Välkommen till framtiden

ID.3 var ett viktigt steg för Volkswagen i världen av elektrisk mobilitet. Elektrifierande prestanda med och en egen design med versioner som passar vardagens behov. För människor som vill ha förändring. Framtiden är redan här, välkommen in.

Alla batteristorlekar för ID.3 kan inte beställas för närvarande. Det finns dock lagerbilar tillgängliga för snabbare leverans. Volkswagen-återförsäljare.Opens an external link

White VW ID.3, a young man leaning against the car.

Laddning

Vi erbjuder dig vad du behöver för en bekväm och hållbar laddning.

White VW ID.3 next to a red staircase in the city; diagonal front view of the headlights and optional 20-inch Sanya wheels.

We Charge

Ladda ditt fordon nästan överallt med We Charge

ID. Light

Med hänvisningar förstärkta av ljus.

Testrapporter & Omdömen

ID.3 får beröm av motorjournalisterna

Vi Bilägare utser ID.3 till testvinnare i nr 8, 2022

ID.3 vinner Teknikens Världs stora elbilstest – Läs testet i sin helhet här

Auto motor & sport utser ID.3 till testvinnare (Auto motor & Sport november, 2020)

"ID.3 är en kompetent, okomplicerad och trygg upplevelse" (Dagens Industri, 14 september, 2020)

”Det här ska vara för alla … och det folket vill ha är en säker, bekväm och praktisk bil. Och det får man med ID.3. Den är föredömligt rymlig, behaglig och levererar trygga resor.” (Ny Teknik, 2 september, 2020)

Köpa & Äga

Privatleasa din nya Volkswagen

Med Volkswagen Privatleasing får du ett enkelt bilinnehav, gör som många andra och leasa din bil. Du betalar ingen insats och betalar endast en kostnad per månad. När leasingavtalet löper ut lämnar du enkelt tillbaka din bil till din återförsäljare. Du behöver alltså inte bry dig om bilens framtida värde.

Leasa din nya Volkswagen

Det enklaste sättet att köra en ny Volkswagen. Inget krav på insats. Med garanterat restvärde får du ett förutsägbart bilinnehav. Efter avtalstiden återlämnar du helt enkelt tillbaka bilen till din Volkswagen-återförsäljare.

Låna till din nya Volkswagen

Anpassa lånet efter dina villkor. Vid ett billån betalas 20 % i kontantinsats (inget formellt krav för företag). Välj en avtalstid mellan 12-84 månader efter vilken du kan köpa loss bilen, byta till en ny Volkswagen eller förlänga finansieringen. Om du väljer ett upplägg med garanterat restvärde kan du även lämna tillbaka bilen efter avtalstiden.

Ung kvinna med hörlurar
Finansiering anpassad för din ID.3:
Volkswagen Lease&Care

Vill du få alla fördelarna med elektrisk mobilitet på ett avslappnat sätt?
Då är de individuella Lease&Care-paketen precis rätt för dig. Du kan leasa din bil och välja mellan olika servicepaket, allt till attraktiva priser.

Service för din ID.3

På den här sidan hittar du användbar information om service och underhåll av din ID.3. Här kan du till exempel ta reda på när service behöver genomföras, eller läsa mer om omfattningen av inspektioner.

Känner du kanske redan till våra +däck? De är optimerade för lågt rullmotstånd och är särskilt energieffektiva för elfordon. Din ID.3 har sådana däck installerade direkt från fabrik som standardutrustning. Du hittar alla fördelar här med däcken tillsammans med annan information.

Mer information om tjänsten

En grå ID.3 på en vinterväg i Malå.

Nio tips för bättre räckvidd med ID.-modellerna i vinter

Är det möjligt att minska förlusten av räckvidd i din helt eldrivna ID.-modell i vinter, utan att kompromissa med komforten? Självklart!

Exteriör & Interiör

ID.3 säger ”hej”. Med ljus.

ID.3 känner igen dig så snart du närmar dig, om du har bilnyckeln på dig, och din ID.3 är utrustad med lås- och startsystemet Keyless Access (tillval). De eleganta LED-matrisstrålkastarna (tillval) lyser kortvarigt upp med en blinkning, vilket gör att ID.3 nästan verkar mänsklig.

Invändigt får ID.Light dig omedelbart att känna dig välkommen. När du startar motorn hör du ett mjukt ljud som gör dig redo att köra iväg. När du parkerat och lämnar din ID.3 säger den ”Hej då” genom en ljussignal från ID.Light.

 

IQ. Drive & Teknik

En avslappnad blick på vägen.

AR Head-up display (tillval) projicerar användbar information inom ditt synfält på vindrutan och hjälper dig att köra mer avslappnat under resan. Den visar till exempel var du behöver svänga. Projektionen på vindrutan och det som faktiskt händer på vägen ser ut att smälta samman.

Pålitlig prestanda. Snabb laddning

Köra till och från jobbet, kanske lämna och hämta barnen i skolan på vägen och sen köra vidare för att uträtta dagens ärenden. Det kan klaras av på en laddning. Var och ett av de tre batteristorlekarna för ID.3 hanterar detta utan problem. Du kan välja mellan 45 kWh, 58 kWh eller 77 kWh. Och inte bara det, det är möjligt att snabbladda på cirka 30 minuter (0-80%). 

I praktiken varierar räckvidden beroende på många faktorer så som körstil, hastighet, utomhustemperatur och antal passagerare. Beroende på förarprofil kan ID.3- förarna köra mellan 230-330 km med det mindre batteriet PURE (45 kWh), mellan 300 -420 km med mellanbatteriet PRO (58 kWh) och mellan 390-550 km med det största batteriet PRO S (77 kWh) utan behov av laddning.

 

IQ. Drive – Våra assistanssystem

IQ. Drive – Våra assistanssystem

Grafiken visar hur Travel Assist med molndata fungerar.

Din ID.3 är utrustad med nödbromssystemet Front Assist som standard. Som standard ingår också varningssystemet för trafikfara Car2X. På begäran kan ID.3 utrustas med ytterligare assistanssystem, till exempel Travel Assist.

Säg Hej till din ID.3

Du kan hålla ögonen på vägen och enkelt styra radion, navigationssystemet eller telefonen med hjälp av den intuitiva röststyrningen. Säg bara ”Hej ID.” så förstår bilen vad du menar.