En kvinna sitter i en VW ID.3 och ansluter mobiltelefonen till sin bil med hjälp av App-Connect.

ID. Software update 2.3

Dra nytta av fördelarna i din ID. med en onlineuppdatering.

Dra nytta av fördelarna i din ID. med en onlineuppdatering.

Läs mer om hur du kan få regelbundna uppdateringar online och vad som gäller för att det ska fungera.

Upplev framtiden redan idag

Med regelbundna online-uppdateringar kan ID.-modellerna från Volkswagen dra nytta av den senaste digitala utvecklingen, även efter inköpet. Funktioner och förbättringar kan installeras trådlöst online (Over-the-air, OTA) utan att du behöver åka till verkstaden. Du kan läsa mer om hur det går till här.

En man lutar sig mot en VW ID och tittar på sin mobiltelefon där en pågående uppdatering visas.

Trådlösa uppdateringar laddas ner i bakgrunden genom bilens mobila internetanslutning under körning. Så snart en uppdatering finns tillgänglig kommer en notis att visas i infotainmentsystemet och då kommer din ID. att vägleda dig genom de olika stegen i installationen. När du parkerat din bil och lagt i P-läge visas den tillgängliga uppdateringen på Hej då-skärmen. Information om att uppdateringen finns tillgänglig kommer att synas på Hej då-skärmen tills dess att uppdateringen installerats. Nästa gång du startar bilen kan du använda de nya och förbättrade funktionerna. Du hittar mer information om funktionerna i den digitala användarhandboken.

Vänligen notera: Utöver ID. Software erbjuder vi dessutom uppdateringar på förinstallerade funktioner i bilarna. Vissa av dessa är inte kopplade till Over the Air-uppdateringarna, och kan installeras separat. I vissa fall behövs dock den senaste version av ID. Software.

Guide: Så installerar du ID. Software 2.3

Nedladdad men inte installerad?

Den här videon visar hur den första Over the Air-uppdateringen för ID.-familjen, ID. Software 2.3, laddas ned och installeras. Den ger också tips på hur man undviker vanliga fel under installationen.

--:--
En kvinna i röd jacka står framför fronten på en VW ID. och en upplyst Volkswagen-logotyp.

Har du inte uppdaterat till Software update 2.1 än?

Då bör du boka en tid nu hos din Volkswagen-verkstad eftersom ID. Software update 2.1 är en förutsättning för att kunna göra uppdateringar online, både version 2.3 och framtida uppdateringar. Du hittar mer information, innehåll och FAQ här.

Har du fortfarande frågor?

Har du frågor som du inte hittar något svar på här? Kontakta oss på telefon varje dag mellan 08:00 och 23:00 på vårt kundsupportnummer 0800 - 40 888 00. Kundsupporten kostar inget. Du kan också kontakta din återförsäljare direkt.

Du kan också kontakta oss via mail: weconnect-support@volkswagen.deOpens a mail link

Förutsättningar för online-uppdatering

Med hjälp av synpunkter från våra förare har vi tagit fram en omfattande mjukvaruuppdatering. Det vill säga Software update 2.3. För första gången är det nu möjligt för en bil inom ID.-familjen att installera en uppdatering online, utan att besöka verkstaden. På den här sidan kan du läsa mer om vad som är nytt.

Obs:

 • Förutsättningar för online-uppdateringar (Over-the-Air, OTA) är att Softeware update 2.1 redan är installerad i din bil och att du har ett giltigt We Connect Start-avtal*. Det innebär att du har ett aktivt We Connect ID.-konto till din ID.-bil.
 • De funktioner som installeras med uppdateringen är beroende på land, årsmodell och eventuell extrautrustning som du har installerad och kan därför kan uppdateringarna variera.
 • Installationen av Software update 2.3 är en förutsättning för att kunna installera framtida uppdateringar.
 • Vissa mjukvaruuppdateringar kommer inte att vara tillgängliga som online-uppdateringar och kommer även fortsättningsvis därför att kräva ett besök på serviceverkstaden.

Om du ännu inte installerat ID. Software update 2.1, kontakta din Volkswagen-verkstad

En kvinna sitter i sin VW ID. och skriver något på sin mobiltelefon samtidigt som online-uppdateringen pågår.

*Du behöver också ett giltigt We Connect Start-avtal, som du tecknar utan kostnad för de tre första åren av ägande och som ger dig flera fördelar i vardagen, till exempel klimatreglering av bilen och kontroll på laddningen.

Har du ännu inte aktiverat We Connect Start?
Du kan läsa mer om tjänsterna och hur du registrerar dig på denna länk We Connect Start.

Vad innehåller uppdateringen?

Med uppdatering får ditt infotainmentsystem ett nytt utseende. Ny design på knappar, specialanpassat typsnitt och optimerade menyer gör det betydligt enklare att använda och läsa texterna i infotainmentsystemet. Hem-knappen är nu situationsanpassad och kan dessutom anpassas av föraren. Förutom Volkswagen-logotypen finns en stor mängd nationsflaggor för det ändamålet.

En illustration av faserna i OTA-uppdateringen.

Med uppdatering 2.3 får ditt infotainmentsystem ett nytt utseende. Ny design på knappar, specialanpassat typsnitt och optimerade menyer gör det betydligt enklare att använda och läsa texterna i infotainmentsystemet. Hem-knappen är nu situationsanpassad och kan dessutom anpassas av föraren. Förutom Volkswagen-logotypen finns en stor mängd nationsflaggor för det ändamålet.

När sker uppdateringen?

Du ska redan ha fått, eller får inom kort, ett mail i vilket du kan godkänna nedladdningen av OTA Software 2.3-uppdateringen. Mailet kommer till den mail som du har kopplat till ditt Volkswagen ID. Vänligen läs ej mail medan du kör.

Efter att har godkänt villkoren kan det ta några veckor innan uppdateringen genomförs, eftersom vi skickar ut uppdateringarna successivt. Se till att din bil har en stabil uppkoppling innan och under körning. Så fort mjukvarupaketet är nedladdat och redo för installation visas meddelandet "System update available" i infotainmentdisplayen. Uppdateringen finns sedan på Hej då-skärmen tills dess att uppdateringen har installerats.

Så här går det till

Videoinstruktion: Onlineuppdatering (OTA)

--:--

Obs: Om du redan har installerat appen We Connect ID. och har ett giltigt We Connect Start-avtal kan du hoppa över de första stegen och starta med steg 4.

 1. Ladda utan kostnad ner appen We Connect ID. till din smarta mobiltelefon. Beroende på din telefons operativsystem väljer du antingen appen för iOS på App Store eller appen för Android på Google Play Store.
  Gå till App StoreOpens an external link
  Gå till Play StoreOpens an external link
 2. Logga in i appen med ditt Volkswagen ID och lägg till din bil.
 3. Aktivera ditt We Connect Start-avtal. För att göra detta följer du instruktionerna i appen. Du behöver också ett aktivt We Connect ID.-konto kopplat till din ID.-bil.
 4. Tillgängliga uppdateringar laddas ner automatiskt när du kör din ID. om bilen är i online-läge.
 5. När du avslutat körningen och är redo att installera, väljer du den tillgängliga uppdateringen. Information om innehållet i uppdateringen finns under ”Mer information”. Information om att uppdateringen finns tillgänglig kommer att synas på Hej då-skärmen tills dess att den är installerad.
 6. Under installationen av online-uppdateringen kan du inte ladda din ID. Därför bör du kontrollera att laddningsnivån är minst 50 % och sedan ta bort laddningskontakten. Därefter startar du installationen. Hur lång tid det tar beror på uppdateringens storlek. Du ser beräknad tid på infotainmentsystemet i din ID. Dessutom visas där om det är ytterligare något du behöver göra (t. ex. stänga fönstret) innan du startar installationen. Uppdateringen startar efter att du låst och lämnat bilen.
 7. Under installationen av uppdateringen kommer du inte att kunna använda eller ladda din ID.
 8. När installationen är färdig, öppnar din ID. en internet-förbindelse.

Du kan nu dra nytta av alla nya och förbättrade funktioner. Volkswagen önskar dig fortsatt trevlig resa i din ID.

En man sitter på förarplatsen i sin VW ID. och tittar på infotainmentsystemet.

Säkerhetsinformation om uppdateringen

Vid uppdatering av frontkameran till förarassistanssystem kommer inte kamerabaserade förarassistanssystem (exempelvis Lane Assist och Travel Assist) att vara tillgängliga av säkerhetsskäl, från det att uppdateringen påbörjas tills den är slutförd. Din ID. varnar för detta med text och symboler i bilens färddator. Tekniskt sett är situationen jämförbar med ”snö på kameran”, som du kanske redan har upplevt under vintern. Det är alltså en extra säkerhetsåtgärd. Efter installationen av uppdateringen kommer förarassistanssystemen att vara optimerade och tillgängliga igen. Vi skickar ett email till dig, där du kan acceptera uppdateringen. Kontrollera inkorgen för den e-postadress du har sparat på ditt Volkswagen ID-konto. Vänta med att svara på mejlet tills du stannat bilen.

FAQ – trådlös uppdatering (OTA)