Fyrhjulsdrivna Volkswagen Passat Alltrack

Våra fyr­hjuls­drivna bilar

Anpassade för Sveriges vägar med 4MOTION fyrhjulsdrift.

Fyrhjulsdrivet. 4WD. All wheel drive. AWD. 4x4. Allhjulsdrift. Det finns massor av olika namn på samma sak – bilar som driver på alla fyra.

Vi kallar det 4MOTION och det innebär så mycket mer än att alla hjulen driver. Systemet portionerar ut kraften från motorn till hjulen som i varje ögonblick behöver den bäst för optimalt grepp och stabilitet. Vilket kommer väl till pass i ett land med högst varierande underlag, från torr asfalt till isiga vintervägar, leriga skogsvägar och slaskiga stadsgator.

Varför 4MOTION fyrhjulsdrift?

Vilken bil ska jag välja – framhjulsdriven eller fyrhjulsdriven? Våra framhjulsdrivna bilar klarar sig bra i vårt klimat med antispinn, elektroniska stabilitetsprogram med flera system som ser till att du kan köra säkert. Men om du ofta kör på vintervägar, där det ofta kan vara isigt, på leriga vägar eller på skogsvägar som knappt är vägar, är det en avgjord fördel med 4MOTION fyrhjulsdrift. Många tycker också att det känns extra tryggt med fyrhjulsdrift i en lite större bil.

Om du ofta dra något efter bilen – husvagn, båt eller häst, till exempel – är fyrhjulsdrift en verkligt bra idé.

Vilken är bästa fyrhjulsdrivna bilen för dig?

Alla våra bilar med 4MOTION fyrhjulsdrift har gott om utrustning och assistanssystem som gör körningen enklare och säkrare. Och de finns i en mängd olika storlekar och former.

Våra fyrhjulsdrivna bilar:

Sidan på en röd VW ID.4 GTX kör längs en väg omgiven av snötäckta berg

ID.4 GTX

Med nya ID.4 GTX får du motorkraft, framtidssäkrad mobilitet, rejäl räckvidd och elektrisk drivning på alla fyra hjulen. ID.4 GTX är sportig som en GTI, bekväm som en SUV och långsiktigt hållbar som en ID.4.

Upptäck ID.4 GTX

En röd VW ID.5 GTX sedd snett bakifrån körandes på en bergsväg.

ID.5 GTX

Sportig körglädje för dig som ibland vill köra till platser som inte går att nå på asfalterade vägar. ID.5 GTX kombinerar styrkan hos en suv med elegant coupédesign och hållbar körglädje hos en ID.

Upptäck ID.5 GTX

Volkswagen Tiguan - fyrhjulsdrift

Tiguan

En rymlig SUV med 4MOTION fyrhjulsdrift, högre markfrigång, LED-strålkastare, avancerade säkerhetssystem och körprofiler som anpassar bilen för varierande underlag.

Upptäck Tiguan

Volkswagen Tiguan Allspace - fyrhjulsdrift

Tiguan Allspace

Tiguan Allspace är en rymlig fyrhjulsdriven SUV med plats för sju, som trivs lika bra i stan som på skogsvägar. Den har 4MOTION fyrhjulsdrift samt flera körassistans- och säkerhetssystem som standard.

Upptäck Tiguan Allspace

Volkswagen Touareg- fyrhjulsdrift

Touareg

Den ser runt hörn. Den kan se i mörkret och sätter spotlight på vilda djur på och vid vägen. Den kan styra med alla fyra hjulen. Den har 4MOTION fyrhjulsdrift. Den har en digital förarplats, Innovision Cockpit. Och den kan massera din rygg på åtta olika sätt.

Upptäck Touareg

Volkswagen T-Roc - 4motion

T-Roc

Vill du ha en bil med gott självförtroende och som utmanar status quo, då har du kommit rätt. T-Roc är en SUV med fräck, effektfull design. Med avancerade förarassistanssystem, 4MOTION fyrhjulsdrift och ypperlig väghållning får du mycket glädje bakom ratten.

Upptäck T-Roc

Passat sportscombi - fyrhjulsdriven

Passat Sportscombi

Rymlig, lätt att lasta, skön att köra – det är inte undra på att Passat sedan decennier är en av de populäraste bilarna i Sverige. Nya Passat är mer uppkopplad än någonsin, med avancerade säkerhetssystem, delvis självkörande och med nya funktioner. Och du kan få den med 4MOTION fyrhjulsdrift.

Upptäck Passat Sportscombi

Volkswagen Passat Alltrack fyrhjulsdriven

Passat Alltrack

Med högre markfrigång och 4MOTION fyrhjulsdrift är nya Passat Alltrack förberedd för det mesta. Den ger dig helljus utan att blända, nödbromsar för hinder på vägen och kan delvis köra sig själv.

Upptäck Passat Alltrack

Privatleasing, billån eller tjänstebil – vad passar dig och din fyrhjulsdrivna bil bäst?

Du har alltså många fyrhjulsdrivna modeller att välja bland. För att passa dig och ditt liv kan du också välja hur du vill ha din bil. Kanske vill du äga bilen, och då kan vi hjälpa till med ett förmånligt Billån. Kanske väljer du en Volkswagen 4MOTION som tjänstebil – genom Volkswagen Företagsleasing får ditt företag ett förmånligt enkelt bilinnehav.

Mer om Business LeaseOpens an external link

Läs mer om billånOpens an external link

Det kanske enklaste sättet att ha en Volkswagen är privatleasing. Du betalar ingen kontantinsats, bara en månadskostnad, och service och tre års nybilsgaranti ingår.

Mer om privatleasingOpens an external link

Hitta rätt Volkswagen utifrån typ och användningsområde.

För att göra det lite enklare för dig att hitta vad du söker har vi kategoriserat våra modeller utifrån typ och användningsområde.

Fortsätt bygga din bil där du slutade

Med Volkswagenkoden kan du hämta en tidigare sparad konfiguration och fortsätta bygga bilen där du slutade.