Motorn är hjärtat i din Volkswagen och är byggd för att klappa länge. När vi utvecklar våra motorer konstruerar vi alla komponenter, delar och tillsatser för att fungera perfekt tillsammans. 

Volkswagen Originalkamrem

Volkswagen Originalkamrem

Ger motorn i din Volkswagen perfekt driv

Kamremmen i en motor måste hålla spänningen konstant och samtidigt vara flexibel för att pålitligt överföra motorns kraft under lång tid och även klara de extrema temperaturer som uppstår både i och utanför motorn. Att Volkswagen Originalkamremmar ser ut som de gör är ingen slump – de är utvecklade och konstruerade med extrem precision för att passa motorn i din Volkswagen exakt. 

 

Därför är Volkswagen Originalkamremmar det självklara valet för din Volkswagen

 • Skräddarsydda för din Volkswagen
  Våra Originalkamremmar är särskilt utvecklade för att fungera perfekt ihop med Volkswagens motorer och dess komponenter såsom spännare och remskivor för att minimera friktion och missljud samt för att göra körningen mjukare
 • Pålitligt driv – en skön huvudkudde
  Med Volkswagen Originalkamremmar kan du vara säker på att en av motorns mest kritiska komponenter är tillverkad med högsta möjliga kvalitet och precision för optimal kraftöverföring i alla lägen. 
 • Slitstyrka som imponerar – i upp till 36 000 mil
  Tack vare glasfibrer, syntetiska fibrer och en nötningsbeständig beläggning har våra Originalkamremmar en imponerande slitstyrka över tid – även under de mest extrema förhållanden. Ett bevis för det är utbytesintervallet som kan vara så högt som 36 000 mil.

Volkswagen kamremmar: FAQ

Volkswagen Originalmotorolja 

Motoroljan i din Volkswagen har många uppgifter; den ska smörja, skydda och rengöra motorn så att körglädjen, prestandan och bränsleekonomin fortsätter att hålla samma höga nivå som när din Volkswagen var ny. Till varje enskild Volkswagen-motor finns en specifik Originalmotorolja som ser till att motorn i din bil arbetar mjukare, effektivare och starkare. Så se till att ge motorn i din Volkswagen en riktig vitamininjektion när det är dags för service – med Volkswagen Originalmotorolja.

Volkswagen Oljeservice

Ett litet stopp för din Volkswagen - ett stort kliv mot ökad motorlivslängd

Volkswagen Oljeservice är en enkel och smidig investering i din Volkswagens framtid. Med vår oljeservice ger du motorn i din Volkswagen de bästa förutsättningarna för ett långt och bekymmersfritt liv. En oljeservice hos din Volkswagen Serviceverkstad görs snabbt och smidigt med högsta kvalitet – våra specialutbildade servicemekaniker byter motorolja, filter och packningar enligt Volkswagens strikta föreskrifter och vi använder enbart originalmotoroljor och originaldelar som har utvecklats särskilt för din Volkswagen. Du vet att arbetet blir korrekt utfört och motorn mår bättre. Enklare och tryggare kan det inte bli. Förläng din Volkswagen-motors livslängd – med Volkswagen Oljeservice.

Hur ofta behöver motoroljan bytas? Beroende på Volkswagen-modell och årsmodell gäller antingen fasta serviceintervaller eller flexibla serviceintervaller. Vad som gäller för din Volkswagen-motor står angivet i bilens instruktionsbok.

Boka service onlineÖppnar nytt fönster/tab

AdBlue

Hur fungerar det? 

AdBlue® är en luktfri urealösning som minskar mängden skadliga kväveoxider i avgaserna från dieselmotorer. Är din Volkswagen en AdBlue®-modell? Då behöver du bara fylla på AdBlue® med några tusen mils mellanrum. Läs mer här nedan om du vill veta hur AdBlue® fungerar i praktiken.

 • Ekonomiskt.
  En AdBlue®-modell ”drar” bara 1,5–1,8 liter AdBlue® per 100 mil. AdBlue®-tanken rymmer mellan 11 och 19 liter.
 • Smidig påfyllning.
  Du fyller på AdBlue® via speciella påfyllningsbehållare eller pumpar på bensinstationer. Du kan också fråga din Volkswagen Serviceverkstad.
 • Kontrollerbar förbrukning.
  Hur mycket AdBlue® som din Volkswagen gör av med beror främst vilket körsätt du har. Har du en sportig körstil kommer du att behöva fylla på AdBlue® oftare.
 • Fungerar i alla temperaturer.
  I samma ögonblick som du kör iväg ser det automatiska uppvärmningssystemet till att AdBlue® har korrekt drifttemperatur – till och med vid temperaturer under -11 °C. OBS! Tillsätt inga frostskyddsmedel i AdBlue®-tanken.

Vad behöver jag veta när jag fyller på AdBlue?

 • Ingenting fungerar utan AdBlue®. 
  Om AdBlue®- tanken är tom kan du inte starta din bil förrän du har fyllt på med AdBlue®.
 • Har du fyllt på AdBlue® i dieseltanken? 
  Starta inte motorn under några omständigheter och kontakta din Volkswagen Serviceverkstad så ger de dig instruktioner om hur du ska gå tillväga.
 • Håll den ren
  Undvik att det kommer föroreningar i AdBlue®-vätskan. Fyll inte på några andra vätskor såsom frostskyddsvätska i AdBlue®-tanken.
 • Originalet är bäst. 
  Använd enbart original-AdBlue® i enlighet med standarderna DIN 70070 och ISO 22241/1. Titta efter AdBlue®-logotypen på den förseglade behållaren.
 • Spillde du AdBlue® när du fyllde på? 
  Spillde du AdBlue® när du fyllde på? Använd en fuktig trasa och gott om kallt vatten för att avlägsna eventuell utspilld AdBlue® så snabbt som möjligt och använd varmt vatten och en svamp för att ta bort kristalliserad AdBlue®.
 • Fyll på AdBlue 
  Beroende på körsätt och modell förbrukar din Volkswagen i genomsnitt 1,5 till 2,8 liter AdBlue® per 100 mil. Du kommer att få ett meddelande som visar att det är dags att fylla på AdBlue® – 240 respektive 100 mil i förväg.