Effektivt och långsiktigt hållbart bromssystem i ID.-bilarna

Våra ID.-bilar ger dig enkel och bekymmersfri körning, bland annat genom det moderna bromssystem med trumbromsar på bakaxeln.

Illustration över bromssystemet i ID.3 med de olika komponenterna i trumbromsarna markerade.
  1. Bromssystemet i ID.

ID.-bilarna är konstruerade utifrån den modulära plattformen för elbilar (MEB). Denna fordonsplattform är speciellt framtagen för elbilar och säkerställer att bilen är optimerad för eldrift hela vägen. Ett exempel är bromssystemet, där bromsarna inte bara används för att minska farten eller stanna, utan också för att återvinna energi.

Bromssystemet i ID.3
Bromssystemet i ID.3

Energiåtervinning skyddar bromsarna

Återvinning omvandlar rörelseenergi under inbromsning till elektrisk energi. Detta ger en betydande ökning av räckvidden. Eftersom det mesta av energin från inbromsningen inte överförs till bromsarna innebär det dessutom mindre slitage på bromsarna. Med införande av bromskraftåtervinning kommer också de allra mest moderna trumbromsarna. Alltså två bra saker på samma gång. Framtill har ID. traditionella skivbromsar.

Extra energi genom återvinning
Extra energi genom återvinning

Nydesignade trumbromsar med inte bara en, utan två viktiga funktioner

Trumbromsarna har fått sitt namn från sin cylindriska form. Den skyddar komponenterna mot kyla, väta och rost. Dessutom undviker man den kvarvarande bromskraft som uppstår vid användning av skivbromsar, när skivorna fortsatt ligger an mot hjulet även efter bromsning. Ytterligare en fördel med trumbromsar är att damm och partiklar som genereras genom bromskraften hålls kvar inne i systemet, så att de inte kan komma ut i den omgivande miljön. Därigenom undviker man nersmutsning av utomhusluften.

28 x 52 cm trumbroms (11 tum) inklusive lätt bromstrumma på ID.3
28 x 52 cm trumbroms (11 tum) inklusive lätt bromstrumma på ID.3

Få delar men många fördelar

Bromssystemet i ID.-bilarna behöver inte kontrolleras oftare än vartannat år tack vare bromskraftåtervinningen och hållbarheten. Men det viktigaste är att den innovativa konstruktionen möjliggör mjuk inbromsning med en stark fördröjningseffekt och ger en viktig förbättring för effektiv och modern mobilitet.

Du kanske också är intresserad av:

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..