Car-Net-onlinetjänsterna för din mobila vardag
1
Car-Net-onlinetjänsterna för din mobila vardag
1
Car-Net-onlinetjänsterna för din mobila vardag
1

Car-Net-onlinetjänsterna för din mobila vardag

Så här aktiverar och använder du Car-Net

Här får du reda på hur du aktiverar onlinetjänsten Car Net via We Connect-appen – och vad du behöver till detta.

Se instruktioner för aktivering

 Upptäck Car-Net

Med de mobila onlinetjänsterna från Car-Net håller du dig bäst informerad – många äldre Volkswagen-modeller (från före årsmodell 2021) är som standard förberedda för Car-Net. Upptäck det nya anslutningserbjudandet från Car-Net.1

 • Guide & Inform. Bättre informerad med Car-Net på väg.
  Guide & Inform. Bättre informerad med Car-Net på väg.

Att förverkliga målet i realtid

 • Guide & Inform. Bättre informerad med Car-Net på väg.
  Guide & Inform. Bättre informerad med Car-Net på väg.

Med ”Guide & Inform”-tjänsterna från Car-Net håller du dig bättre informerad längs vägen. Om du söker spännande resmål i din omgivning får du alltid aktuell trafikinformation direkt från internet och mycket mer.

Vilka tjänster är tillgängliga för dig?

Är din Volkswagen utrustad med We Connect eller Car-Net? Eller utrustningsbar i efterhand med We Connect Go? Här får du en icke-bindande glimt av vilka mobila onlinetjänster som finns tillgängliga i valfritt fordon.  

Kontrollera kompatibilitet

Praktiska tjänster för din vardag

 • Det är Car-Net. Snabb hjälp på begäran.
  Det är Car-Net. Snabb hjälp på begäran.

Du är i goda händer

 • Det är Car-Net. Snabb hjälp på begäran.
  Det är Car-Net. Snabb hjälp på begäran.

Bra, att det alltid finns någon där: Med den valfria nödsamtalstjänsten kan du nå Volkswagens larmcentral dygnet runt genom att trycka på den röda SOS-knappen. Vid svåra olyckor, till exempel om krockkuddsaktivering, tillkallas hjälp automatiskt.

Paket, löptider, pris och förutsättningar

Guide & Inform Basic,
1 år 2), 3)

Guide & Inform Plus,
1 år 2), 3)

Security & Service
Basic

Security & Service Plus,
1 år 2), 3) inkl. e-Manager 1)

e-Remote, 1 år2),3)

App-Connect

Pris
(inkl. moms.)

0,00 kr

0,00 kr

0,00 kr

0,00 kr

0,00 kr

från 2950 kr

Förlängning med 1 År
(priser inkl. moms.)

740 kr

740 kr

560 kr

930 kr (560 kr) 4)

Förlängning med 2 År
(priser inkl. moms.)

1300 kr

1300 kr

890 kr

1580 kr (890 kr) 4)

Mobila kostnader/ SIM 5) 

Kund

Kund

Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen

Kund

Tekniska förutsättningar

Discover Media

Discover Pro

Nödsamtalstjänst

Nödsamtalstjänst

Composition Media, Ready 2 Discover, Discover Media eller Discover Pro

Aktiv

efter registrering

efter registrering

efter registrering

efter registrering

efter registrering

från fabrik

Pris
(inkl. moms.)

0,00 kr

Förlängning med 1 År
(priser inkl. moms.)

740 kr

Förlängning med 2 År
(priser inkl. moms.)

1300 kr

Mobila kostnader/ SIM 5) 

Kund

Tekniska förutsättningar

Discover Media

Aktiv

efter registrering

Här visas det aktuella försäljningsprogrammet. 

1) e-Manager endast tillgängligt för e-fordon och plug-in hybridfordon

2) För nya fordon gäller: Om kunden inte accepterar beställningen inom 90 dagar efter att kunden har tagit över fordonet ("initial orderperiod") förkortas den fria servicetiden med antalet dagar mellan slutet av den första orderperioden och den faktiska ordern.

3) Värde inom parentes gäller för plug-in hybridfordon.

5) Gäller för dataanslutningen mellan fordonet och dataservern hos Volkswagen AG. Dataförbindelsen mellan kundens enhet och dataservern vid användning av mobila onlinetjänster via We Connect-portalen eller We Connect-appen är inte en del av tjänsterna som tillhandahålls av Volkswagen AG.

 

We Connect-appen

Använd Car-Net nu med We Connect-appen

Med We Connect-appen har du mobila onlinetjänster från Car-Net på din smartphone. Och alla fördelar i en app. Ladda ner We Connect-appen för operativsystemet för din smartphone och anslut den till din Volkswagen.

Villkor från Volkswagen

1.
För att använda Car-Net-tjänster behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in med användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat avtal med Volkswagen AG slutföras online. För att använda tjänsterna med den fulla löptiden har du 90 dagar från överlämnandet för att registrera fordonet på portal.volkswagen-we.com. Vid en registrering senare förkortas avtalstiden motsvarande. Användningen av de mobila onlinetjänsterna från Car-Net ”Guide & Inform Premium” kan bara göras med den extra utrustningen Discover Media och Discover Pro. Dessutom behöver du en mobil internet-aktiverad enhet (t.ex. en smartphone) som har möjlighet att fungera som en mobil WLAN-hotspot. Alternativt kan alternativet telefongränssnitt i kombination med navigationssystemet Discover Pro använda en mobiltelefon med en fjärransluten SIM-åtkomstprofil (rSAP) eller ett SIM-kort med telefon och dataalternativ. Den valfria Car-Stick LTE-enheten i kombination med navigationssystemet Discover Media kan även det användas för att skapa en internetanslutning för din navigationsenhet samt en WLAN-hotspot i fordonet. I sådana fall är Car-Net-tjänster endast tillgängliga med ett befintligt eller separat mobiltelefonkontrakt mellan dig och din mobiltelefonleverantör, och endast med täckningen för respektive nätverk för mobiltelefoner. Mottagning av datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), avhängigt av ditt mobiltelefonabonnemang och speciellt vid användning utomlands. På grund av volymen av data som genereras under användningen av Car-Net-tjänster rekommenderas starkt en överenskommelse om ett ”flat-rate”-avtal med din mobilleverantör. För att använda den kostnadsfria We Connect-appen behöver du en smarttelefon med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett befintligt eller separat mobiltelefonkontrakt mellan dig och din mobiltelefonleverantör. Tillgängligheten av Car-Net-tjänster kan variera beroende på land. Dessa tjänster är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan komma att bli föremål för ändringar innehållsmässigt under avtalsperioden. Mer information om Car-Net finns på portal.volkswagen-we.com och hos din Volkswagenpartner; Information om mobilprisvillkor hos din mobiloperatör.
3.

De angivna förbruknings- och avgasvärdena har fastställts enligt lagligt föreskrivna mätmetoder. Sedan 1 september 2017 blir vissa nya bilar typgodkända enligt den globalt harmoniserade testmetoden för personbilar och lätta lastbilar (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), en realistisk testmetod för mätning av bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp. Fr.o.m. 1 september 2018 kommer WLTP att allt eftersom ersätta den nya europeiska körcykeln (NEDC). På grund av mer realistiska testvillkor är de värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp som mätts i enlighet med WLTP i många tillfällen högre än de som mätts i enlighet med NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar fordonsskatten fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

För tillfället måste fortfarande NEDC-värdena anges. När det handlar om nya bilar som har ett typgodkännande enligt WLTP beräknas NEDC-värdena med hjälp av WLTP-värdena. Det är frivilligt att ange WLTP-värdena fram tills de är obligatoriska. När NEDC-värdena anges med max.- och min.-värde gäller de inte ett enskilt, individuellt fordon och är inte en del av erbjudandet. De används då bara till att jämföra olika fordonstyper. Ytterligare utrustning och tillbehör (tillbehör, däckstorlek, etc.) kan användas för att bestämma relevanta fordonsparametrar, t.ex. fordonsparametrar som vikt, rullmotstånd och aerodynamik, ändra och påverka vid väder- och trafikförhållanden och individuellt körbeteende, bränsleförbrukning, strömförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda.

Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och det officiella, specifika CO₂-utsläppet på nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen (www.dat.de/co2).

4.
För att använda Car-Net-tjänster behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in med användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat avtal med Volkswagen AG slutföras online. För att använda tjänsterna med den fulla löptiden har du 90 dagar från överlämnandet för att registrera fordonet på portal.volkswagen-we.com. Vid en registrering senare förkortas avtalstiden motsvarande. Användningen av Car-Net mobila onlinetjänster möjliggörs via en integrerad internetanslutning. De tillhörande datakostnaderna som uppstår inom Europa bärs av Volkswagen AG inom ramen av nätverkstäckning, med undantag för tjänsterna Webradio och Hybrid-radio. För användning av tjänsterna Webradio och Hybrid-radio, liksom WLAN-Hotspots, kan laddningsbara datapaket erhållas via den externa mobilkommunikationspartnern "Cubic Telecom" och användas inom nätverkets täckning inom många europeiska länder. Besök vw.cubictelecom.com för priser och länder som stöds. Alternativt är det möjligt att använda Webradio och Hybrid-radio via en mobil enhet (t.ex. smartphone) med möjligheten att fungera som en mobil Wi-Fi-hotspot. I sådana fall är motsvarande tjänster endast tillgängliga med ett befintligt eller separat mobiltelefonkontrakt mellan dig och din mobiltelefonleverantör, och endast med täckningen för respektive nätverk för mobiltelefoner. Mottagning av datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), avhängigt av ditt mobiltelefonabonnemang och speciellt vid användning utomlands. För att använda den kostnadsfria We Connect-appen behöver du en smarttelefon med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett befintligt eller separat mobiltelefonkontrakt mellan dig och din mobiltelefonleverantör. Tillgängligheten för de enskilda Car-Net-tjänsterna som beskrivs i paketen ("Guide & Inform Premium" och "Security & Service") kan variera beroende på land. Tjänsterna är tillgängliga under den överenskomna kontraktsperioden och kan komma att ändras eller upphöra under kontraktsperioden. För mer information, besök portal.volkswagen-we.com och din Volkswagen-partner. Kontakta din mobilleverantör för information om villkor för avgifter.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..