Volkswagen Area View

Backkameran Rear Assist och helhetsvy med Area View

Backkameran Rear Assist och helhetsvy med Area View

Ögon i nacken tack vare backkameran Rear Assist

Volkswagen backkamera, Rear Camera

Med backkameran upptäcker du hinder bakom bilen, även rörliga1.

Backkameran aktiveras så snart du lägger i backväxeln. Den visar området bakom bilen på radions eller navigationssystemets bildskärm. Du får extra hjälp av stödlinjer ovanpå den fotografiska bilden så att du kan backa in med rätt vinkel på parkeringsplatsen.

Med ”Rear Assist” kan du snabbt och enkelt parkera även på trånga parkeringsplatser. Du blir även varnad för eventuella låga hinder som inte alltid kan upptäckas med vanliga parkeringssensorer. Backkameran kommer också väl till pass vid påkoppling av släpvagn.

Koll på läget från förarplatsen men hjälp av Area View

Volkswagen Area View

Area View gör det möjligt för förare i nya Passat och Touareg att se hela omgivningen runt bilen på sin skärm. Du kan välja mellan olika vyer beroende på den aktuella trafiksituationen.

Det heltäckande fågelperspektivet av området runt bilen skapas genom fyra olika kameror, som är diskret integrerade i karossen. Frontkamerorna är monterade i kylargrillen, den bakre kameran är monterad i bakluckans handtag och sidokamerorna är monterade i ytterbackspeglarna. Alla kamerorna har vidvinkellins, vilket gör att föraren nu även kan se den döda vinkeln.

I läget med fågelperspektiv går det att med pekfunktion välja mellan kamerorna för att få detaljbilder från områdena framför, bakom, till vänster eller till höger om bilen.

Med Area View kan du se ”runt hörn”. Vid utfart från exempelvis en parkeringsplats kan du se om det kommer cyklister eller gångtrafikanter från sidan. Kamerorna kommer att visa andra trafikanter på bildskärmen till radion eller navigationssystemet innan du kan se dem i ditt vanliga synfält.

När du visar området framför bilen i systemet, finns ett val mellan den delade vyn uppifrån, endast frontvyn (ett perspektiv) eller frontvy med hjälplinjer för parkering.

Dessutom kan Area View användas exempelvis för att ansluta en släpvagn. Släpvagnsvyn ger en extra hjälplinje på kamerabilden som hjälper föraren att backa korrekt mot släpet.

Läs om fler förarassistanssystem:

Front-, Lane- & Side Assist

Park Assist & Parkeringssensorer

Sign Assist

Läs om fler förarassistanssystem: