Laddning och räckvidd

Det finns det många möjligheter att ladda din elbil – hemma, offentligt eller på jobbet. 

Elektrisk effektivitet:
Volkswagens laddningskoncept

Hållbarhet måste vara enkel. Därför kan du skaffa allt du behöver från Volkswagen för att kunna köra på el, från själva elbilen till förnybar el. Här hittar du även tips på statligt investeringsstöd du kan ansöka om när du köper och installerar en laddbox.

Beräkna räckvidd och laddningstid för ID.-bilar

Vi har tagit fram en kalkylator som hjälper dig att beräkna och få en uppskattning kring räckvidden för våra olika ID.-bilar. Med hjälp av den kan du se hur räckvidden påverkas av exempelvis temperatur, fälgar, stads- eller landsvägskörning.

Beräkna räckvidd

Det finns även en kalkylator som hjälper dig att beräkna hur laddningstiden hos våra ID.-bilar påverkas av temperatur, typ av laddning och aktuell laddningsnivå.

Beräkna laddningstid

Räckvidd – Så långt kommer du

Så laddar du din elbil

Laddstationer – Här kan du ladda

Ladda hemma

ID. Charger – laddboxen från Volkswagen

Nya ID. Charger från Volkswagen är den anpassade lösningen för att ladda din elbil i hemmet. Intelligent och effektiv.

Grön teknik - Skattereduktion för installation och laddbox

Väljer du att installera en laddningspunkt till din elbil täcks 50 % av installationen via skattereduktion av grön teknik. Det innebär en helt ny skattereduktion för privatpersoner som väljer att installera grön teknik.

Ladda överallt med We Charge

Med We Charge, Volkswagens laddningstjänst, har du möjlighet att ladda på över 500 000 offentliga laddpunkter i hela Europa.

Betala med We Charge

Med We Charge är även betalningar och fakturahantering enkelt. Extra smidigt blir det med en smartphone och appen We Connect ID  från Volkswagen. Autentiseringen på laddningsstationen kräver antingen We Charge-kortet (ett RFID-kort), appen We Connect ID med QR-kod eller Plug & Charge. Det sistnämnda handlar om att du automatiskt blir identifierad genom din elbil. Medan du laddar bilen kan du passa på att hantera laddningsstatus så att du får ett meddelande när laddningen är klar. Framtiden är laddad med We Charge.

We Charge betalning

Du kanske också är intresserad av:

Frågor & svar om elbilar

CO2-neutral med Volkswagen ID.

Laddning vid låga temperaturer: Optimera laddningen av din ID.

Du kanske också är intresserad av: