Range-bild med tre olika Volksagenbilar

För arbetslivet. Och livet.

För arbetslivet. Och livet.

Volkswagen är en av de största aktörerna på svensk tjänstebilsmarknad och vi vill påstå att vi har en modell för varje behov.

Med ett brett modellprogram kan vi förse både enmansföretag och stora bilflottor med helt rätt modell. Höga krav på säkerhet, miljö och prestanda är viktiga för oss och vi arbetar ständigt med att kunna ge dig som företagskund en bil som är anpassad för just ditt behov.

Genom att erbjuda allt från små smarta citybilar till modeller i premiumsegmentet kan vi lösa varje företags bilbehov.

Bland Volkswagens tjänstebilsfavoriter återfinns Golf, Passat, Tiguan, Tiguan Allspace och Touareg. Under 2020 lanseras även Volkswagens nya elbilsfamilj ID.

Förmånsbil eller Tjänstebil?

På den Svenska tjänstebilsmarknaden finns det några olika begrepp som ofta är kopplade till hur bilen nyttjas. Förmånsbil är ett sådant begrepp som syftar på att detta är en förmån som ett företag erbjuder den anställde och som blir en del av den anställdes samlade förmåner.

En förmånsbil innebär att du som anställd får en beskattningsbar förmån som skall regleras mot din lön. För att veta vad en bil kostar per månad, så behöver du veta vad din bil har för förmånsvärde. Förmånsvärdet skall återspegla vad det hade kostat en privatperson att äga motsvarande bil. 

Sedan den 1 januari 2018 är fordonsskatten en del av bilens förmånsgrundande värde, vilket innebär att fordonsskattens storlek också påverkar förarens kostnad.

Personalbil är en annan form av förmånsbil där föraren står för bilkostnaden, men som regleras mot den anställdes lön.

Utöver förmånsbilar så finns det även tjänstebilar. En tjänstebil är till skillnad från en förmånsbil en bil som endast är tänkt att nyttjas i tjänsten. Bilen används då under arbetstid och ställs sedan tillbaka när arbetsdagen är slut.

Elbilar och Plug-in hybrider

Elbilar och Plug-in hybrider är bägge modeller som behöver laddas med sladd. Dessa bilar kostar i regel mer än motsvarande bil med förbränningsmotor, men i gengäld är de berättigade till bonus enligt gällande Bonus-Malussystem, samt att driftskostnaden är lägre. Det är därför viktigt att du som företagare väger in alla bilens kostnader i din kalkyl, för att kunna se vad denna i slutändan kommer att kosta. Att göra en sådan uppställning brukar kallas TCO, vilket står för Total Cost of Ownership, eller totalkostandskalkyl. Ta hjälp av din lokala Volkswagenåterförsäljare, så kan vi visa att det inte behöver kosta mer att göra ett klokt klimatval.

Passat Sportscombi GTE är Sveriges mest sålda laddbara bil. Sommaren 2020 kommer vår helt nya elbil ID.3 till Sverige. ID.3 finns med tre batteristorlekar och med en räckvidd upp till 55 mil.

Ny företagsbil?

Med nya Business Lease Online marknadsför vi attraktiva företagserbjudanden med månadsbetalning. I några enkla steg kan du läsa om vad som ingår i Business Lease, välja mellan de tillgängliga modellerna, anpassa vald bil med ex. färg och tillval och skicka in sin offertförfrågan.