För optimal motorprestanda, livslängd och bränsleekonomi.

Rätt olja är som en flytande fordonskomponent som kompletterar din motor på bästa sätt och både skyddar den och möjliggör bästa prestanda. Med Volkswagen Originalmotorolja kan du vara säker på att motorn i din Volkswagen presterar optimalt i alla lägen.

Vill du köpa ny originalmotorolja gör du det enklast hos en auktoriserad Volkswagenverkstad.

Rätt olja till rätt motor - självklart eller hur?

Motoroljan i din Volkswagen har många uppgifter; den ska smörja, skydda och rengöra motorn så att körglädjen, prestandan och bränsleekonomin fortsätter att hålla samma höga nivå som när din Volkswagen var ny.

Till varje enskild Volkswagen-motor finns en specifik Originalmotorolja som ser till att motorn i din bil arbetar mjukare, effektivare och starkare.

Så se till att ge motorn i din Volkswagen en riktig vitamininjektion när det är dags för service – med Volkswagen Originalmotorolja. 

Därför ska du välja Originalmotorolja: 

Volkswagen High-Performance Engine Oil Longlife III

  • Spar bränsle
    Motoroljans lägre viskositet ger lägre friktion vilket gör att motorn kan jobba mer effektivt och därmed dra mindre bränsle.
  • Längre intervall mellan oljebytena
    Motoroljans egenskaper och dess lägre innehåll av aska gör den stabil och långlivad. Det gör att oljebytena sker med längre intervaller vilket innebär lägre underhållskostnader för dig.
  • Förlänger motorns liv
    Oavsett årstid och lufttemperatur ser motoroljan till att smörja motorn optimalt vilket minskar friktionen till ett minimum. Och minskad friktion förlänger i sin tur livslängden på motorn.