Fyrhjulsdrivna Volkswagen Passat Alltrack

Våra fyr­hjuls­drivna bilar

Anpassade för Sveriges vägar med 4MOTION fyrhjulsdrift.

Fyrhjulsdrivet. 4WD. All wheel drive. AWD. 4x4. Allhjulsdrift. Det finns massor av olika namn på samma sak – bilar som driver på alla fyra.

Vi kallar det 4MOTION och det innebär så mycket mer än att alla hjulen driver. Systemet portionerar ut kraften från motorn till hjulen som i varje ögonblick behöver den bäst för optimalt grepp och stabilitet. Vilket kommer väl till pass i ett land med högst varierande underlag, från torr asfalt till isiga vintervägar, leriga skogsvägar och slaskiga stadsgator.

Varför 4MOTION fyrhjulsdrift?

Vilken bil ska jag välja – framhjulsdriven eller fyrhjulsdriven? Våra framhjulsdrivna bilar klarar sig bra i vårt klimat med antispinn, elektroniska stabilitetsprogram med flera system som ser till att du kan köra säkert. Men om du ofta kör på vintervägar, där det ofta kan vara isigt, på leriga vägar eller på skogsvägar som knappt är vägar, är det en avgjord fördel med 4MOTION fyrhjulsdrift. Många tycker också att det känns extra tryggt med fyrhjulsdrift i en lite större bil.

Om du ofta dra något efter bilen – husvagn, båt eller häst, till exempel – är fyrhjulsdrift en verkligt bra idé.

Vilken är bästa fyrhjulsdrivna bilen för dig?

Alla våra bilar med 4MOTION fyrhjulsdrift har gott om utrustning och assistanssystem som gör körningen enklare och säkrare. Och de finns i en mängd olika storlekar och former.

Våra fyrhjulsdrivna bilar:

Sidan på en röd VW ID.4 GTX kör längs en väg omgiven av snötäckta berg

ID.4 GTX

Med nya ID.4 GTX får du motorkraft, framtidssäkrad mobilitet, rejäl räckvidd och elektrisk drivning på alla fyra hjulen. ID.4 GTX är sportig som en GTI, bekväm som en SUV och långsiktigt hållbar som en ID.4.

Upptäck ID.4 GTX

En röd VW ID.5 GTX sedd snett bakifrån körandes på en bergsväg.

ID.5 GTX

Sportig körglädje för dig som ibland vill köra till platser som inte går att nå på asfalterade vägar. ID.5 GTX kombinerar styrkan hos en suv med elegant coupédesign och hållbar körglädje hos en ID.

Upptäck ID.5 GTX

Volkswagen Tiguan - fyrhjulsdrift

Tiguan

En rymlig SUV med 4MOTION fyrhjulsdrift, högre markfrigång, LED-strålkastare, avancerade säkerhetssystem och körprofiler som anpassar bilen för varierande underlag.

Upptäck Tiguan