2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56

Passat.

Stängd för nybeställning men lagerbilar kan finnas tillgängliga kontakta din återförsäljare. Under våren kan du bygga och beställa nästa version av Passat.

Highlights & Design.

Passat är fullt utrustad med innovationer som passar mångas individuella livsstil. Den har en stilren och tidlös formgivning toppat med en sportig elegans och dynamiska proportioner med en bred, kraftfull front, blanka kromade ribbor och avsmalnande strålkastare med effektfull LED-signatur. Passat har en låg och sportig linje och den stora bakluckan skvallrar om det generösa bagageutrymmet. Interiören är snygg med detaljerna på rätt plats. Alla funktioner är genomtänkta för att fungera optimalt tillsammans med föraren, välj mellan bland annat assisterande säkerhetssystem, sköna ljudsystem och smarta navigationssystem. Alla fem platser bjuder hög komfort med gott om utrymme för hela kroppen. Ett noga utvalt motorprogram med åtta bränslesnåla alternativ står till buds.

Utrustningsversioner.

Kombinera maximal komfort med optimal säkerhet och du har Volkswagen Passat. De fina proportionerna i designen, de åtta motoralternativen och de smarta och säkerhetshöjande assistanssystemen ger dig nästan ”allt”. Vi har också sett till att erbjuda sju utrustningsnivåer: BlueMotion, Passat, GT, GTS, GTR, GTE och Alltrack. Till varje nivå finns sedan en mängd tillval. Notera att GTE och Alltrack presenteras närmare på annan länk.

Motorer & teknik.

Våra fem motoralternativ har alla intelligent teknologi som utvecklats för höga anspråk. Vare sig du väljer bensin eller diesel får du en bil som levererar kraft och effektivitet till sparsam förbrukning.

Komfort & funktion.

Under utvecklingen av Passat finns en mångsidig omtanke för att varje förare och passagerare i Passat ska ha en behaglig resa – kort eller lång spelar ingen roll. Välj t.ex. till ergoComfort-stol (standard i GTR) med elektrisk inställning, svankstöd och massagefunktion. Eluppvärmd multifunktionsratt är perfekt kyliga dagar, Keyless access med Easy Open är skönt när du har händerna fulla och bara behöver röra foten under bakre stötfångaren för att öppna bagageluckan.

Säkerhet.

Vi tar säkerheten på allvar och har gjort Passat till en mycket säker bil. Konstruktionen runt de åkande är mycket solid och ett stort antal krockkuddar optimerar skyddet till ett av de bästa på marknaden. Din egen körning stöds av flera säkerhetssystem som ständigt övervakar din körning och kan rycka in till hjälp under vissa omständigheter. Bland de system som är standard i samtliga Passat är multikollisionsbroms, Pre-Crash-system och elektronisk stabiliseringskontroll med aktiv styrning. Som tillval finns dessutom flera säkerhetshöjande system, t.ex. Side Assist Plus med Rear Traffic Alert, Area View, Traffic Jam Assist m.m.

Infotainment.

Volkswagens radio- och navigationssystem finns för alla önskemål till din nya Passat. Systemen ger dig musikupplevelser, nyheter och lotsar dig till nya resmål medan dina passagerare är uppkopplade. Alla Passat har senaste generationen av Volkswagens Infotainment-systemen vilket innebär snabb uppstart av systemet, kvick beräkning av färdvägar m.m. Samtliga system har Bluetooth handsfree som standard. Navigationssystemen finns med 6,5- och 8-tums färgpekskärm och i dessa igår även Car-Net som bevakar och informerar om vägarbeten, alternativa färdvägar och väder. Via Bluetooth kan de åkande streama musik från sina Smartphones direkt till bilens ljudanläggning.

Nästa steg.