Garanti och underhåll för högspänningsbatteriet

En av de viktigaste delarna i en elbil är högspänningsbatteriet. Här berättar vi om det du bör veta om batteriunderhåll, laddning och garantier. Så att ditt batteri får så lång livslängd som möjligt och ger dig bästa möjliga utnyttjande av din nya elbil.

Volkswagenbatteriet
  1. Batterigaranti och underhåll

Bra underhåll kommer att ta dig långt

Litium-jon-batterier påverkas, liksom allt annat, av åldrande och slitage. Men korrekt hantering av batteriet kan på ett positivt sätt bidra till att bibehålla kapaciteten. Därför har vi samlat några användbara råd för din elbils högspänningsbatteri. Det hjälper dig att behålla din bils räckvidd, men också andrahandsvärdet.

illustration av kvinna som laddar ID.3

Tre gyllene regler för bättre räckvidd

Det är förhållandevis enkelt att hålla ditt högspänningsbatteri i skick. Om du håller dig till de tre gyllene reglerna har du redan klarat av det viktigaste för ett långt och hållbart batteriliv. 

1. Ladda inte batteriet upp till mer än ett genomsnitt på 80% laddning vid de dagliga korta körningarna. 

2. Om bilen inte körts på mer än 12 timmar, bör det laddas upp till mellan 30 och 80% av totala kapaciteten. 

3. För att ladda bilen fullt (100%), använd en timer för laddningen i laddningshanteringen, och kör sedan direkt iväg efter att laddningen är genomförd.

Gör ditt liv enklare med laddningshanteraren

Vi rekommenderar att du använder den smarta laddningshanteraren i nya ID.3 för att säkerställa att bilen har den optimala laddningsnivån inför varje körning. Genom den enkla hanteringen via pekskärmen i infotainmentsystemet kan du ställa in gränser för laddning, ange laddningsplatser och välja mellan direkt eller fördröjd laddning. Du får full kontroll över högspänningsbatteriet.

Laddningshantering

Olika typer av körning. Olika typer av laddning.

En faktor är speciellt viktig gällande laddningen. Nämligen hur du kör. Vilket sätt du använder elbilen (korta ärenden eller motorvägskörning) kommer att påverka vilket som är den optimala nivån, tiden och intensiteten för laddningen.

En sak är säker. Våra garantier.

Livscykeln och prestandan för ett litium-jon-batteri beror även på olika externa faktorer, som till exempel utomhustemperaturen. Inom omfattningen av användningen och de angivna villkoren, garanterar därför Volkswagen AG att för en kund som köper en helt nytt elbil, ska kapaciteten hos batteriet inte understiga 70% inom åtta år (eller upp till 160 000 km, vilket som inträffar först), så länge som bilen har använts på ett korrekt sätt. Det här ger dig en säkerhet för framtiden och visar också hur viktig morgondagens mobilitet är för oss.

Systematiskt batteriskydd

Vi har utrustat bilen med två säkerhetsskydd i form av energireserver för att undvika oönskad och skadlig överladdning eller total urladdning av batterisystemet. Därigenom kan din bil få extra energi i exceptionella situationer. Även om detta inte innebär att bilen har laddning på ett normalt sätt, kan vi på så sätt undvika att högspänningsbatteriet skadas.
Volkswagenbatteriets kapacitet

1. Total kapacitet
2. Användbar kapacitet
3. Skydd mot överladdning (4%)
4. Skydd mot total urladdning (6%)

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..