Dubbelt nöje

Maxeffekten i nya Golf GTE är 180 kW (245 hk) tack vare effektiv plugin-hybrid-teknik. Du kommer upp till 62 km enligt NEDC när du kör i helt elektriskt läge.

Golf GTE har många spännande funktioner:

VW Golf GTE Interior, view into the cockpit, woman operates the infotainment system's touchscreen

Exteriör

Ger ett sportigt och elegant uttryck. 

Plugin-hybrid-teknik

Det är bra med kraft. Ännu bättre med effektivitet.


Interiör

Njut av en härligt sportig bekvämlighet.

Exteriör

Ger ett sportigt och elegant uttryck

Smidighet och lågt luftmotstånd. Det har varit ledorden för nya Golf GTE. Som en visuell signal till omvärlden visas detta med den blå kantlisten som löper utmed hela sidan från VW-märket i fronten till bakljusen. LED-bakljusen, takspoilern och den nedre bakspoilern, med kromapplikationer, ger den sportiga Golf GTE en markerad avslutning.

Teknik

Din Golf GTE är både kraftfull och effektiv

Den kraftfulla hybriddrivningen i Golf GTE skapas genom en nästan ljudlös motor med sömlös kraftöverföring och en innovativ 1,4 liters TSI-motor med direktinsprutning och bensindrift på 150 hk (110 kW), som genererar en fantastiskt dynamisk drivning med låg bränsleförbrukning. Med båda motorerna kombinerade får Golf GTE en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 6.7 sekunder, och en tillfällig maxhastighet på 225 km/h. 

Kraftutvecklingen är då så hög som 245 hk (180 kW) med ett vridmoment på 400 Nm. Förutom de tre intuitiva hybridlägena, är den elektriska motorn i e-läge perfekt för stadskörning och klarar avstånd på upp till 62 km (NEDC). Du kan alltså köra elektriskt inne i staden, använda båda motorerna för säkrare omkörningar, samt enbart TSI-motorn under långa motorvägssträckor för att få bra räckvidd. Väl hemma igen kan du med en laddbox återfå full laddning på cirka fyra timmar.

 

Interiör

Utsidan: Snabbt tempo. 
Insidan: Softa.

Alla komponenter inuti Golf GTE är noggrant anpassade till varandra för att ge bilen sitt distinkta och sportiga utseende. Det här syns tydligt på exempelvis pedalerna i rostfritt stål, dekorlisterna, det broderade märket och det svarta innertaket. Omgivningsbelysningen skapar ljuspunkter på rätt ställen. Ännu tydligare blir det att den digitala framtiden har anlänt till förarplatsen. Där dominerar de högupplösta bildskärmarna och de flesta funktionerna kan styras med fingertopparna, med känsliga digitala skjutreglage och digitala knappar. Se och absolut röra.

Läs mer om nya Golf GTE:

Oräkneliga möjligheter till specialanpassning ger dig chansen att skapa din alldeles egna Golf GTE.

Fler funktioner

Välj din Golf GTE

Välj vilken version av Golf GTE du vill bygga och klicka sedan på Bygg bilen

Har du redan byggt en bil?

 

Har du redan en Volkswagenkod för en bil som du har konfigurerat tidigare?

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig.

Skapa en digital förfrågan genom att lämna dina kontaktuppgifter nedan. En expert från den valda återförsäljaren kommer att kontakta dig och besvara dina frågor.

Vill du läsa mer om Golf GTE?