Ett samarbete mitt i prick!

Inför årets säsong har Volkswagen och Svenska Skidskytteförbundet tecknat ett avtal om samarbete. Volkswagen blir officiell bilpartner till det framgångsrika landslaget och kommer att förse Skidskytteförbundet med både personbilar och transportbilar.

Volkswagen och Svenska Skidskytteförbundet har i flera år haft ett samarbete via återförsäljaren Berners i Östersund. Nu tas steget till ett större samarbete.

– Vi är väldigt stolta över det nya partnerskapet med Svenska Skidskytteförbundet, där ledare och åkare står för den typ av värden som vi också vill förmedla i vår kommunikation. Ett sådan värde är hållbarhet. Redan idag åker flera aktiva en elbil från Volkswagen och detta vill vi förstås utveckla vidare så att ännu fler kan köra till träningar och tävlingar i våra säkra elbilar, säger Carl Sundstedt, marknadschef på Volkswagen Personbilar.

För att få med sig all utrustning och landslagspersonal till tävlingarna så använder landslaget minibussar och skåpbilar från Volkswagen Transportbilar.
– Att driva ett stort och ambulerande landslag som Svenska Skidskyttelandslaget kräver specialanpassade fordon. Vi är glada att kunna ställa upp med både Carvelle och Crafter som kör såväl personal som aktiva och all deras utrustning runt Europa på både träning och tävling, säger Maria Johnsson, Marknadschef på Volkswagen Transportbilar.

Foto: Per Danielsson

– För oss är det mycket värdefullt att vår verksamhet kan färdas på ett tryggt och säkert sätt, året runt. Där känner vi att Volkswagen verkligen bidrar till vår verksamhet, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska Skidskytteförbundet.

– För mig känns det självklart att tänka hållbart och därmed välja en elbil för mina resor, säger Elvira Öberg, en av alla stjärnor i landslaget. Jag kör redan en ID.5 och är väldigt nöjd med den.

Samarbetet kommer dessutom att innebära delaktighet i lokala svenska tävlingar och aktiviteter hos Volkswagens återförsäljare runt om i landet för att ytterligare öka intresset för skidskytte.

– Skidskytte är en riktigt spännande sport att följa både live och på TV. Det ska bli jätteroligt att göra vad vi kan för att heja fram de svenska stjärnorna när de jagar nya framgångar i spåren och på skjutvallen. Vi önskar dem ett stort lycka till! säger Carl Sundstedt.

Foto: Per Danielsson

Motorsport

Volkswagen har i många år varit en engagerad sponsor och samarbetspartner inom olika grenar av motorsporten. 

Folkspel

Volkswagen stödjer svenskt föreningsliv.