En VW Touareg i närbild offroad, i bakgrunden en ID.3 – däck och fälg

Lämna inte säkerheten åt slumpen. När vi utvecklar en ny bilmodell tänker vi på att däcken är bilens enda kontakt med vägen som är knappt större än fyra fotavtryck. Därför lämnar varje ny Volkswagen fabriken med däck och fälgar vars egenskaper är optimerade för just den specifika modellen.

Oavsett om det är för vinter, sommar eller hela året: Våra däck har rätt slitbana. Utforska tjänster och produkter för hjul och däck.
 

Däck- och hjulbyte – låt de som kan din Volkswagen byta hjul och däck på din bil

Däck- och hjulbyte – låt de som kan din Volkswagen byta hjul och däck på din bil

A service employee looks at the wheels of a blue VW car – Wheel and Tyre Services

Dags för hjulbyte? Se till att vara ute i god tid och låt oss byta hjulen åt dig! Boka tid hos din Volkswagen Serviceverkstad – vi kontrollerar dina däck och fälgar efter skador och monterar hjulen snabbt och korrekt så att du kör säkert.

Behöver du nya däck till din Volkswagen? Vi hjälper vi dig att hitta rätt däckmodell och korrekta däckdimensioner till din bil. En av fördelarna med att ha byggt din Volkswagen är nämligen att vi vet exakt vad som passar till den.

Däck för sommarens alla vägar.

Det finns 21 000 mil vägar och gator i Sverige. Är du redo för dem i sommar? Kolla gärna checklistan här. Behöver du nya sommardäck, har vi de rätta däcken för din Volkswagen, för din körning och Sveriges alla vägar.

Däckhotel

Däckförvaringservice

Smidigare och säkrare blir det inte

Spar tid och utrymme – låt oss skifta hjulen åt dig och så förvarar vi sommar- eller vinterhjulen du inte använder. Du bokar tid för hjulbyte, vi monterar dina hjul korrekt och förvarar de andra hjulen i en sval, mörk och torr miljö. Dessutom ser vi till att kontrollera däckens mönsterdjup och balansera om hjulen så att däck och fälgar är i topptrim när det är dags att skifta hjul nästa gång.

Med vår hjulförvaringsservice slipper du ha hjulen liggande hemma och så vet du att du kör maximalt säkert när den nya säsongen kommer. Smidigare och säkrare blir det inte. Kontakta din Volkswagen Serviceverkstad så löser vi hjulfrågan åt dig.

EU däckmärkningen - översikt av ett däcks egenskaper

Säkerhet, komfort och energikonsumtion – influeras också av dina däck

EU däckmärkningen är obligatorisk för alla nya däck som säljs inom EU. Ta reda på här hur energieffektivitetsklassen kan påverka din bils bränsleförbrukning. Vi förklarar även vad symbolerna avslöjar om egenskaperna hos dina däck, som våtgrepp eller is-och snögrepp.  

EU däck märkning exempel

Volkswagen Originalfälgar

När design blir en säkerhetsdetalj

En fälg ska fungera felfritt och se snygg ut under många hårda mil. Originalfälgar från Volkswagen är en kvalitetsprodukt som genomgått hårda tester för att erbjuda högsta möjliga precision, säkerhet och livslängd. Volkswagen Originalfälgar finns i en mängd varianter, storlekar och dimensioner för alla smaker.

Satsa på kvalitet som gör ett starkt och stilrent intryck – hitta dina nya Volkswagen Originalfälgar i vår tillbehörskatalog eller prata fälgar, dimensioner och modeller med din Volkswagen-återförsäljare/serviceverkstad.  

Vinterdäck på VW ID.4
Skifta till vintern

Vinter, snö och is – härligt på många sätt, men också en tid att tänka på säkerheten. Bra vinterdäck är förstås ett måste. Här kan du läsa svaren på de viktigaste frågorna för en säker vinter.

Däckfinansiering

Dela upp köpet på 12 månader utan ränta och avgifter.

Med Volkswagenkortet VISA kan du dela upp betalningen på 12 månader utan ränta och avgifter vid köp hos din Volkswagen-handlare. Du får dessutom poäng på alla dina inköp – var och vad du än handlar.

Man med hund, i bakgrunden ID.4 parkerad i garage.