ID. Charger – laddboxen från Volkswagen

Nya ID. Charger från Volkswagen är den anpassade lösningen för att ladda din elbil i hemmet. Intelligent och effektiv.

Illustration: En person går emot Volkswagens laddbox och en ID.3.

Ladda bilen hemma

Det här kommer att göra det ännu mer bekvämt att köra elbil. När du kommer hem är det bara att ansluta bilen till laddboxen och ta det lugnt. Nästa dag är både du och bilen fulla av energi. Med alla fördelar och olika funktioner på våra modeller av ID. Charger har du en modern och praktisk lösning där du väljer den modell som passar dina behov bäst.

Kort laddningstid, lång körtid

Med ID. Charger kan du ladda din elbil upp till åtta gånger snabbare än om du skulle använda ett vanligt eluttag. Med en effekt på 11 kW är din ID.3 fullladdad på cirka sex timmar. 

Med ID. Charger kan du ladda alla nuvarande och framtida elbilar från Volkswagen, liksom alla elbilar från andra märken som har en typ 2-kontakt. Laddningskabeln är fast ansluten till laddboxen vilket gör att du slipper hålla reda på var du lagt den. Bestäm bara vilken längd du vill ha på kabeln. 

En man laddar sin Volkswagen ID.3 hemma i huset med ID. Charger.

Begränsad åtkomst för högre säkerhet

Du bestämmer vem som får använda din laddbox (gäller ID. Charger Connect och ID. Charger Pro). Du auktoriserar fordon samt låser och låser upp laddboxen genom RFID eller med appen.

Både ID. Charger Connect och ID. Charger Pro kan anslutas till internet genom WiFi, Ethernet eller LTE (4G). För ID. Charger Pro ingår alltid LTE-uppkoppling inklusive kostnad för datatrafik medan det är ett tillval mot en extra kostnad för ID. Charger Connect. Med appen We Connect kan du alltid komma åt din laddbox med din mobiltelefon så att du kan kontrollera laddning och ändra inställningar.

Med sin MID-certifierade elmätare är ID. Charger Pro perfekt för alla som behöver detaljerad, individuell mätning av elförbrukningen, som exempelvis tjänstebilsförare.

Konkurrenskraftigt pris och hög prestanda

ID. Charger laddar bilen snabbt och bekvämt samtidigt som priset på boxen är konkurrenskraftigt.

En ID. Charger. Tre varianter.

  • ID. Charger - instegsmodellen
    ID. Charger - instegsmodellen

Instegsmodellen

  • ID. Charger - instegsmodellen
    ID. Charger - instegsmodellen

• Högkvalitativ Volkswagen-design

• Laddningseffekt på upp till 11 kW med trefas växelström

• Fast laddningskabel 4,5 m eller 7,5 m

• Integrerad DC-övervakning (IEC 61851)

• Förberedd för dynamisk lastbalansering (lanseras senare under 2020).

Webbshop

För att beställa produkterna gå till Webbshoppen .

Den perfekta uppkopplingen: Internet och ID. Charger

Beroende på modell kan ID. Charger ge dig värdefull information via appen i realtid, direkt till din smarta mobiltelefon.

WiFi/Ethernet

ID. Charger Connect är uppkopplad och kan kan anslutas till internet via WiFi eller Ethernet (LAN) som standard. 

LTE

Vår laddbox är också LTE-kompatibel som ger optimal kommunikation mellan laddboxen och appen. För ID. Charger Pro ingår LTE-uppkoppling med obegränsad dataöverföring. För ID. Charger Connect finns LTE-uppkoppling som tillval mot extrakostnad. 

LTE med MID-certifierad elmätare

ID. Charger kommunicerar via LTE, den senaste mobiltelefonstandarden. En inbyggd MID-certifierad elmätare i ID. Charger Pro säkerställer transparent mätning av elförbrukningen, så att tjänstebilsförare kan redovisa kostnader till arbetsgivaren.

Vi kan installera på plats hos dig. Enkelt, tryggt och bekvämt.

Vill du ha en laddningsstation hemma? Boka vår installationsservice och slappna av.

Komplett paket

Du kan även köpa till vår installationsservice för att få professionell hjälp med installationen av din ID. Charger. Installationen utförs av en lokal installationspartner upphandlad via Volkswagen-bolaget Elli.

Installationspaketet omfattar följande:

• Personlig förhandskontroll på plats
• Installation och aktivering
• Upp till 15 meter installationskabel
• Maximalt två håltagningar i vägg
• Jordfelsbrytare typ A

Följande ingår inte i paketet:

• Grävning och markarbete
• Utökning av elcentral

Om du vill använda dig av vår installationsservice rekommenderar vi att du gör en första förhandskontroll online för att kontrollera din fastighets förutsättningar för installation.

Volkswagens laddbox är installerad.

Installation utan komplikationer

Det viktigaste gällande Volkswagens installationsservice: När installationen är bokad behöver du inte längre bekymra dig. Vi ombesörjer allt gällande installationsarbetet, från expertkunskaper till kablar. Det första är att vi gör en personlig kontroll på plats som en säkerhetsåtgärd. Sedan kommer vi att föreslå en lämplig placering för din ID. Charger, samt installera den och starta igång den. Slutligen testar vi den med din elbil eller med vår testutrustning om du ännu inte skaffat någon elbil. Vårt arbete är inte slut förrän elen flödar och din bil är ordentligt laddad.

Våra ID. Charger är dessutom helt koldioxidneutrala produkter. Genom vårt samarbete med Jämtkraft erbjuder vi dessutom hushållsel från helt förnybara energikällor. Så du kan få förnybar el både till hemmet och till din bil.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..