Garanti och underhåll av batteriet i din elbil

En av de viktigaste delarna i din elbil är högspänningsbatteriet. Här berättar vi om det du bör veta om batteriunderhåll, laddning och garantier. Så att ditt batteri får så lång livslängd som möjligt.

Volkswagenbatteriet

En sak är säker. Våra garantier.

Livscykeln och prestandan för ett litium-jon-batteri beror även på olika externa faktorer, som till exempel utomhustemperaturen. Därför garanterar Volkswagen AG att kapaciteten på batteriet inte understiger 70 procent inom åtta år eller upp till 160 000 km, så länge som bilen har använts på ett korrekt sätt, när du köper en ny elbil hos oss. Det här ger dig en säkerhet för framtiden och visar hur viktig morgondagens mobilitet är för oss.

Systematiskt batteriskydd
Vi har också utrustat bilen med två säkerhetsskydd i form av energireserver – för att undvika oönskad och skadlig överladdning eller total urladdning av batterisystemet. På så sätt kan din bil få energi även i oväntade situationer. Även om det inte innebär att bilen laddas på ett normalt sätt så hjälper det till att undvika att högspänningsbatteriet skadas.

Volkswagenbatteriets kapacitet

1. Total kapacitet
2. Användbar kapacitet
3. Skydd mot överladdning (4%)
4. Skydd mot total urladdning (6%)

Bra underhåll tar dig långt

Litium-jon-batterier påverkas, liksom allt annat, av åldrande och slitage. Men genom att tänka på hur du hanterar bilens batteri kan du se till att behålla räckvidden – men också andrahandsvärdet.

Tre gyllene regler för bättre räckvidd

Det är förhållandevis enkelt att hålla högspänningsbatteriet i skick. Om du håller dig till de tre gyllene reglerna har du redan klarat av det viktigaste för ett långt och hållbart batteriliv.

1. Ladda inte batteriet till mer än 80 procent vid de dagliga korta körningarna. 

2. Om bilen inte körs dagligen rekommenderar vi att bilen parkeras med en laddnivå i högvoltsbatteriet på mellan 30 och 80 procent.

3. När du behöver ladda bilen fullt (100 procent), använd en timer för laddningen i laddningshanteringen och påbörja körningen direkt när laddningen är klar.

illustration av kvinna som laddar ID.3

Gör ditt liv enklare med laddningshanteraren

Vi rekommenderar att du använder den smarta laddningshanteraren i våra ID.-bilar så att bilen har den optimala laddningsnivån inför varje körning. Det gör du enkelt via pekskärmen i infotainmentsystemet genom att ställa in gränser för laddning, ange laddningsplatser och välja mellan direkt eller fördröjd laddning.

Laddningshantering

Olika typer av körning. Olika typer av laddning.

Hur och var du kör din elbil – om det är för kortare ärenden eller motorvägskörning – kommer också att påverka vilket som är den optimala nivån, tiden och intensiteten för laddningen.

Läs mer om hur du laddar din elbil här

Läs mer om tekniken i ID.-bilarna

Så fungerar batteriet i elbilen

Råvarorna i elbilsbatteriet

Effektivt och långsiktigt hållbart bromssystem i ID.-bilarna

Läs mer om tekniken i ID.-bilarna