Volkswagen ID.4 laddas
Volkswagen ID.4 laddas
Volkswagen ID.4 laddas
Volkswagen ID.4 laddas

Laddning och räckvidd

Laddning och räckvidd

Det finns det många möjligheter att ladda din elbil – hemma, offentligt eller på jobbet. 

Elektrisk effektivitet:
Volkswagens laddningskoncept

Hållbarhet måste vara enkel. Därför kan du skaffa allt du behöver från Volkswagen för att kunna köra på el, från själva elbilen till förnybar el. Här hittar du även tips på statligt investeringsstöd du kan ansöka om när du köper och installerar en laddbox.

Ladda hemma

Visste du att ID.3-förare med en privat parkeringsplats troligen kommer att göra 80% av sin laddning i hemmet?

Därför erbjuder vi i samarbete med Jämtkraft vårt eget elavtal för hemmet, så att du kan ladda förnybart hemma och vara koldioxidneutral på vägen. Det är bra för miljön och med Volkswagens laddbox blir det både snabbt och enkelt att ladda bilen.

Förnybar el

Förnybar el genom samarbete mellan Volkswagen och Jämtkraft

Volkswagen har inlett ett samarbete med Jämtkraft för att du ska kunna ladda din ID.3 med förnybar el utan att skapa några koldioxidutsläpp. Vår förnybara el kan du självklart använda för hela hemmet. Det betyder 100% elektricitet från förnybara källor för 100% koldioxidneutral mobilitet.

Läs mer om erbjudandet

Ladda bilen - investeringsstöd för laddboxen

När du som privatperson  köper och installerar en laddbox hemma kan du få stöd för 50 % av kostnaden (max 10 000kr/hushåll). Det är Naturvårdsverket som står bakom investeringsstödet "ladda bilen" och du ansöker om stödet efter att du installerat och köpt laddboxen. 

Läs mer om stödet till privatpersoner

Även företag, flerbostadshus och andra organisationer som köper och installerar laddningsstationer som används av dem själva kan ansöka om stödet. Som exempel kan nämnas laddningsstationer som installeras för en bostadsrättsförenings medlemmar, på ett företags personalparkering eller för företagsfordon. Även då ersätts 50% av kostnaden för laddbox och installation (max 15 000kr/laddpunkt). 

Läs mer om stödet till företag, flerbostadshus och andra organisationer

Investeringsstöd för publika laddningsstationer söks via Klimatklivet. En publik laddningsstation är enligt Energimyndighetens definition tillgänglig för allmänheten och står placerad där vem som helst kan ladda bilen, till exempel utmed landsvägar, i allmänna parkeringshus, vid köpcentrum, vid infartsparkeringar eller resecentrum.

Betala med We Charge

Med We Charge är även betalningar och fakturahantering enkelt. Extra smidigt blir det med en smartphone och appen We Connect ID  från Volkswagen. Autentiseringen på laddningsstationen kräver antingen We Charge-kortet (ett RFID-kort), appen We Connect ID med QR-kod eller framöver Plug & Charge. Det sistnämnda gäller längre fram då denna kräver att du automatiskt blir identifierad genom din elbil. Medan du laddar bilen kan du passa på att hantera laddningsstatus så att du får ett meddelande när laddningen är klar. Framtiden är laddad med We Charge.

We Charge betalning

Anmäl dig nu för att hålla dig uppdaterad

Få uppdateringar om vår satsning på elbilar.

Du kanske också är intresserad av:

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..