Framtidens flexibla snabbladdning

Volkswagen och E:ON inviger en snabbladdare som inte behöver något anläggningsarbete för att installeras.

E:ON Drive Booster är den innovativ laddningslösning som har tagits fram av E:ON och Volkswagen Group Components. Det är en produkt som snabbt och flexibelt kan erbjuda snabbladding i upp till 150 kW för två elbilar samtidigt. Detta helt utan förberedande anläggingsarbete. Något som både påskyndar byggandet och sänker kostnaderna.
 

För att göra elfordon mer attraktiva behöver vi många kraftfulla laddstationer. 
Patrick Lammers
Ansvarig för kundlösningar i koncernledningen på E.ON 

”E.ON Drive Booster" är en laddningsstation som inte kräver el direkt från nätet utan har ett eget integrerat batterilagringssystem. En normal elanslutning som exempelvis finns vid stormarknader ger tillsammans med det interna batteriet den nödvändiga kapaciteten för att ladda två elfordon samtidigt med upp till 150 kW. Det kommer därför endast att ta i genomsnitt 15 minuter att ladda bilarna tillräckligt för en räckvidd på cirka 200 km.

En vanlig laddningsstation kan också mycket enkelt uppgraderas till Booster, som därför lämpar sig väl för snabb och kostnadseffektiv utökning till nya platser. Installationen är enkel: placera den, anslut den, konfigurera den online – en "plug-and-play"-laddningsstation. Det behövs inga dyra anpassningar till infrastruktur eller anläggningsarbeten. Allt detta gör snabbladdning enkel, prisvärd och möjlig var som helst.

Om du vill du veta mer om denna snabbladdningslösning – tveka inte att höra av dig till oss!Öppnar e-post-länk