Grå ID.5 står och laddar, parkerad vid en vägg med en man i bakgrunden.

Volkswagen ID.5
Villa. Vovve. Volkswagen.

Ända sedan de första Bubblorna började rulla på de svenska vägarna för 75 år sedan har Volkswagen blivit en del av det svenska samhället. Det har blivit ännu tydligare med elektrifieringen. De senaste tre åren har den mest köpta elbilen i Sverige varit en modell i vår ID.-familj. Läs mer om ID.5 nedan.

Leveranstiden på en ID.5 är cirka 3 månader. Vi har också ett stort urval helt nya ID.5 för omgående leverans hos våra Volkswagenpartners.

 • Pris från544 900 kr
 • Räckvidd369 - 556 km
 • Motoreffekt170, 286 hk
En röd ID.5 GTX står och laddar utanför en villa.

Extra kraft i ny form.

Det mest utmärkande med den är den elektrifierande kraften. ID.5 GTX har dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift. 

Tillökning i elektriska familjen.

Nya ID.5 är helt eldriven, koldioxidneutral när den levereras och erbjuder smart, kraftfull elektrisk körning. Det mest utmärkande med nytillskottet i ID.-familjen är att den förenar funktion och utrymme med sportiga coupélinjer. Välkommen att upptäcka mer om nya elsuvcoupén.

Effektivitet i elegant form

Med kraftfull elektrisk prestanda och en elegant konturlinje lyckas nya ID.5 skapa en modern sammansmältning mellan suv och coupé. Med möjlighet till trådlös uppdatering är den redo att verkligen omdefiniera vad en elbil innebär.

En VW ID.5 sedd från sidan, stående framför en trävägg.

En elegant coupé

Nya ID.5 imponerar med en futuristisk form som kombinerar styrkan hos en suv med den aerodynamiska karossen hos en coupé.

En ID.5 laddas på en laddningsstation. En man går förbi.

Intelligent laddning

ID.5 ger dig styrkan hos en suv, elegant coupédesign och långsiktigt hållbar körupplevelse. Elektrisk mobilitet som inspirerar.

Interiör från en VW ID.5, vy från framsätet till baksätet där en kvinna sitter och läser.

Rymlig interiör

Den intelligent och generöst utformade interiören med öppna utrymmen ger dig mer frihet och plats för allt som är viktigt för dig.

Testrapporter & Omdömen

Motorpressen om ID.5 

”Sportig och säker – med digitala finesser”

Köpa & Äga

Privatleasa din nya Volkswagen

Med Volkswagen Privatleasing får du ett enkelt bilinnehav, gör som många andra och leasa din bil. Du betalar ingen insats och betalar endast en kostnad per månad. När leasingavtalet löper ut lämnar du enkelt tillbaka din bil till din återförsäljare. Du behöver alltså inte bry dig om bilens framtida värde.

Förmånligt enkelt. Business Lease.

Attraktivt helhetserbjudande. Leasing, serviceavtal och försäkring samlat på en faktura. 

Service för din ID.5

På den här sidan hittar du användbar information om underhåll och inspektion av din ID.5. Här kan du till exempel ta reda på när en service behövs eller läsa mer om omfattningen av olika kontroller.

Är du redan bekant med våra +däck? De är optimerade för lågt rullmotstånd och är särskilt energieffektiva för elbilar. Din ID.5 har redan sådana däck monterade från fabrik som standardutrustning. Du hittar alla fördelar här, tillsammans med annan information.

Läs merÖppnar nytt fönster/tab

ID.5 som tjänstebil?

Är du ute efter ID.5 som tjänstebil? På våra tjänstebilssidor hittar du all information du behöver för att hitta en tjänste bil som passar dig och ditt företag. 

Läs mer om tjänstebilar

Business Lease

Är du eller ditt företag ute efter ett enkelt bilinnehav som har alla kostnader samlade på samma faktura – då kan vår förmånliga Business Lease vara något för dig.

Volkswagen Lease&Care från Volkswagen Financial Services

Vill du få alla fördelarna med elektrisk mobilitet på ett avslappnat sätt? Då är de individuella Lease&Care-paketen precis rätt för dig. Du kan leasa din bil och välja mellan olika servicepaket, allt till attraktiva priser.

Mer om Lease&CareÖppnar nytt fönster/tab

Så fungerar värmepumpen i en ID. 5

--:--

Exteriör & Interiör

Framträd i ett nytt ljus

Tillvalet IQ.Light kastar verkligen nytt ljus på saker och ting. Systemets matristeknik gör det möjligt att ha helljuset påslaget hela tiden, utan att blända medtrafikanterna1.

En elegant ljuslist binder ihop LED-strålkastarna med Volkswagen-logotypen i mitten. Paketet inkluderar även LED-bakljus med animerade bromsljus och blinkers som med en flytande rörelse visar den avsedda körriktningen.

Ljus för nästan varje sinnesstämning

Ge din ID.5 mer personlighet. Välj mellan tio standardfärger (30 färger finns som tillval) och ge interiören en mjuk belysning. Det gäller instrumentpanelen, mobiltelefonhållaren och dörrarna. Det är upp till dig om du väljer kallare eller varm belysning.

Helt elektriska ID.5 – boka provkörning nu

Vill du uppleva ID.5 i verkligheten?

Föreslå en tid för provkörning, så kommer en Volkswagen-återförsäljare att kontakta dig.

Fahraufnahme eines grauen VW ID.5 von schräg hinten, links ein helles, teilweise grün bewachsenes Gebäude

IQ.Drive & Teknik

IQ.DRIVE – våra assistanssystem

IQ.DRIVE – våra assistanssystem

Bilden visar hur Travel Assist med molndata fungerar i VW ID.5.

Din ID.5 har som standard Front Assist nödbromssystem. Som standard ingår också Car2X som varnar för trafikfara. På begäran kan ID.5 utrustas med flera ytterligare assistanssystem, till exempel Travel Assist.

På rätt spår. Och uppdaterad.

Uppdateringar förbättrar funktionerna hos de digitala systemen i din ID.5. Tack vare trådlösa uppdateringar (over-the-air, OTA) kan din ID. uppdateras över natten helt automatiskt så snart du bekräftar uppdateringen i infotainmentsystemet. På så sätt håller din ID.5 dig uppdaterad och utrustad med nya funktioner i ditt fordon.

Bygg din bil

Välj din ID.5

Välj vilken version av ID.5 du vill bygga och klicka sedan på Bygg bilen.

Har du redan byggt en ID.5?

Skriv in din Volkswagenkod för att hämta den bil du tidigare har byggt.

App:ar & Tillbehör

 • En hand håller en mobiltelefon som visar appen We Connect ID.

  We Connect

  Med onlinetjänster från We Connect blir din ID.5 uppkopplad, tack vare det permanent installerade SIM-kortet. Därigenom kan du få optimeringar och nya funktioner med trådlösa uppdateringar (over-the-air, OTA) via din ID:s mobila dataanslutning. Med appen We Connect ID. för din smarta mobiltelefon har du dessutom tillgång till viktig information om din ID. även när du inte sitter i bilen. Du kan till exempel kontrollera den återstående räckvidden eller om alla dörrar och fönster är stängda. Beroende på väderprognos och laddningsnivå kan appen ge dig en rekommendation att förvärma högspänningsbatteriet.

 • Ett par sitter i en soffa och tittar på en mobiltelefon. Tack vare SIM-kortet i ID.3 är bilen uppkopplad när det behövs.

  We Connect Plus

  Upptäck nya saker – på vägen eller digitalt
  Trafikinformation närapå i realtid och laddningsstationer med information om beläggning, priser och öppettider är tillgängliga med We Connect Plus.
  Och med den matchande appen We Connect ID. kan du styra ytterligare funktioner. På så sätt kan du bekvämt starta och stoppa laddningen på distans och justera klimatregleringen efter dina individuella önskemål. Dessutom kan appen We Connect ID. app använda lagrade rutiner för att definiera optimerade avgångstider och därigenom styra klimatregleringen och starta och stoppa laddningen. Du kan hålla kontakten med din bil, oavsett om du är på vägen eller hemma i soffan.

 • Interiören i en VW ID.3. Stämningsbelysningen i interiören lyser blått.

  App-Connect

  Vill du kunna använda dina mobil-appar i bilen? Tack vare App-Connect är det nu enklare än någonsin. Den gör det möjligt för dig att använda utvalda appar och innehåll i din Volkswagen. De överförs till infotainmentsystemets display och kan enkelt användas inom ditt synfält. Det gör det otroligt enkelt att komma åt till exempel musik, nyheter, kartor eller ljudböcker. Volkswagen erbjuder tre gränssnitt för anslutning av smarta mobiltelefoner med många möjligheter: Apple CarPlay, Android Auto från Google och MirrorLink. Du kan även använda Apple CarPlay och Android Auto från Google trådlöst.

Laddning