Volkswagen ID.7 tourer laddas utanför ett hus.

Framtiden är elektrisk. Upptäck våra elbilar.

Att välja en elbil är ett bra val för både dig och miljön. För oss är det viktigt att alla oavsett livsstil har möjlighet att göra det valet – så att alla kan vara en del av förändringen. Därför erbjuder vi elbilar anpassade efter den livsstilen du har, med en räckvidd som tar dig runt både i vardagen och när du kör längre sträckor. 

Just nu kan vi erbjuda flera av våra mest populära elbilar med snabb leverans. 

Nya ID.3 har en leveranstid på omkring 2 till 3 månader. Vi har också ett stort urval av helt nya ID.4 och ID.5 för omgånde leverans hos våra Volkswagenpartner.

Laddhybrider från Volkswagen

Våra laddhybrider

Elmotor för stan och bensinmotor för långfärdsturer. I våra laddhybrider kombinerar du enkelt båda med ren GTE-kraft. 

Touareg R PHEV

Passat

Golf GTE

Tiguan

Arteon Shooting Brake eHybrid

En kvinna sitter i förarsätet i en ID.5

Enkelt förklarat – så fungerar din ID.

Här får du tips på hur du kan använda olika funktioner i din ID.-bil. Du hittar allt från hur du startar din ID. till hur du maximerar räckvidden, aktiverar nyckellös tillgång eller lossar laddningshandtaget manuellt, och mycket mer. 

Till tipsen om ID.

Beräkna räckvidd och laddningstid för ID.-bilar

Vi har tagit fram en kalkylator som hjälper dig att beräkna och få en uppskattning kring räckvidden för våra olika ID.-bilar. Med hjälp av den kan du se hur räckvidden påverkas av exempelvis temperatur, fälgar, stads- eller landsvägskörning.

Beräkna räckvidd

Det finns även en kalkylator som hjälper dig att beräkna hur laddningstiden hos våra ID.-bilar påverkas av temperatur, typ av laddning och aktuell laddningsnivå.

Beräkna laddningstid

Varför ska man köra elbil?

Eldriven trafik är framtiden. De beslut vi tar i dag påverkar nämligen vår morgondag. Därför vill vi på Volkswagen vara med och driva trafiken framåt – helt på el. Att köra elbil är både roligt, tyst och modernt. En ny körupplevelse du inte vill missa. 

Fördelar med elbil

Det finns många fördelar med elbil och för att göra det enkelt att välja eldrivet kan vi på Volkswagen hjälpa dig med det mesta. Till exempel själva bilen, laddboxar och förnybar el.  

Läs mer om vårt laddningskoncept

Frågor och svar

Elbilar är framtiden men det finns också många frågor kring hur det fungerar att leva med elbil. Här har vi samlat svaren på några vanliga frågor för att göra det lätt för dig att ta reda på det du vill veta.

Till frågorna

Elbil eller laddhybrid?

Med elbil blir räckvidden på el längre. Med laddhybrid kombinerar du det eldrivna med en förbränningsmotor. Om elbil eller laddhybrid passar dig bäst beror på dina behov.

Läs mer om Laddhybrider

Teknik och utveckling

Vår teknik är i ständig utveckling, här kan du läsa allt om hur vi utvecklar eldrivna bilar med framtid och hållbarhet i fokus.

Läs mer om tekniken i elbilen

Volkswagen ID.7 laddas utanför ett garage. Man håller i laddningskabeln

Att äga och köra en elbil

Tyst, snabb och med en känsla av framtidens fordon – utan att tappa i varken komfort eller säkerhet. Att köra elbil är kul, men många har frågor kring räckvidd, laddning och kostnaden av att köra en elbil. Här hittar du den information du behöver för att det ska bli enklare att välja eldrivet. 

Ladda elbil

Oavsett var eller hur du bor finns det många möjligheter att ladda din elbil både hemma, offentligt eller på jobbet. 

Läs mer om hur du laddar din elbil.

 

Hur långt kommer jag

Med elbil kommer du längre än vad du kanske tror och i vår ID.-familjen finns bilar med olika räckvidd för olika behov. 

Lär dig mer om vilken räckvidd elbilar har

 • Detaljbild Passat GTE Sportscombi

  Begagnade elbilar och laddhybrider

  Vi säljer begagnade bilar med Volkswagen Approved-certifiering. När du köpern en certifierad bil ingår en rad förmåner. Till exempel ett års garanti, bytesrätt och kvalitetskontroll på 122 punkter.

 • Röd ID.5 bakifrån - körbild på en väg vid havet

  Välj rätt finansiering

  Vad skiljer mellan de olika finansieringsalternativen och vad passar dig bäst?  Här kan du jämföra villkoren. Titta på den beskrivande filmen eller genom att titta på tabellen.

Läs, bläddra och upptäck mer i Volkswagen eMagasin.

"Mer premiumkänsla i nya ID.3"

”Klipphoppning är min stora passion” 

Vägen till fjälls med ID.4 GTX

Läs, bläddra och upptäck mer i Volkswagen eMagasin.