Om Volkswagen

Volkswagen Personbilar finns på mer än 150 marknader över hela världen och tillverkar bilar på 50 platser i 14 länder. Under 2023 levererade Volkswagen 4,87 miljoner personbilar, bland annat storsäljare som ID.4, ID.3, T-Roc, Golf, Tiguan och Passat.

På den svenska marknaden inregistrerades under 2023 totalt 32 744 nya personbilar från Volkswagen, vilket gav en marknadsandel på 11,3 procent. Av dessa var 50,3 procent en helt eldriven bil.

Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och näst största elbilsmärke på den svenska marknaden.

Idag är ca 218 000 personer sysselsatta inom Volkswagen över hela världen. Företaget har också 7 700 återförsäljare med ca 74 000 anställda.

Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Vårt huvudkontor finns i Södertälje och där ansvarar vi för produktplanering, marknadsföring och kommunikation, service och andra övergripande frågor. Vår viktigaste kanal mot dig som kund är våra återförsäljare och auktoriserade verkstäder. Det är till dem vi i första hand rekommenderar att du vänder dig om du har frågor.

Hitta din närmsta Volkswagenpartner och verkstadÖppnar nytt fönster/tab

Helt elektriska Volkswagen ID.4

Vår vision: Vi elektrifierar Sverige

Vi står inför en ny värld där mycket måste förändras.  Men förändringarna kommer inte om vi inte gör något. Nu.  Det betyder att vi här i Sverige i högsta fart driver på utvecklingen som vi redan startat med bland annat Sveriges mest sålda laddhybrid. 2025 kommer vi att erbjuda mer än 20 helt eldrivna modeller.

Volkswagen Personbilars märkeschef heter Sten Forsberg och för pressfrågor hänvisar vi till kommunikationschef Marcus Thomasfolk. 

Till vår pressida

Vill du veta mer om Volkswagen Group Sverige så finns mer information på www.vwgroup.seÖppnar nytt fönster/tab

Broschyrer

I vårt broschyrarkiv finner du aktuella modellbroschyrer och faktablad för alla våra nuvarande modeller. Men också broschyer för gamla modeller som utgått eller äldre årsmodeller av vårt nuvarande modellutbud.

Hållbarhet

Hållbarhet är viktigt för oss. Därför kan 95 procent av komponenterna i din Volkswagen återvinnas när din bil nått slutet av sitt liv. Det enda du behöver göra är att lämna din bil till något av våra certifierade återlämningsställen – självklart utan kostnad.

Juridiskt

Här finner du juridisk information.

Sponsring

Vi samarbetar med flera organsationer, inte minst har vi ett stort engagemang med idrottsrörelsen. Därtill har vi också ett samarbete med Bris.

Visselblåsarsystem

Efterlevnad av tillämpliga lagar och interna regler är av högsta prioritet för Volkswagen Group Sverige AB och dess tillhörande varumärken (”VGS”). Vårt företags framgång baseras på Integritet och Compliance. För att uppfylla denna standard är det viktigt att eventuella missförhållanden rapporteras så att vi kan sätta stopp för dessa. Av denna anledning har vi inrättat en funktion för visselblåsning. Läs mer om vårt visselblåsarsystem och/eller lämna en rapport genom att klicka på länken nedan.

VisselblåsarsystemÖppnar nytt fönster/tab

Vänligen observera att Visselblåsarsystemet inte är en meddelandekanal för kundtjänstärenden. Om du vill framföra kundklagomål eller har frågor kring de produkter och tjänster som tillhandahålls av VGS ber vi dig kontakta vår kundtjänstÖppnar nytt fönster/tab.

 

Följ oss på våra sociala kanaler

kvinna och man sitter framför konceptbilen ID. Buzz

Är du nyfiken på vad som händer i Volkswagen-världen är du välkommen att följa oss i våra sociala kanaler. Här får du hänga med på provköringar, lära dig smarta car-hacks, ta del av nyheter och mycket mer. 

InstagramÖppnar nytt fönster/tab

FacebookÖppnar nytt fönster/tab

LinkedInÖppnar nytt fönster/tab

YoutubeÖppnar nytt fönster/tab

TwitterÖppnar nytt fönster/tab

CO2-neutral med Volkswagen ID.

Volkswagen har signerat ett omfattande program för minskade koldioxidutsläpp för att år 2050 uppnå CO2-neutral balans inom alla områden − från fordonsflotta och produktion till administration.

Volkswagen eMagasin

Utforska alla våra modeller

Kontakta oss