Servicemedarbetare vid öppnad motorlucka

Volkswagen Basservice

Volkswagen Basservice

Är din Volkswagen av 2015 års modell eller tidigare? Vi har gjort det enkelt och förmånligt för dig genom Volkswagen Basservice – ett serviceprogram i 12 punkter med 100 % Volkswagen-kvalitet till ett lägre pris: 1 895 kr. I det ingår också Vägassistans i ett helt år, en extra trygghet på vägen.

Så välkommen med din bil till dem som den betyder mer för, än bara en bil bland andra – experterna på Volkswagen. Inte minst när det gäller servicen, som är viktig för att din bil ska fungera länge och problemfritt.

Vägassistansförsäkring ingår

I Basservice ingår även Vägassistansförsäkring under ett år. Vägassistans innebär att du får hjälp på plats om du får driftstopp, dygnet runt, 365 dagar om året.

Vägassistans är bunden till bilen och kan ej överlåtas till annan bil. Däremot följer Vägassistans med vid försäljning av bilen. Försäkringen gäller i länder som är kvalificerade för Gröna kortet.
Läs mer om Gröna kortet på Trafikförsäkringsföreningens hemsida www.tff.seOpens an external link.

Vägassistans gör att du aldrig blir stående och gäller alla Volkswagen-modeller, förutsatt att du har utfört en Basservice.

Vid driftstopp ring journummer 020-66 55 00.

Vid genomförd Basservice får du ett serviceprotokoll. Detta serviceprotokoll ska kunna uppvisas för att vägassistansförsäkringen ska vara giltig. 

Volkswagen Basservice – Vilka servicepunkter?

Vid Volkswagen Basservice ingår följande moment och kontrollpunkter: 

Byte av motorolja
Motorns olja förlorar med tiden sina smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage. Därför byter vi oljan.

Byte av oljefilter
För att reningen av motoroljan ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa servicetillfälle.

Byte av luftfilter
Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn ska andas optimalt byter vi det.

Avläsning av felminne
Vi avläser eventuella händelseminnen i motorstyrningen och vid behov informerar vi dig med åtgärdsförslag samt nollställer serviceintervallindikeringen.

Kontroll av batteri
För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets kondition med en batteritestare.

Kontroll av avgassystem
För att undvika att motorns avgaser tränger in i bilens kupéutrymme- kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.

Kontroll av bromsrör och bromsledningar
För att bilens bromssystem ska fungera tillfredställande kontrollerar vi att det inte finns läckage eller rostangrepp på bromsrör eller bromsledningar.

Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare
Läckage av motor- eller växellådsolja är inte bra ur miljösynpunkt och kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina.

Kontroll av drivaxeldamasker
För att undvika att smörjfettet tränger ut, vilket förstör drivaxelknutarna, kontrollerar vi att drivaxeldamaskerna är fria från skador.

Kontroll av skick på däck samt mönsterdjup
Däcken är avgörande för bilens vägegenskaper och bromssträcka. Allt för att din bil ska vara trafiksäker.

Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor
Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar tjockleken och skicket på dessa.

Kontroll av yttre belysning
Funktionskontroll på yttre belysning: parkeringsljus, strålkastare hel- och halv, ev. dimstrålkastare blinkers, varningsblinkers, bromsljus, baklyktor, backstrålkastare, dimbaklyktor, nummerbelysning.

Volkswagen Basservice – Vad kostar den? 

Priset på vår förmånliga Volkswagen Basservice är 1 895 kr inklusive moms. I det priset ligger ersättning för arbete, olja, reservdelar och en premie för Vägassistansförsäkringen.

Mekaniker går igenom checklista vid bilinspektion