Volkswagen bil kör på kuperad väg i bergstrakter

Säkerhet

Säkerhet

Ta det säkra före det osäkra - med Volkswagen Originaltillbehör

Säkerhet kan ta sig många uttryck när det gäller din Volkswagen. Det kan gälla att få ha bilen i fred, att vara säker på att ingen kör din Volkswagen onykter, att få en varning om du börjar bli trött bakom ratten eller att parkera säkert.

Under rubriken ”Säkerhet” har vi samlat diverse eftermonteringsbara utrustningsdetaljer och tillbehör som gör din färd och din bil lite säkrare, från alkolås/-testare och billarm till parkeringshjälp, batteriladdare, farthållare samt självklara säkerhetsdetaljer som varningstrianglar, reflexvästar och första hjälpen-kuddar.

Ta det säkra före det osäkra

Chansa aldrig – med alkolås från Volkswagen originaltillbehör

Vill du vara säker på att en alkoholpåverkad förare inte sätter sig bakom ratten i din Volkswagen väljer du ett alkolås från Volkswagen Originaltillbehör. I samarbete med Dräger erbjuder vi alkolås till alla våra modeller samt även separata alkomätare. Samtliga modeller har den höga mätsäkerhet som krävs för att bli godkänd enligt de stränga professionella normer och krav som ställs på den utrustning som polis och myndigheter använder. Alkomätaren är enkel och smidig att använda – svaren kommer snabbt och du kan vara säker på att mätvärdena går att lita på.

Till Volkswagen tillbehörskatalogOpens an external link

Låt din Volkswagen förbli din

Vi vill ju att din Volkswagen ska förbli din. Ett eftermonterat billarm är ett bra sätt att se till att slippa inbrott i, skadegörelse eller stöld av din Volkswagen. Volkswagen Originaltillbehör erbjuder såväl eftermontering av billarm till samtliga modeller som nivåsensorer som löser ut larmet om bilen lyfts eller bogseras samt centralenheter som ger möjlighet till skräddarsydda larmlösningar. Vi erbjuder även stöldskyddsmärkning i form av SmartDNA, en biologiskt framställd säkerhetsskydd som appliceras på bilens stöldbegärliga komponenter såsom fälgar, rattar, stolar, navigationsutrustning mm. 

Till Volkswagen tillbehörskatalogOpens an external link

Låt din Volkswagen assistera dig

Visst önskar du ibland att din bil var utrustad med farthållare när du kör långt? Och hade det inte varit bra med en backvarnare när du parkerar? Inga problem – i vår tillbehörskatalog hittar du såväl farthållare som parkeringshjälp och trötthetsvarnare som märker och varnar dig när du börjar bli trött bakom ratten.

Till Volkswagen tillbehörskatalogOpens an external link

Var välutrustad när nöden infinner sig

Det är inte svårt att ha rätt säkerhetsdetaljer i bilen. Svårigheten ligger bara i att komma på att placerad dem där. För om det oförutsedda händer är de där små detaljerna plötsligt helt ovärderliga. Därför hittar du de där ”måstena” såsom varningstrianglar, reflexvästar, bensindunkar, förbandslådor, brandsläckare och första hjälpen-kuddar i vår tillbehörskatalog. 

Till Volkswagen tillbehörskatalogOpens an external link

A first aid kit and a warning triangle from Volkswagen Accessories in the luggage compartment of a car