En man håller fram ett laddkort mot en laddstolpe.
2

Ladda elbilen enkelt överallt - med We Charge

We Charge är den smarta tjänsten för dig som på ett bekvämt sätt vill ladda din ID.-modell hemma – och i hela Europa. För närvarande har du över 300 000 laddpunkter3 till ditt förfogande.

Till taxorna

Ladda på väg

Ladda hemma

1.
ID.5GTX Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 17,1–15,6; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++.

We Charge är den smarta tjänsten för dig som på ett bekvämt sätt vill ladda din ID.-modell hemma – och i hela Europa. För närvarande har du över 300 000 laddpunkter3 till ditt förfogande.

Till taxorna

Ladda på väg

Ladda hemma

Ladda enkelt på väg

E-mobilitet ska vara lätt och roligt – du ska trots allt komma fram avslappnad. Plocka bara fram den nya We Connect ID.-appen och kontrollera var närmsta laddstation finns. Där kan du också se information om olika laddstsationer och få prisfördelar via Volkswagen ID.

 • Hitta och använd tusentals offentliga laddpunkter
 • Ladda din elbil i hela Europa med ett enda laddkort
 • Hitta rätt We Charge-taxa för alla behov
 • Exklusiva prisfördelar för snabbladdningsnätverket IONITY
--:--

Som gjorda för dig: våra We Charge-priser

We Charge ger dig redan från 0,- kr 4 per månad tillgång till offentliga laddstationer och erbjuder exklusiva prisfördelar för ägare av Volkswagen ID. Med We Charge Free, We Charge Go och We Charge Plus kan du välja mellan tre laddtaxor 5,6,7, anpassade efter individuella behov – från den som laddar då och då till den som kör mycket och långa sträckor.

Taxa

We Charge Free

Betala bara för det du behöver

 • AC: 6.50 kr4/kWh
 • DC: 8.30 kr/kWh
 • IONITY: 8.70 kr/kWh
 • Grundavgift (månad): 0.00 kr
 • Avtalsperiod: 12 månader

Blockeringsavgift8:
AC: 0.52 kr/min. efter 180 min.
(gäller inte kl. 21:00–09:00)
DC: 1.56 kr/min. efter 90 min.

Taxa

We Charge Go

För enstaka laddningar på väg

 • AC: 3.90 kr4/kWh
 • DC: 4.40 kr/kWh
 • IONITY: 8.70 kr/kWh
 • Grundavgift (månad): 30.00 kr7/50.00 kr
 • Avtalsperiod: 12 månader

Blockeringsavgift8:
AC: 0.52 kr/min. efter 180 min.
(gäller inte kl. 21:00–09:00)
DC: 1.56 kr/min. efter 90 min.

Taxa

We Charge Plus

För frekventa laddningar och långdistans

 • AC: 3.40 kr4/kWh
 • DC: 3.90 kr/kWh
 • IONITY: 3.15 kr/kWh
 • Grundavgift (månad): 99.00 kr7/129.00 kr
 • Avtalsperiod: 12 månader

Blockeringsavgift8:
AC: 0.52 kr/min. efter 180 min.
(gäller inte kl. 21:00–09:00)
DC: 1.56 kr/min. efter 90 min.

Laddningskartan 10,11 - laddstationer i din närhet

I vår sökning visas många laddstationer som du vid behov kan integrera i din rutt, antingen som slutmål eller etappmål. Med vår ruttplanerare kan du planera resor längs med det offentliga laddningsnätverket med hänsyn till individuella inställningar som t.ex. batteriladdningsstatus längs med rutten.

We Charge App jetzt laden in App Store oder bei Google Play mit QR-Code

We Charge i We Connect ID.-appen

We Charge-funktionerna är integrerade i We Connect ID.-appen. Det är enkelt att söka efter offentliga laddstationer och kontrollera om de är tillgängliga i realtid. För att få fullständig kostnadstransparens kan du visa alla laddningar. Du kan till och med hantera din taxa och laddkortet i appen. Låter det bra? Här kan du ladda ner appen. Eller så skannar du QR-koden för att ladda ner appen direkt till din smarttelefon.

We Charge In-Car App

Bara köra iväg och få hjälp direkt med att navigera till närmsta laddstation? Inga problem. Med over-the-air-uppdatering kan du enkelt koppla ihop din We Charge-app med navigationssystemet. Då kan du filtrera laddstolpar efter effekt och tillgänglighet i We Charge-vyn och starta navigeringen direkt utan att lämna navigationsappen. Du är ständigt uppkopplad och hittar anslutning överallt. 

VW ID.5 GTX Cockpit. Karte mit IONITY Ladestation wird auf Display des Infotainment-Systems angezeigt

Ladda hemma i lugn och ro

Med din ID. Charger är du fullt uppkopplad, även hemma. Slappna bara av medan din bil laddas med el från JämtkraftOpens an external link. Luta dig tillbaka och styr din wallbox bekvämt via appen. Då har du alltid kontroll över laddningen, kan hantera din wallbox och göra många fler inställningar. 

ID. Charger: Så förvandlar du ditt hem till en laddstation

ID. Charger: Så förvandlar du ditt hem till en laddstation

VW ID.5 in grau steht vor einer Garage und wird an ID. Charger geladen, Front sichtbar, Mann geht vorbei
9,2
9.
ID.4GTX Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 17,2–15,8; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++.

Vill du slappna av hemma medan du laddar bilen? Med Wallbox ID. Charger från Elli får du ett modernt laddningskoncept direkt i ditt hem. Extra praktiskt: De uppkopplade modellerna ID. Charger Connect och Pro erbjuder smarta funktioner för laddningshantering som du kan fjärrstyra, konfigurera och hantera med We Charge.

Vanliga frågor

Hör av dig till oss

Hör av dig till oss

Kontakt

Har du frågor, idéer eller återkoppling? Då får du gärna kontakta oss.

Du når oss på 00800-43347328Opens a phone link (gratis från alla telefonnät i Sverige). Du kan nå oss dygnet runt. Om din telefonoperatör inte stöder detta gratisnummer, ring 08 - 5664 2516Opens a phone link. Kostnaderna är beroende av leverantörens avtal. Avgifter för roaming kan tillkomma för samtal från utlandet.Opens a phone link

Du får också mycket gärna skicka e-post till:
wecharge-support@volkswagen.deOpens a mail link

Detta kan också intressera dig

Detta kan också intressera dig

Villkor från Volkswagen

2.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade rutiner. Sedan den 1 september 2017 blir vissa nya bilar typgodkända i enlighet med WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) som är en mer realistisk testmetod för att mäta bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Från och med den 1 september 2018 kommer WLTP successivt ersätta den nya Europeiska körcykeln (NEDC). På grund av de mer realistiska testvillkoren så är värden för bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts utifrån NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar i fordonsbeskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Det är för närvarande fortfarande obligatoriskt att rapportera NEDC-värden. När det handlar om nya bilar som har ett typgodkännande enligt WLTP beräknas NEDC-värdena med hjälp av WLTP-värdena. Det är frivilligt att ange WLTP-värdena fram tills de är obligatoriska. Om NEDC-värden anges som intervall så hänvisar de inte till ett enskilt fordon och ingår inte i erbjudandet. De används då bara som jämförelse mellan olika fordonstyper. Ytterligare utrustning och tillbehör (tillbehör, däckstorlek, etc.) kan ändra och påverka relevanta fordonsparametrar, t.ex. vikt, rullmotstånd och aerodynamik, och vid sidan av väder- och trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, strömförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda. Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Tyskland (www.dat.de/co2). Effektivitetsklasser bedömer fordon utifrån CO2-utsläpp med hänsyn till fordonets tjänstevikt. Fordon som motsvarar genomsnittet märks med D. Fordon som är bättre än det aktuella genomsnittet märks med A+++, A++, A+, A, B eller C. Fordon som är sämre än genomsnittet beskrivs med E, F eller G. Uppgifterna som lämnas här avser EG-typgodkännandet för respektive modell och dess standardutrustning enligt direktiv 2007/46/EG. Extrautrustning som du väljer i samband med konfigurationen kan leda till att din konfigurerade modell, på grund av den valda utrustningen, motsvarar en annan godkänd typ än vad som vore fallet utan den valda extrautrustningen. Detta kan medföra avvikande uppgifter för din konfigurerade modell. De CO2-värden som anges är värden som har identifierats inom ramen för fordonets typgodkännande.

3.
Laddtaxorna, laddkortet och ID. Charger-modellerna är ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). 
4.
Alla priser här är inklusive moms.
5.
De laddtaxor som visas samt laddkortet är ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). För att kunna använda denna taxa behöver du ett Volkswagen ID (VW-ID) och Volkswagen We Connect ID.-appen. Om du inte vill lämna ut dina VW-ID-uppgifter till Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) kan du sluta ett alternativt avtal utan särskilda villkor på www.elli.eco. Även laddkorten och ID. Charger-modellerna är ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
6.
Taxorna We Charge Go och We Charge Plus är endast tillgängliga för Volkswagen ID.-modeller.
7.
Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) erbjuder ägare av Volkswagen ID.-modeller under en kort tid We Charge-laddtaxor för en giltighetsperiod om 12 månader mot en lägre grundavgift per månad (taxan ”Go” för 30.00 kr/månad istället för 50.00 kr, taxan ”Plus” för 99.00 kr/månad istället för 129.00 kr). Dessa erbjudanden är fordonsbundna, dvs. avtal om en billigare laddtaxa kan bara ingås en gång per ID.-modell. Ett sådant avtal kan eventuellt inte längre ingås för ett begagnat fordon, om den ursprungliga köparen redan har utnyttjat ett erbjudande om en billigare laddtaxa för den berörda Volkswagen ID.-modellen. Identifieringen av fordonet och tilldelningen av en billigare laddtaxa sker via en kontroll av chassinumret för respektive fordon.
8.
En blockeringsavgift debiteras om bilen fortfarande står inkopplad i laddaren 90 minuter (DC) / 180 minuter (AC) efter att bilen är fulladdad. För DC-laddning är avgiften 1,56kr/minut (efter avslutad laddning) och gäller dygnet runt. För AC-laddning är avgiften 0,52kr/minut (efter avslutad laddning) men gäller inte  mellan klockan 21.00 och 09.00.
 • Bilden kan avvika från svensk standard.