ID. Charger – laddboxen från Volkswagen

Att ha en elbil ska vara bekvämt, både på och utanför vägen. Med vår nya laddningslösning, ID. Charger, är det enklare och mer effektivt än någonsin att ladda din bil – även i hemmet. Med laddboxen kan du ladda din elbil upp till åtta gånger snabbare än via ett vanligt eluttag. Med en effekt på 11 kW kan du ladda din ID.3 till 80 procent på endast sex timmar. När du kommer hem efter en lång arbetsdag är det bara att ansluta din bil och luta dig tillbaka – så är både du och din elbil fulla av energi dagen därpå.

Illustration: En person går emot Volkswagens laddbox och en ID.3.

Installation – utan komplikation

Vi hjälper gärna till med att installera din ID. Charger, och så fort installationen är bokad behöver du inte längre bekymra dig – för vi tar hand om allt, oavsett om det handlar om val av kablar eller placering av boxen. Installationen görs av en lokal partner upphandlad via Volkswagenbolaget Elli, vi kan med andra ord garantera att du är i trygga och professionella händer.

Så går installationen till

Först görs en kontroll på plats, och därefter kommer vi att föreslå en lämplig placering för din laddbox. När den sedan installerats kollar vi att allting fungerar som det ska, vårt arbete är inte slut förrän elen flödar och din elbil är ordentligt laddad.

Läs mer om vår installationsservice här

En ID. Charger. Tre varianter.

Vår smarta laddbox kommer i tre olika utföranden, och med alla fördelar och funktioner på de olika modellerna kan du enkelt välja den lösning som passar dig och dina behov bäst. Med de två uppkopplade modellerna, ID. Charger Connect och ID. Charger Pro, kan du till exempel koppla samman din laddbox med din smartphone – och därigenom styra allt från säkerhet och laddning via din mobiltelefon. Mer information om varje modell hittar du här nedan:

Instegsmodellen

• Högkvalitativ Volkswagen-design

• Laddningseffekt på upp till 11 KW med trefasväxelström

• Fast laddningskabel á 4.5 m eller 7.5 m

• Integrerad DC-övervakning

• Förberedd för dynamisk lastbalansering (lanseras senare under 2020)

Gå till webbshopen för att beställa produkterna

För att beställa produkterna gå till Webbshoppen .

En långsiktig lösning

Med ID. Charger kan du ladda så väl alla nuvarande och framtida elbilar från Volkswagen som andra varumärkens elbilar med typ 2-kontakt. Laddningskabeln är fast ansluten till laddboxen, vilket gör att du slipper hålla reda på var du lagt den. Det enda du behöver göra är att bestämma vilken längd du vill ha på kabeln.

Grönt ROT-avdrag – Skattereduktion för installation och laddbox

Från och med 1 januari 2021 ersattes Naturvårdsverkets Ladda-hemma-stöd med grönt ROT-avdrag via skatteverket.

Väljer du att installera en laddningspunkt till din elbil täcks 50 % av installationen via Grönt ROT-avdrag. Avdraget innebär en helt ny skattereduktion för privatpersoner som väljer att installera grön teknik och fungerar på liknande sätt som ROT- och RUT-avdrag. Köparen får avdraget på 50 % direkt på fakturan för installationen och gäller installationer som påbörjas, avslutas och betalas från och med 1 januari 2021. Skattereduktionen får uppgå till högst 50 000 kr per person och år.

Även ett paket med laddbox + installation täcks av Grönt ROT-avdrag men köper du laddboxen av en annan part än parten som gör installationen gäller avdraget endast på installationen och inte på laddboxen. På grund av att det nya avdraget beslutades med kort varsel är det för tillfället inte möjligt att erhålla avdraget på ID. Charger men så fort en lösning är på plats kommer vi att uppdatera webbshoppen.

Läs mer avdraget hos skatteverket

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..