Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson

Motorsport

Motorsport

Volkswagen har i många år varit en engagerad sponsor och samarbetspartner inom olika grenar av motorsporten. 

Tredje VM-titeln för Kristoffersson

Johan Kristoffersson kan titulera sig trefaldig världsmästare i rallycross.
– En stor glädje, och jag gläds extra med mina teamkamrater som fick vara med på den här resan, säger Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren efter beskedet att säsongsavslutningen i Tyskland ställs in.

Pappa Tommy och Johan Kristoffersson

Tävlingsmänniskan Kristoffersson skulle gärna ha kört såväl tävlingen på Spa-banan i Belgien som den på Nürburgring, men pandemin sätter stopp för fortsatt tävlande under 2020. Dubbeltävlingen i Barcelona blev säsongens sista, vilket gör att mästerskapet summeras med totalt åtta deltävlingar. Kristoffersson tar hem titeln med sina 219 poäng, 27 fler än tvåan Mattias Ekström.
– Jag hade gärna dragit på mig föraroverallen och tävlat i Tyskland, men nu är läget som det är, säger Johan, som istället fick bli ”mästare i kavaj”.

Efter de två VM-titlarna med PSRX Volkswagen Team Sweden 2017 och 2018 var värmlänningen borta från mästerskapet 2019. Comebacken skedde i Höljes i augusti, nu med Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, i regi av Kristoffersson Motorsport. Tre månader senare, denna rekordkorta säsong, står 31-åringen från Arvika åter som mästare.
– Första titeln är förstås något extra och andra gången var det minnesvärt med tanke på att jag vann nästan alla deltävlingar. Nu känns det speciellt eftersom vi gjorde det med vårt eget team, gänget som var med när resan startade en gång i tiden. Det känns lite som att sluta cirkeln.

Kristoffersson var redo när VM rullade igång i Höljes. Seger direkt. Totalt vann Johan fyra av åtta rundor. Blir det då en jakt på fjärde titeln under 2021?
– Det vore förstås kul om det gick att få till, men det är för tidigt att säga än. 

Stolt stallchef efter VM-titeln 

Johan Kristofferssons tredje VM-guld är samtidigt det första för pappa Tommy i rollen som stallchef.
– Jag känner en stor stolthet att vinna VM med vårt eget team, inte bara för prestationen på banan utan för hela vägen hit. Vi började på gräsrotsnivå en gång i tiden, säger Kristoffersson senior.

I trettio år har Kristoffersson Motorsport levererat resultat på hög nivå, de senaste åren under namnet Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.
– Utan vårt långvariga samarbete med Volkswagen och BAUHAUS hade det aldrig varit möjligt. Vi är oerhört tacksamma för deras trogna stöd och vi har bemödat oss om att leverera resultat.

Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige, är imponerad efter ännu en VM-titel:

– Det Johan Kristoffersson har gjort är helt unikt. Att som svensk bli världsmästare för tredje gången inom motorsport är hur stort som helst. Ett stort grattis till denna enastående prestation från oss och våra återförsäljare!