ID. 3 laddningen blir enkel med We Charge
2,3

Ladda överallt – med We Charge

We Charge gör det bekvämt att ladda din elektriska Volkswagen. Du kan ladda via en uppkopplad laddbox hemma eller via en av över 200 000 offentliga laddpunkter i Europa, varav 4000 finns i Sverige Enkelt med ett kort. Allt i en app.

1.
Elförbrukning i kWh/100 km: 14–12,9 (blandad körning); CO₂-utsläpp i g/km: 0; effektivitetsklass: A+++

We Charge gör det bekvämt att ladda din elektriska Volkswagen. Du kan ladda via en uppkopplad laddbox hemma eller via en av över 200 000 offentliga laddpunkter i Europa, varav 4000 finns i Sverige Enkelt med ett kort. Allt i en app.

Lättare att ladda din Volkswagen

We Charge via We Connect ID.-appen kopplar ihop dig med laddstationer överallt och erbjuder exklusiva kostnadsfördelar för dig som är Volkswagen ID.-förare. Här och i vår digitala handbok kan du läsa hur We Charge-laddning gör det enklare för dig.

  • Välj bland över 200 000 offentliga laddpunkter
  • Ladda i hela Europa med ett enda laddkort
  • Hitta rätt We Charge-taxa för alla behov
  • Exklusiva prisfördelar för snabbladdningsnätet IONITY
  • Ladda bekvämt hemifrån med smarta laddningsfunktioner för din privata laddbox
--:--

We Charge i detalj

Med We Charge är det lätt att hitta laddstolpar på resor

Ladda på vägen

We Charge hittar laddstationer i närheten av dig, hjälper dig med ruttplanering och gör det möjligt att ladda på över 200 000 offentliga laddpunkter i hela Europa via ditt laddkort. Hit hör även snabbladdstolparna från IONITY som finns längs med de viktigaste motorvägarna, och du kan utan problem använda dem via We Charge. Full kostnadskontroll på köpet. 

Via ID. Charger har du även kontroll över laddningen hemifrån.

Ladda hemma

We Charge gör det lättare att ladda via Volkswagens uppkopplade laddboxar ID. Charger Connect och ID. Charger Pro. Med hjälp av appen har du koll på dina laddningar och kan styra dem via din smartphone, dela din laddbox med andra eller utnyttja smarta funktioner som fjärrunderhåll.4

Med appen We Connect ID. har du alltid överblick över We Charge

We Charge i appen We Connect ID. 

We Charge-funktionerna är integrerade i appen We Connect ID. I appen är det enkelt att söka efter offentliga laddstationer och även kontrollera om de är tillgängliga 5. För att få fullständig kostnadstransparens kan du se alla dina laddningar. Smidigt och enkelt att hålla koll på ditt laddkort och din laddtaxa. Låter det bra? Här kan du hämta appen.

Ladda hos vår partner Mer med We Charge

Med We Charge-kortet kan du naturligtvis även ladda hos vår partner Mer. Med We Charge betalar du följande priser på Mer’s laddstationer: 

5,37 kr/kWh för snabbladdning

3,22 kr/kWh för normalladdning

Som gjorda för dig:
våra We Charge-laddtaxor

We Charge ger dig tillgång till offentliga laddstationer och erbjuder exklusiva prisfördelar från 0 SEK per månad för dig som äger en Volkswagen ID. Du kan välja mellan 3 olika laddtaxor: We Charge Free, We Charge Go och We Charge Plus. De olika alternativen är anpassade efter individuella behov – från den som kör mer sällan till den som kör mycket och långa sträckor.

6.
Alla priser här är inklusive moms.
7.
De laddtaxor som visas samt laddkortet är ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). För att kunna använda denna taxa behöver du ett Volkswagen ID (VW-ID) och Volkswagen We Connect ID.-appen. Om du inte vill lämna ut dina VW-ID-uppgifter till Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) kan du sluta ett alternativt avtal utan särskilda villkor på www.elli.eco. Även laddkorten och ID. Charger-modellerna är ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
8.
Taxorna We Charge Go och We Charge Plus är endast tillgängliga för Volkswagen ID.-modeller.
9.
Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) erbjuder nybilsköpare av snabbladdningskompatibla ID.-modeller (från 100 kW laddeffekt beroende på utrustning) att t.o.m. 30/6 2022 teckna avtal för We Charge Go-taxan till nedsatt pris utan månadsavgift och We Charge Plus-taxan för 115.00 kr per månad i 1 år. Nämnda taxor har en avtalsperiod på 12 månader vardera. Erbjudandet gäller inte för köpare av begagnade snabbladdningskompatibla ID.-modeller.
10.
Aktiveringsavgiften (engångsavgift) på 115.00 kr bortfaller.
13.
Laddningspriserna utanför IONITY-snabbladdningsnät debiteras av Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) individuellt för respektive ägare av laddstolpen antingen kWh-baserat, sessionsbaserat, tidsbaserat eller som en kombination av dessa former. Vissa ägare påför en användningsavgift. Innan en laddning startar kan du kontrollera de gällande laddströmspriserna för en laddstation i den här appen. Vid laddning utomlands kan en retroaktiv växlingsavgift tillkomma. Med taxan We Charge Go och We Charge Plus påförs ingen avgift per laddning.
We Charge Free - Betala endast för det du laddar

We Charge Free - Betala endast för det du laddar

För dig som laddar hemma eller på jobbet och som ofta kör sin elbil kortare sträckor passar We Charge Free. Fördelen: Alla elbilar och/eller hybridbilar nyttjar det offentliga laddnätverket utan fast månadskostnad och laddar på kortast möjliga tid vid IONITY-snabbladdstolpar i hela Europa. Enklare kan det knappast bli.

We Charge Go – Om du behöver ladda då och då när du är på resande fot

We Charge Go – Om du behöver ladda då och då när du är på resande fot

Bor du i lägenhet och laddar i stan? Kör du oftast kortare sträckor och besöker släkt och vänner i en annan stad då och då? Då rekommenderar vi We Charge Go. Som förare av  en ID. kan du då ladda på offentliga laddstationer utan startavgift och utnyttja prisfördelarna med IONITY.

We Charge Plus – för de som laddar ofta och kör långa sträckor

För alla ID. ägare som kör ofta och längre sträckor, har snabbladdningsfunktion och som laddar hemma eller på vägen, rekommenderar vi We Charge Plus. Mot en låg grundavgift varje månad kan du ladda till attraktiva fördelspriser i snabbladdningsnätverket från vår premiumpartner IONITY.

We Charge Plus – för de som laddar ofta och kör långa sträckor

Hitta laddstationer och planera rutter

I vår karta visas många laddstationer som du vid behov kan integrera i din rutt, antingen som slutmål eller etappmål. Använd vår laddningskarta för välja de stopp vid publika laddstationer längs med din resväg som bäst passar dina förutsättningar, t.ex. batteriets laddningsnivå. För varje föreslagen laddningsstation på rutten visas förutom adress, öppettider och ansvarig operatör även befintliga uttagstyper och möjliga autentiseringar. 

Bara några få steg till ditt We Charge-laddkort

Vill du använda We Charge? Hämta appen We Connect ID. utan kostnad. Logga in på appen med ditt Volkswagen ID. Beställ ett laddkort och välj den We Charge-taxa som passar dig. Nu behöver du bara aktivera laddkortet och sedan är det bara att börja ladda. 

Enkelt till We Charge-laddkortet

Även helt uppkopplad hemifrån – med din ID. Charger 

Ta det lugnt hemma medan du laddar bilen: Med We Charge kan du fjärrstyra din uppkopplade laddbox via appen medan du slappar i soffan.

Styr ID. Charger laddbox via appen We Connect ID. 

ID. Charger: Så här förvandlar du ditt hem till en laddstation

E-mobilitet är lättare än du tror. Med laddboxen ID. Charger erbjuder vi dig ett modernt laddningskoncept som du kan använda hemifrån. Extra praktiskt: We Charge har en smart nättjänst för laddbox-modellerna ID. Charger Connect och ID. Charger Pro. Via appen är det rena barnleken att konfigurera, fjärrstyra, övervaka laddning och hantera åtkomst för ID. Charger. Låter det intressant?

Vanliga frågor

Hör av dig till oss

Hör av dig till oss

Kontakt

Har du frågor, idéer eller återkoppling? Då får du gärna kontakta oss.

Du når oss på 00800-43347328 (gratis från alla telefonnät i Sverige). Du kan nå oss dygnet runt. Om din telefonoperatör inte stöder detta gratisnummer, ring 08 - 5664 2516. Kostnaderna är beroende av leverantörens avtal. Avgifter för roaming kan tillkomma för samtal från utlandet.

Du får också mycket gärna skicka e-post till:
wecharge-support@volkswagen.deOpens a mail link

Detta kan också intressera dig

Detta kan också intressera dig

Villkor från Volkswagen

2.
Laddtaxorna, laddkortet och ID. Charger-modellerna är ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). 
3.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade rutiner. Sedan den 1 september 2017 blir vissa nya bilar typgodkända i enlighet med WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) som är en mer realistisk testmetod för att mäta bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Från och med den 1 september 2018 kommer WLTP successivt ersätta den nya Europeiska körcykeln (NEDC). På grund av de mer realistiska testvillkoren så är värden för bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts utifrån NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar i fordonsbeskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Det är för närvarande fortfarande obligatoriskt att rapportera NEDC-värden. När det handlar om nya bilar som har ett typgodkännande enligt WLTP beräknas NEDC-värdena med hjälp av WLTP-värdena. Det är frivilligt att ange WLTP-värdena fram tills de är obligatoriska. Om NEDC-värden anges som intervall så hänvisar de inte till ett enskilt fordon och ingår inte i erbjudandet. De används då bara som jämförelse mellan olika fordonstyper. Ytterligare utrustning och tillbehör (tillbehör, däckstorlek, etc.) kan ändra och påverka relevanta fordonsparametrar, t.ex. vikt, rullmotstånd och aerodynamik, och vid sidan av väder- och trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, strömförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda.
Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Tyskland (www.dat.de/co2).
Effektivitetsklasser bedömer fordon utifrån CO2-utsläpp med hänsyn till fordonets tjänstevikt. Fordon som motsvarar genomsnittet märks med D. Fordon som är bättre än det aktuella genomsnittet märks med A+++, A++, A+, A, B eller C. Fordon som är sämre än genomsnittet beskrivs med E, F eller G. Uppgifterna som lämnas här avser EG-typgodkännandet för respektive modell och dess standardutrustning enligt direktiv 2007/46/EG. Extrautrustning som du väljer i samband med konfigurationen kan leda till att din konfigurerade modell, på grund av den valda utrustningen, motsvarar en annan godkänd typ än vad som vore fallet utan den valda extrautrustningen. Detta kan medföra avvikande uppgifter för din konfigurerade modell. De CO2-värden som anges är värden som har identifierats inom ramen för fordonets typgodkännande.

4.
Tillgängligheten för vissa funktioner kan variera mellan olika länder och kan komma att ändras eller upphöra under avtalsperioden. 
5.
Även om Volkswagen AG eftersträvar kontinuerlig förbättring av informationen om enskilda laddstolpar, kan Volkswagen AG inte ge garantier för att de kan användas eller att en viss laddstolpe går att komma åt utan hinder.
  • Bilden kan avvika från svensk standard.