Ett barn går mot en VW ID.4 som står på laddning.

Volkswagen ID. Drivers Club

ID. Drivers Club. En facebook-grupp för dig som kör en ID.

Vi har nu följande information om aktuell status vad gäller utrullningen av de nya mjukvaruversionerna för ID.-familjen.

Hej alla,

Som överenskommet är vi tillbaka med goda nyheter om uppdateringen till ID. Software 2.4. Så här går det till: Från och med juli kommer inbjudan att börja skickas ut – observera att på grund av begränsad kapacitet hos serviceverkstäderna kommer inbjudningarna att skickas ut i omgångar.

Vem kommer att skicka inbjudan till serviceåtgärden?

Beroende på vilket land du bor i kommer du att bli inbjuden antingen direkt av din importör eller av din återförsäljare. Oavsett vem som bjuder in dig kan du fritt välja din serviceverkstad när du bokar tid. Inbjudan kommer också att innehålla en länk/kod med ytterligare information om mjukvaruuppdateringen.

Ta inte själv kontakt med din återförsäljare eller verkstad för att boka ett möte, eftersom vi precis har påbörjat den interna kommunikationsprocessen. Ge dem tid för de tekniska förberedelserna, så skickar de en inbjudan så snart de är redo.

Vad innebär uppdateringen?

Det nya 12-voltsbatteriet är ännu mer robust tack vare ett lägre inre motstånd och ett förbättrat elektrolytbeteende. Tillsammans med nya ID. Software 2.4 har det också en längre livslängd. Med ID. Software 2.4 och den optimerade värmestyrningen kan energiförbrukningen minskas vid kalla utomhustemperaturer, vilket ökar räckvidden. Hur går det till? Tröskeln för att slå på batterivärmaren sänks från 8 °C till 0 °C och samtidigt införs en gradvis uppvärmning. På så sätt förbrukar batterivärmaren betydligt mindre energi vid korta resor. Efter besöket på serviceverkstaden är din ID. redo för nästa stora uppdatering: den trådlösa uppdateringen ID. Software 3.0 (over-the-air, OTA).

Arbetet med uppdateringen på verkstaden förväntas pågå under en dag. Du kommer att få tillgång till ersättningsbil utan kostnad. Efter den genomförda uppdateringen kommer du sedan att få mer information om den kommande (trådlösa) uppdateringen till ID. Software 3.0.

Vänliga hälsningar
Volkswagen Sverige

Viktig information för dig som är ID.-förare
 

Vi har under den senaste tiden fått flera frågor om några av funktionerna i våra ID.-modeller. För att underlätta för dig som ID.-förare har vi samlat alla svar på ett ställe.

Tillsammans in i den elektriska framtiden

Du som förare av en ID.3, ID.4 eller ID.5 har inte bara tagit steget in i den elektriska framtiden, du har också fått tillgång till den exklusiva facebook-gruppen ID. Drivers Club. Genom gruppen får du kontakt med andra ID.-förare och kan utbyta erfarenheter, idéer och ni kan utforksa ID.-modellerna tillsammans.

Anslut dig och skapa elektrisk stämning

Att vara med i ID. Drivers Club är lika enkelt som att hantera din ID.3, ID.4 eller ID.5. Klicka bara på knappen nedanför och fyll i ditt unika VIN-nummer som du hittar i nederkant av vindrutan eller i bilens registreringshandlingar. Vi ser verkligen fram emot att få lära känna dig!

Träffa de andra experterna på ID.

Som elbilsentusiast vet du redan en hel del om din nya bil. Men kanske vet du inte allt. Här får du chansen att få svar på alla tänkbara frågor om ID. av Volkswagens experter men också av andra ID.-förare.

#NowYouCan

Träffa hela ID.-familjen på Instagram. Vi finns där för att dela vår glädje med den nya elbilen och vi vill gärna att du gör detsamma! Berätta för andra som gillar ID. om dina erfarenheter som First Driver. Visa upp din bil och ge inspiration till andra blivande ID.-förare.

ID. Event: Upplev elektriciteten

Fira e-mobiliteten och starten på en bättre och ny framtid med oss. På Instagram och Facebook hittar du kommande ID. Driver-event.

Gå med i ID. Drivers Club

Dela med dig av dina erfarenheter av ID.3, ID.4 eller ID.5 och ta del av andras i Facebook-gruppen.