Upptäck We Connect
1,2,3
2.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 19,3- 16,8; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.

En värld full av uppkopplade möjligheter för din ID

Välkommen till onlinetjänsterna för din ID.

VW Connect resp. We Connect innebär att du undviker bilkön på hemvägen tack vare trafikinformation online. Du förvärmer kupén medan du äter frukost, upptäcker nya favoritkanaler och lyssnar på podcastavsnitt med webbradion som finns i fordonet. Det vill säga: Vi tar de digitala möjligheterna i din ID. Till nästa nivå. Med många smarta stöd i vardagen som dessutom finns tillgängliga från och med ID.Software 3.0 med We Connect och från och med ID. Software 4.0 med VW Connect beroende på utrustning.1 Med Volkswagen-appen kan du utan problem koppla ihop din Volkswagen med din smartphone och få tillgång till vissa fordonsfunktioner och fordonsstatus – även om du inte själv befinner dig i din Volkswagen.


Om din ID.-modell är förberedd för VW Connect/VW Connect Plus eller We Connect/We Connect Plus kan du se direkt här med vår kompatibilitetskontrollOpens an external link.

En kvinna står intill en Volkswagen ID.

En översikt över alla onlinetjänster för din ID.

Varje hjälte har sina medhjälpare. Och med onlinetjänsterna från VW Connect/We Connect för din ID. har du en hel rad av dem. Ta reda på vilka tjänster som passar bäst för din vardag och vilka krav som måste uppfyllas. Här kan du se alla tjänster och alternativ för din ID. med en snabb titt.

Person sitter i en Volkswagen och använder Volkswagen-appen på en mobiltelefon

Så aktiverar du VW Connect resp. We Connect för din ID. 

Här får du reda på hur du aktiverar dina mobila onlinetjänster för din ID. via Volkswagen-appen.

En man sitter hemma och tittar på en surfplatta

Registrera dig nu och dra nytta av fördelarna

Du måste vara inloggad med ditt Volkswagen-användarkonto för att kunna ansluta din bil till VW Connect-/We Connect-tjänsterna för din ID. Använd bara länken nedan och klicka därefter på ”Logga in eller registrera”. 

Volkswagen-appar

Volkswagen-appen – den digitala följeslagaren till din Volkswagen

Volkswagen-appar

Volkswagen-appen – den digitala följeslagaren till din Volkswagen

En person står intill en Volkswagen och använder Volkswagen-appen på en mobiltelefon
4,5
5.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 18,6–16,0; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Räckvidd: blandad körning 545 km. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.

I appen Volkswagen” har vi samlat hela utbudet från VW Connect, We Connect och Car-Net. Här hittar du alla viktiga funktioner och tjänster direkt och bekvämt. Du kan ladda ner appen nu på en gång.

En vit VW ID.3 syns från sidan, en kvinna går mot bilen, logotypen projiceras i fokus
6
6.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 16,5–15,2; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilarna finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.

We Connect Start - Anslutningsmöjligheter för ID.-modeller med ID. Software 2.4 eller tidigare

Om din modell har minst ID. Software 3.0 kan du använda trafikinformation online, underhållning och fjärrfunktioner i We Connect Start. För erbjudandet från We Connect Start7 kopplar upp dig mot din ID. och erbjuder många användbara fördelar. Så här tar du reda på vilken programvaruversion du har i din ID.:
Öppna menypunkten ”Inställningar” i infotainmentsystemet på din ID.Navigera till ”Systeminformation”. Versionen för ditt ID. Software visas i avsnittet ”ID. Software”. 

Ytterligare funktioner i In Car Shop

Din ID. har en bra uppkoppling. På så sätt kan du ladda ner praktiska digitala produkter direkt till din bil, aktivera dem och förlänga befintliga avtal. I Volkswagen Connect ShopOpens an external link och i In-Car-shop visas alla produkter som är kompatibla med din ID. Direkt på ditt infotainmentsystem. Om det rör sig om en avgiftsbelagd produkt kan den aktiveras direkt efter betalning. Kontrollera bara uppgifterna och betalningsuppgifterna och slutför beställningen. Då är funktionen tillgänglig nästa gång du startar din elbil med onlineanslutning.

--:--

Upgrades – Din Volkswagen slutar aldrig att lära sig

Som VW Connect- eller We Connect-kund kan du med Upgrades8 också efter bilköpet enkelt lägga till ytterligare fordonsfunktioner. 

Observera: tillgängligt för ID.-modeller med fabriksinstallerad ID.Software 3.1 eller högre.

VW Connect och We Connect för din Volkswagen

En kvinna står framför en Volkswagen och ler

VW Connect och We Connect – ger spänning även för Volkswagen-modeller som inte är helt elektriska.

Även med VW Connect och We Connect för Volkswagen-modeller som inte är helt elektriska kan du styra och använda utvalda fordonsfunktioner via din smartphone. Statusinformation och trafikinformation nästan i realtid som gör din vardag mer avslappnad.

Detta kan också intressera dig

Onlinetjänsterna. Så gör vi din Volkswagen till en uppkopplad bil.

Kompatibilitetskontroll. Här får du en första glimt av vilka mobila onlinetjänster som finns tillgängliga i din Volkswagen.  

Har du frågor? Snabba svar eller personlig rådgivning gällande våra digitala tjänster hittar du här.

Detta kan också intressera dig

Villkor från Volkswagen

1.
* För att kunna använda VW Connect- och VW Connect Plus- eller We Connect- och We Connect Plus-tjänsterna för ID.-familjen behöver du ett Volkswagen-användarkonto och du måste logga in på VW Connect/VW Connect Plus eller We Connect/We Connect Plus med ditt användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat VW Connect-/VW Connect Plus- eller We Connect-/We Connect Plus-avtal med Volkswagen AG online. Efter att du har mottagit fordonet har du 90 dagar på dig att registrera det på myvolkswagen.net eller via appen Volkswagen” (tillgänglig via App Store och Google Play Store) och använda tjänsterna hos VW Connect Plus/We Connect Plus under hela den avtalade kostnadsfria perioden. Vid registrering senare förkortas den initiala löptiden. Den exakta löptiden kan du se inom ramen för aktiveringen eller efter aktiveringen på myvolkswagen.net. Efter att den initiala löptiden för VW Connect Plus/We Connect Plus har löpt ut kan den förlängas mot en avgift.    Vissa mobila onlinetjänster i VW Connect/VW Connect Plus eller We Connect/We Connect Plus kan endast användas via appen Volkswagen”. För att använda den kostnadsfria appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.   De mobila onlinetjänsterna är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och dess innehåll kan komma att ändras under avtalsperioden. Vilka tjänster som ingår i paketen VW Connect och VW Connect Plus eller We Connect och We Connect Plus kan variera från land till land. Tillgängligheten är också beroende av fordonsmodell, utrustning och installerad mjukvaruversion. Detta gäller även för tjänster från tredjepartsleverantörer. Mer information finns på connect.volkswagen.com och hos din Volkswagen-partner. Observera dessutom de aktuella allmänna affärsvillkoren för de digitala tjänsterna för ID.-familjen.  
3.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade mätmetoder. 1 januari 2022 ersatte WLTP-testcykeln helt NEDC-testcykeln vilket innebär att för fordon med typgodkännande efter detta datum saknas NEDC-värden.

Uppgifterna avser inte ett separat fordon och utgör inte en del av erbjudandet, utan anges endast för att möjliggöra en jämförelse mellan olika fordonstyper. Extrautrustning och valda tillbehör (påbyggnader, däckdimensioner osv.) kan ändra relevanta fordonsparametrar såsom vikt, rullmotstånd och aerodynamik och därmed vid sidan om väderlek, trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, elförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda. På grund av de mer realistiska testvillkoren blir värden på bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts enligt NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar av fordonens beskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Tyskland eller på www.dat.de/co2.

4.
Fastställda värden enligt den globalt harmoniserade mätmetoden för personbilar och lätta nyttofordon (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP). Räckviddsspannet för en modells utrustningsvarianter framgår av mätningar med chassidynamometer. Den faktiska räckvidden avviker i praktiken bl.a. beroende på körstil, hastighet, användning av komfort-/kringutrustning, yttertemperatur, antal passagerare/last, topografi och batteriets åldrings- och slitageprocess.
7.
För att kunna använda We Connect Start-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och du måste logga in på We Connect Start med ditt användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat We Connect Start-avtal med Volkswagen AG online. Efter att du har mottagit fordonet har du 90 dagar på dig att registrera det via Volkswagen-appen (tillgänglig i App Store och Google Play Store) och använda tjänsterna från We Connect Start under hela den avtalade kostnadsfria perioden. Användning av We Connect Starts mobila onlinetjänster möjliggörs via en integrerad internetanslutning. De tillhörande datakostnaderna som uppstår övertas av Volkswagen AG inom ramen för nätverkstäckningen, med undantag för ”Webbradio” och ”Wifi-hotspot”. För användning av tjänsterna ”Webbradio” och ”Wifi-hotspot” kan kostnadspliktiga datapaket erhållas via den externa mobilkommunikationspartnern ”Cubic Telecom” och användas inom nätverkets täckning inom många europeiska länder. Information om priser och de länder som stöds finns på https://vw.cubictelecom.com. Alternativt är det möjligt att använda tjänsten ”Webbradio” och ”Wifi-hotspot” via en mobil enhet (t.ex. smartphone) som har möjlighet att fungera som en mobil wifi-hotspot. I detta fall är motsvarande tjänster endast tillgängliga med ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör och endast inom täckningsområdet för respektive mobilnät. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.  För att använda den kostnadsfria Volkswagen-appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör.   Tillgängligheten hos individuella tjänster som beskrivs i paketen kan variera beroende på utrustning, fordon och land. Tjänsterna är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och dess innehåll kan komma att ändras under avtalsperioden. Mer information finns på https://connect.volkswagen.com  och hos din Volkswagen-partner. Kontakta din mobiloperatör för information om gällande villkor för ditt mobilabonnemang.
8.
För att kunna köpa uppgraderingar måste du ha ett Volkswagen ID-användarkonto, ett giltigt VW Connect-/We Connect-avtal och vara verifierad som huvudanvändare, vilket innebär att ditt användarkonto är anslutet till ett konkret fordon. Dessutom måste fordonet vara utrustat med de tekniska funktioner och den maskin- och programvara som krävs för respektive Upgrade. Tillgängligheten för Upgrades kan också vara beroende av årsmodell och produktionsdatum. Huvudanvändaren kan se tillgängliga Upgrades för respektive fordon i In-Car-Shop i infotainmentsystemet eller i Volkswagen Connect Shop på connect-shop.volkswagen.com. Kostnadspliktiga artiklar kan köpas i In-Car-Shop och/eller i Volkswagen Connect Shop, med de betalningsmetoder som visas och finns tillgängliga där. Vilka Upgrade-funktioner som finns tillgängliga kan variera mellan webbshopen och In-Car-Shop. Din Volkswagen-partner hjälper dig gärna om du har frågor gällande Upgrades och deras tillgänglighet. Köpta och aktiverade Upgrades är kopplade till det specifika fordonet under aktiveringsperioden och kan inte överföras till andra fordon. De kan användas av fordonets alla förare.
Bilden kan avvika från svensk standard.
Varje Volkswagenpartner är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID.3, ID.4, ID.5 och ID.7 som säljs genom en agentmodell).