enligt WLTP för serietillverkade fordon kan variera beroende på utrustning.

ID.5 GTX Camouflage rear view.
1
1.
Kamouflagefärgad prototyp nära serietillverkning.

Formgiven för en ny väg. ID.5 GTX

Oavsett om du söker dig in mot den stressiga stadskärnan eller ut på landsbygden, tänjer ID.5 GTX på gränserna för elektrifierade fordon med sina tekniska egenskaper och sin framsynta formgivning. Med sportig drivning av dubbla el-motorer och fyrhjulsdrift fördelas kraften optimalt till hjulen för att säkerställa bästa möjliga dragkraft. GTX är designad inte bara för vardagens bestyr – utan för alla som vill ha mer än så. Upplev en ny nivå av elektrifierad sportprestanda med stort utrymme för bekvämlighet.