Volkswagen parkering

Förenkla parkeringen med elektronisk parkeringsbroms och Auto Hold

Förenkla parkeringen med elektronisk parkeringsbroms och Auto Hold

Elektronisk parkeringsbroms

Parkera snabbt och enkelt med en knapptryckning.

Det är hur enkelt som helst. Dra knappen uppåt och din bil är säkert parkerad och signallampan för bromsen tänds. När du är redo att köra iväg igen trycker du bara ner bromspedalen, trycker på knappen och kör iväg.

Den elektroniska bromsen gör det också luftigare i bilen, då det traditionella handtaget för parkeringsbromsen inte längre behövs. Det innebär mer förvaringsutrymme mellan framsätena.

Den elektroniska parkeringsbromsen hanteras med två elmotorer med bromseffekt på de bakre bromsskivorna.

Signallampor på både instrumentpanelen och på knappen för parkeringsbromsen visar när bromsen är påslagen.

Volkswagen elektronisk parkeringsbroms

Auto Hold

Förhindrar att din bil oavsiktligt rullar baklänges vid stopp i backe.

Auto Hold1 är en förlängning av det elektroniska systemet för parkeringsbromsen. Det förhindrar att din bil rullar baklänges vid stopp i backe, eller när du startar bilen i uppförslut. Det betyder att du inte manuellt behöver lägga i parkeringsbromsen, kontrollera att bromstrycket är tillräckligt eller oroa dig för att rulla bakåt när du ska köra iväg.

Det är praktiskt, bekvämt och dessutom säkrare i situationer där du behöver stå stilla med bilen med motorn igång. Exempelvis i tät trafik.

Systemet styrs med hjälp av hydrauliken i ABS/ESP. När du bromsar för att stanna bilen, behåller Auto Hold den bromskraft du senast använde. Du kan ta bort foten från bromspedalen och ändå ligger bromsen på hos alla fyra hjulen.

Om hastighetssensorerna hos ABS-systemet känner av någon rörelse, ökas bromskraften automatiskt tills din bil står helt stilla. Det kan till exempel vara fallet när du bromsar försiktigt för att stanna i uppförslut. Så snart du gasar lite, och släpper kopplingen om du har manuell växellåda, minskar Auto Hold bromskraften successivt igen.

Läs om fler förarassistanssystem:

Park Assist & Parkeringssensorer

Area View & Rear Assist

Trailer Assist

Läs om fler förarassistanssystem: