VW Touareg R, sedd från sidan med berg i bakgrunden.
VW Touareg R, sedd från sidan med berg i bakgrunden.
VW Touareg R, sedd från sidan med berg i bakgrunden.

Nya Touareg R

Framtiden är den främsta drivkraften

Vårt mål är att bygga kraftfulla bilar på ett ansvarsfullt sätt. Nya Touareg R PHEV som pluginhybrid är vår kraftfullaste serietillverkade Volkswagen någonsin, med en genomtänkt balans mellan eldrift och bensindrift plus fantastisk prestanda inspirerad av den supersnabba elbilen ID.R.

Nya Touareg R har många fantastiska egenskaper. Vad sägs om dessa tre:

Prestanda

Framtiden är elektrisk

Du glider fram i nya eleganta Touareg R nästan ljudlöst och klarar de vanligaste pendlingsavstånden utan utsläpp. Räckvidden på enbart eldrift är upp till 47 km enligt WLTP. Samtidigt finns resurser under motorhuven för mer kraftfull landsvägskörning.

När batteriet är tillräckligt laddat startar bilen alltid i e-mode och fortsätter så vid körning upp till 135 km/h. I hybridläge är samspelet mellan förbränningsmotorn och elmotorn optimalt, speciellt när navigeringshjälpen är aktiverad.

R-Styling

Framtidens fart

Nya Touareg R ger en tydlig färgsignal. Lackfärgen ”Lapiz Blue” är en distinkt igenkänningsfaktor. Med ny design på stötfångaren, svart kylargrill, svartlackerade luftventiler, kantlister och spegelhus på de yttre backspeglarna ger ett den sportigt intryck. Samma sak med kantlisterna på framskärmarna och dörrarna. Med ”R”-logotypen både fram och bak råder inte längre någon tvekan. Det här är en riktig sportbil.

Teknik

Stark utstrålning utan att blända

Du kan välja till IQ.Light LED Matrix som anpassar både intensiteten hos LED-segmenten och ljuskäglan till den aktuella trafiksituationen. Tack vare helljusassistenten blir inte medtrafikanterna bländade trots att helljuset är påslaget. Tack vare funktionen får du bättre belysning vid möte, bättre upplysning av vägbanan och mindre ljusreflexer från vägskyltar. Och din Touareg R upplevs i sitt rätta ljus ute på vägen.