Volkswagen Originalbatteri

Volskwagen Originalbatterier ger din Volkswagen perfekt puls.

Batteriservice

Batteriservice

A service employee checks the VW battery – Volkswagen car batteries

Både du och vi vill att din Volkswagen ska starta iskalla vintermorgnar, svalka dig stekheta sommardagar, se till att din körning blir så miljövänlig som möjligt och hålla dig säker när du kör till jobbet, hem från träningen, på semester eller när du bara tar en söndagstur för nöjes skull. För allt detta krävs exakt rätt mängd energi från ett starkt, pålitligt och långlivat batteri. Eller enklare uttryckt – ett originalbatteri från Volkswagen.

Vill du köpa ett nytt originalbatteri gör du det enklast hos en auktoriserad Volkswagenverkstad.

 • Produktinformation

  Exakt anpassade
  Levererar precis så mycket energi som din Volkswagen behöver.

  Förbättrad prestanda
  Tack vare ett högre innehåll av bly än vanligt plus material av hög kvalitet.

  Konstant energi
  Låg självurladdning under hela livslängden.

  Skräddarsydda för din bil
  Våra originalstartbatterier är specifikt utvecklade för våra bilmodeller. Det innebär att originalstartbatteriet i din Volkswagen ger exakt så mycket energi som din bil behöver– vid exakt rätt ögonblick. Varken mer eller mindre.

  Starka och driftsäkra
  Våra originalstartbatterier är tillverkade med mycket hög kvalitet och har ett högre innehåll av bly än normalt. Det gör att våra startbatterier håller längre.

  Energinivå utan dippar
  Bilens system kräver att laddningen i batteriet hålls på en jämn hög nivå. Våra originalstartbatterier har låg självurladdning under hela sin livscykel för att de alltid ska kunna prestera optimalt vid precis rätt tillfälle.

 • Så får du batteriet att hålla längre

  Följ våra korta tips för en bekymmersfri tillvaro med ditt bilbatteri så får du ut mer energi ur ditt batteri under längre tid och så slipper du tråkiga överraskningar under den kalla årstiden.

  • Trygg vinteruppställning
   Brukar du ställa upp din Volkswagen under vintern? Se i så fall till att förvara batteriet på rätt sätt. Exempelvis ska batterier förvaras så plant som möjligt under längre perioder. Se till att batteriet inte står snett, exempelvis om bilen är upphissad eller står på pallbockar under en längre period.

  • Motionera batteriet
   Startbatterier som inte används laddas ur vilket gör att blysulfatkristaller bildas på blyplattorna. Det i sin tur minskar det elektriska flödet och gör så att batteriets kapacitet försämras. Med en underhållsladdare hålls batteriet aktivt då det inte används vilket förhindrar ytterligare avlagringar. 

  • Rent är säkert
   Fukt i motorrummet kan orsaka krypströmmar som förbrukar energi. Ett bra och enkelt tips är därför att då och då se till att hålla batteriet rent och torrt med hjälp av en antistatisk duk.

  • Vintern blir roligare utan överraskningar
   Vid kall väderlek försämras batteriets effektivitet och därmed prestanda. För att optimera batteriets energinivå vid motorns startögonblick ska du vänta med att aktivera strömförbrukande funktioner såsom stolsvärme, elbakruta, rattvärme mm till efter att motorn är igång. I förebyggande syfte ska du därför stänga av dessa funktioner innan du stänger av motorn igen. 

  • Regelbunden långkörning laddar batteriet
   Under korta resor drar din Volkswagen ofta mer energi än vad generatorn hinner med att alstra. Batteriet laddas sakta men säkert ur. Ha därför för vana att köra längre sträckor med jämna mellanrum för att ladda upp batteriet. Så slipper du en obehaglig överraskning när du behöver batteriet som mest. 

  • Extra laddning kan bli din räddning
   För många korta resor under längre tid minskar batteriets energinivå. Ge batteriet en extra uppladdning då och då – i synnerhet före vintern. 

  • Kontrollera batteriet regelbundet
   Du vill ju kunna lita på ditt startbatteri i alla lägen – så kontrollera dess kondition regelbundet. Det är många faktorer som avgör när det är dags att byta startbatteriet i din Volkswagen; kör du bilen långa stunder på tomgång? Gör du många korta resor? Det är några exempel på sådant som laddar ur och förkortar batteriets livslängd. Den generella regeln är att kolla batteriet vart fjärde år.
Detailed view of a VW starter battery

 Volkswagens batterier: FAQ

Diagram som visar livscykeln för ett batteri i en elbil.

Ett andra liv för ditt batteri

När ditt batteri gjort sitt i din bil, innebär det inte slutet fört batteriet. Istället kan ett andra liv påbörjas.

Service för ditt batteri

Har du frågor om ditt batteri, eller vill boka service,  hör av dig till oss.