ID. Charger – laddbox från Volkswagen

Att ha en elbil ska vara bekvämt, både på och utanför vägen. Med vår nya laddningslösning, ID. Charger, är det enklare och mer effektivt än någonsin att ladda din bil – även i hemmet.

Illustration: En person går emot Volkswagens laddbox och en ID.3.

Med laddboxen kan du ladda din elbil upp till åtta gånger snabbare än via ett vanligt eluttag. Med en effekt på 11 kW kan du ladda din ID.3 Pro Performance till 80 procent på endast sex timmar. När du kommer hem efter en lång arbetsdag är det bara att ansluta din bil och luta dig tillbaka – så är både du och din elbil fulla av energi dagen därpå.

Installation av laddbox

I dagsläget erbjuder vi ingen installationshjälp men en paketlösning som inkluderar installation blir tillgängligt från 2024. 

Du kan alltid ta kontakt med din återförsäljare för mer information kring installation av laddbox.

Hitta din närmsta återförsäljareÖppnar nytt fönster/tab

En ID. Charger. Tre varianter.

Vår smarta laddbox kommer i tre olika utföranden, och med alla fördelar och funktioner på de olika modellerna kan du enkelt välja den lösning som passar dig och dina behov bäst. Med de två uppkopplade modellerna, ID. Charger Connect och ID. Charger Pro, kan du till exempel koppla samman din laddbox med din smartphone – och därigenom styra allt från säkerhet och laddning via din mobiltelefon. Mer information om varje modell hittar du här nedan:

Instegsmodellen

  • Välbeprövad Volkswagen-design i hög kvalité 
  • Laddningseffekt upp till 11 kW växelström (3-fas) 
  • Fast ansluten laddningskabel upp till 7,5 m lång 
  • Integrerad jordfelsbrytare 
  • Kompatibel med överspänningsskydd

Läs mer och se pris härÖppnar nytt fönster/tab

Smidigt uppkopplad: ID. Charger

Beroende på modellvariant, kan du få information från ID. Charger i realtid direkt till din mobiltelefon.

WiFi/Ethernet

Med ID. Charger Connect får du online-uppkoppling som standard och kan ansluta till internet med WiFi eller Ethernet (LAN).

LTE

Laddboxen kan också ansluta genom LTE. Tillvalet mot merkostnad säkerställer optimal kommunikation mellan laddboxen och appen genom obegränsad datatrafik.

LTE med MID-certifierad elmätare

ID. Charger Pro kommunicerar genom LTE, den senaste mobiltelefon-standarden. En integrerad elmätare (med MID-certifiering) registrerar energiförbrukningen och visar en översikt i din app.

Gå till webbshopen för att beställa produkterna

För att beställa produkterna gå till WebbshoppenÖppnar nytt fönster/tab.

En långsiktig lösning

Med ID. Charger kan du ladda så väl alla nuvarande och framtida elbilar från Volkswagen som andra varumärkens elbilar med typ 2-kontakt. Laddningskabeln är fast ansluten till laddboxen, vilket gör att du slipper hålla reda på var du lagt den. Det enda du behöver göra är att bestämma vilken längd du vill ha på kabeln.

Grön teknik-avdrag – Skattereduktion för installation och laddbox

Från och med 1 januari 2021 ersattes Naturvårdsverkets Ladda-hemma-stöd med grön teknik-avdrag via skatteverket.

Väljer du att installera en laddningspunkt till din elbil täcks 50 % av installationen via Grön teknik-avdrag. Avdraget innebär en helt ny skattereduktion för privatpersoner som väljer att installera grön teknik och fungerar på liknande sätt som ROT- och RUT-avdrag. Köparen får avdraget på 50 % direkt på fakturan för laddbox och installation och gäller installationer som påbörjas, avslutas och betalas från och med 1 januari 2021. Skattereduktionen får uppgå till högst 50 000 kr per person och år.

För att erhålla avdraget på hela summan krävs att arbete och material kommer från samma leverantör. Köper du laddboxen av en annan part än företaget som gör installationen gäller avdraget endast på installationen och inte på laddboxen.

För att erhålla det gröna teknik-avdraget krävs att laddboxen ska vara förberedd för elmätning och debitering av elkostnad. Eftersom att ID. Charger Pro har en mätare uppfyller denna laddbox kravet och skattereduktion kan fås. Däremot är det inte möjligt att få skattereduktion för ID. Charger eller ID. Charger Connect. 

Läs mer avdraget hos skatteverketÖppnar nytt fönster/tab

Du kanske också är intresserad av

Hitta närmaste Volkswagenpartner

Så fungerar batteriet i elbilen

Du kanske också är intresserad av