App-Connect. So bringen Sie Ihre Apps ins Auto.

App-Connect – så tar du med dina appar i bilen.

Vill du använda dina smartphone-appar säkert och bekvämt i fordonet? Med App-Connect kan du bekvämt använda utvalda appar och innehåll direkt i din Volkswagen.

Så fungerar det

Dina smartphone-appar överförs till displayen på infotainmentsystemet så att du bekvämt och översiktligt kan använda dem i ditt synfält. Så det är väldigt enkelt att komma åt, till exempel musik, nyheter, kartor eller ljudböcker. Volkswagen erbjuder två gränssnitt för anslutning av smartphones med många möjligheter: Apple CarPlay och Android Auto från Google. Användningen förenklas också extra tack vare den trådlösa anslutningsmöjligheten till navigationssystemen ”Discover Media” och ”Discover Pro” samt till ”Ready 2 Discover”. För att undvika distraktion kan endast certifierade appar startas under körning. 

Volkswagen AG erbjuder möjligheten att använda Apple CarPlay och Android Auto, men Apple och Google ansvarar för vilka länder som dessa tekniker är tillgängliga i.

--:--

Dina anslutningsmöjligheter med App-Connect

Apple CarPlay

Apple CarPlay™

Med Apple CarPlay kan du kontrollera utvalda appar från din iPhone under körning. För VW Connect och We Connect-förberedda bilar även trådlöst.Användningen av apparna är lika enkel som du är van vid från iPhone. Telefon, nyheter, musik – allt är bara ett knapptryck bort. Och på begäran kan du till och med använda systemet via röstinmatning. Mer information hittar du direkt från Apple.

Android Auto

Android Auto

Med Google och Android Auto kan du köra lämpliga appar på din smartphone när du kör på ett säkert sätt. För VW Connect och We Connect-förberedda bilar även trådlöst. Och med Google Voice styr du allt med röstkommandon. Mer information hittar du direkt hos Google.

Detta kan också intressera dig.

Villkor från Volkswagen

1.

Endast i kombination med radioutrustningarna ”Composition”, ”Composition Colour”, ”Composition Media” eller ”Ready 2 Discover” eller navigationssystemen ”Discover Media”, ”Discover Pro” eller ”Discover Pro Max”. Med App-Connect kan du i princip använda teknikerna Apple CarPlay och Android Auto. Apple och Google ansvarar för de båda teknikerna vilket innebär att Volkswagen AG inte har något inflytande över vilka länder som Apple CarPlay och Android Auto finns tillgängliga i och att tillgängligheten för respektive teknik därför kan variera beroende på land. För att få reda på tillgängligheten för Apple CarPlay, se https://www.apple.com/se/ios/ios-13/features/ och för Android Auto, se https://www.android.com/intl/se_sv/auto/ Funktionerna kan under avtalsperioden komma att ändras eller upphöra. För att undvika distraktion kan endast certifierade appar startas under körning. Tänk också på att vissa appar inte erbjuds för var och en av de två teknikerna.

Information om kompatibiliteten för smartphones för Apple CarPlay hittar du på https://apple.com/se/ios/carplay/, för Android Auto på https://www.android.com/intl/se_sv/auto/. Apple CarPlay är ett varumärke som ägs av Apple Inc. Android Auto är ett varumärke som ägs av Google LLC. 

2.
När du köper ett nytt fordon kan du använda de digitala tjänsterna i VW Connect/VW Connect Plus eller We Connect/We Connect Plus under den första avgiftsfria avtalsperioden. För att kunna använda VW Connect-/VW Connect Plus- eller We Connect-/We Connect Plus-tjänsterna för ID.-familjen behöver du ett Volkswagen ID och du måste logga in med ditt användarnamn och lösenord. Efter att du har skapat ett Volkswagen ID och kopplat det till din bil kan du, beroende på bil, land, mjukvara och utrustning, använda olika digitala tjänster under en första avgiftsfri avtalsperiod. För detta måste du ingå ett separat VW Connect-/VW Connect Plus- eller We Connect-/We Connect Plus-avtal med Volkswagen AG online via www.myvolkswagen.net eller appen Volkswagen” (tillgänglig i App Store och Google Play Store). Den faktiska längden på den avgiftsfria avtalsperioden beror på när du aktiverar de digitala tjänsterna. Senast från och med den nittionde dagen efter att fordonet först levererades börjar den första avgiftsfria avtalsperioden automatiskt kortas ned. Exakt avtalsperiod för respektive fordon kan du se på myVolkswagen www.myvolkswagen.net. Vissa mobila onlinetjänster i We Connect/We Connect Plus eller VW Connect/VW Connect Plus kan endast användas via appen Volkswagen”. För att använda den kostnadsfria appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.   De mobila onlinetjänsterna är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och dess innehåll kan komma att ändras under avtalsperioden. Vilka tjänster som ingår i paketen We Connect och We Connect Plus eller VW Connect och VW Connect Plus kan variera från land till land. Tillgängligheten är också beroende av fordonsmodell, utrustning och installerad mjukvaruversion. Detta gäller även för tjänster från tredjepartsleverantörer. Mer information finns på connect.volkswagen.com och hos din Volkswagen-partner. Observera dessutom de aktuella allmänna affärsvillkoren för de digitala tjänsterna för ID.-familjen.
4.
Angivna förbruknings- och utsläppsvärden avser inte ett separat fordon och utgör inte en del av erbjudandet, utan visas endast för att möjliggöra en jämförelse mellan olika fordonstyper. Extrautrustning och valda tillbehör (påbyggnader, däckdimensioner osv.) kan ändra relevanta fordonsparametrar såsom vikt, rullmotstånd och aerodynamik och därmed vid sidan om väderlek, trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, elförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda.
Bilden kan avvika från svensk standard.
Varje Volkswagenpartner är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID.3, ID.4, ID.5 och ID.7 som säljs genom en agentmodell).