Allt om tjänste- & förmånsbilar

Volkswagen är en av de största aktörerna på svensk tjänstebilsmarknad. Tillsammans med våra återförsäljare kan vi hjälpa dig att hitta en modell som passar dina behov. 

Genom att erbjuda allt från små smarta citybilar till modeller i premiumsegmentet kan vi lösa varje företags bilbehov. Bland våra tjänstebilsfavoriter finns Golf, Passat, Arteon Shooting Brake, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg och även vår nya elbilsfamilj ID i form av ID.3, ID.4. och ID.5

Vi erbjuder även Volkswagen Företagsleasing som ger ditt företag ett förmånligt och enkelt bilinnehav. Genom Business Lease får du en operationell leasing – du betalar alltså enbart för nyttjandet under en viss tid – med garanterat restvärde. Med Business Lease slipper du betala kontantinsats och betalar endast en kostnad per månad baserad på en rörlig ränta.

Förmånsbil eller tjänstebil?

På den svenska tjänstebilsmarknaden finns olika begrepp som ofta är kopplade till hur bilen nyttjas. Förmånsbil är ett sådant begrepp och syftar på en förmån som ett företag erbjuder den anställde – och som då blir en del av den anställdes samlade förmåner.

Förmånsbil – innebär att du som anställd får en beskattningsbar förmån som regleras mot din lön. För att veta vad en bil kostar per månad behöver du veta vad din bil har för förmånsvärde. Förmånsvärdet ska återspegla vad det hade kostat en privatperson att äga motsvarande bil.

Sedan den 1 januari 2018 är fordonsskatten en del av bilens förmånsgrundande värde, vilket innebär att fordonsskattens storlek också påverkar förarens kostnad.

Läs mer om skatter och förmåner härÖppnar nytt fönster/tab

Personalbil – är en annan form av förmånsbil där föraren står för bilkostnaden genom löneavdrag som görs för att täcka bilkostnaderna. Fördelen är att den anställda inte behöver ligga ute med kapital och till skillnad från vid privatköp inte heller drabbas av värdeminskning på samma sätt.  

Räkna in alla kostnader 

Elbilar och laddhybrider är modeller som laddas med sladd. En eldriven bil kostar i regel mer än motsvarande bil med förbränningsmotor. Men driftkostnaden är lägre.

I längden betyder det att de jämförbara kostnaderna mellan en förbränningsbil och en eldriven bil inte behöver vara så stora. Just därför är det viktigt att du som företagare väger in alla bilens kostnader i din kalkyl, så att det blir tydligt vad det i slutändan kommer att kosta.

Att göra en sådan uppställning brukar kallas TCO, vilket står för Total Cost of Ownership, eller totalkostnadskalkyl. Ta hjälp av din lokala Volkswagenåterförsäljare, så kan vi visa att det inte behöver kosta mer att välja en eldriven bil.

Ny företagsbil?

Med nya Business Lease Online marknadsför vi attraktiva företagserbjudanden med månadsbetalning. I några enkla steg kan du läsa om vad som ingår i Business Lease, välja mellan de tillgängliga modellerna, anpassa vald bil med ex. färg och tillval och skicka in din offertförfrågan.