Laddning och räckkvidd

Hållbar laddning hemma och på väg

Framtidens elbil lämpar sig för vardagligt bruk, är bekväm och, inte minst, hållbar. Oavsett om du är ute på vägen eller tar det lugnt hemma.

Illustration ID.3 laddning med förnybar el

Elektrisk effektivitet:
Volkswagens laddningskoncept

Hållbarhet måste vara enkel. Därför kan du skaffa allt du behöver från Volkswagen för att kunna köra på el, från själva elbilen till förnybar el. Här hittar du även tips på statligt investeringsstöd du kan ansöka om när du köper och installerar en laddbox.

Illustration ID.3 och laddningskoncept
ID.3 och laddningskoncept

Ladda hemma

Visste du att ID.3-förare med en privat parkeringsplats troligen kommer att göra 80% av sin laddning i hemmet?

Därför erbjuder vi i samarbete med Jämtkraft vårt eget elavtal för hemmet, så att du kan ladda förnybart hemma och vara koldioxidneutral på vägen. Det är bra för miljön och med Volkswagens laddbox blir det både snabbt och enkelt att ladda bilen.

Förnybar el

Förnybar el genom samarbete mellan Volkswagen och Jämtkraft

Volkswagen har inlett ett samarbete med Jämtkraft för att du ska kunna ladda din ID.3 med förnybar el utan att skapa några koldioxidutsläpp. Vår förnybara el kan du självklart använda för hela hemmet. Det betyder 100% elektricitet från förnybara källor för 100% koldioxidneutral mobilitet.

Läs mer om erbjudandet

Ladda bilen - investeringsstöd för laddboxen

När du som privatperson  köper och installerar en laddbox hemma kan du få stöd för 50 % av kostnaden (max 10 000kr/hushåll). Det är Naturvårdsverket som står bakom investeringsstödet "ladda bilen" och du ansöker om stödet efter att du installerat och köpt laddboxen. 

Läs mer om stödet till privatpersoner

Även företag, flerbostadshus och andra organisationer som köper och installerar laddningsstationer som används av dem själva kan ansöka om stödet. Som exempel kan nämnas laddningsstationer som installeras för en bostadsrättsförenings medlemmar, på ett företags personalparkering eller för företagsfordon. Även då ersätts 50% av kostnaden för laddbox och installation (max 15 000kr/laddpunkt). 

Läs mer om stödet till företag, flerbostadshus och andra organisationer

Investeringsstöd för publika laddningsstationer söks via Klimatklivet. En publik laddningsstation är enligt Energimyndighetens definition tillgänglig för allmänheten och står placerad där vem som helst kan ladda bilen, till exempel utmed landsvägar, i allmänna parkeringshus, vid köpcentrum, vid infartsparkeringar eller resecentrum.

Elli - Leverantör av el- och laddningslösningar
Volkswagen laddbox och ID.3

Elli

Elli är en leverantör inom el- och laddningslösningar som ska göra  övergången till elbilar enkel och bekväm, tillgänglig för alla. Som en del av Volkswagen Group, kommer Elli att vara först ut med att kunna erbjuda förare och vagnparksansvariga en omfattande och smidig lösning för laddning. Elli startade 2018 och har kontor i Wolfsburg, Berlin och München.

Elli lanserar under 2020 ID. Charger som är en modern laddbox och kommer i tre olika utföranden. Laddboxen kommer snart att kunna beställas online eller direkt från din Volkswagen återförsäljare.

ID. Charger
– Högkvalitativ Volkswagen-design
– Laddningseffekt på upp till 11 kW med trefas växelström
– Fast laddningskabel 4,5 m eller 7,5 m
– Integrerad DC-övervakning (IEC 61851)
– Förberedd för dynamisk lastbalansering (lanseras senare under 2020).

ID. Charger Connect
Utöver det som ingår i ID. Charger
– Internetanslutning via WiFi eller LAN
– Fjärrkontroll via app • Förberedd för Plug & Charge
– Intelligent energihantering med EEBUS
– Upplåsningsbar LTE-modul (4G-uppkoppling) som tillval

ID. Charger Pro
Utöver det som ingår i ID. Charger Connect
– LTE-modul (4G-uppkoppling) som standard
– Elmätare för fakturering

Till webbshoppen

We Charge - Laddning
Ladda hemma

We Charge

We Charge kopplar ihop dig med laddstationer överallt och erbjuder exklusiva kostnadsfördelar för Volkswagen ID.-förare. Med We Charge kan du:

  • Ladda på över 150 000 offentliga laddpunkter
  • Ladda i hela Europa med ett enda laddkort
  • Hitta rätt laddtaxa för alla behov
  • Ta del av exklusiva prisfördelar för snabbladdningsnätet IONITY
  • Ladda bekvämt hemifrån med smarta laddningsfunktioner för din privata laddbox

Betala med We Charge

Med We Charge är även betalningar och fakturahantering enkelt. Extra smidigt blir det med en smartphone och appen We Connect ID  från Volkswagen. Autentiseringen på laddningsstationen kräver antingen We Charge-kortet (ett RFID-kort), appen We Connect ID med QR-kod eller framöver Plug & Charge. Det sistnämnda gäller längre fram då denna kräver att du automatiskt blir identifierad genom din elbil. Medan du laddar bilen kan du passa på att hantera laddningsstatus så att du får ett meddelande när laddningen är klar. Framtiden är laddad med We Charge.

We Charge betalning

Anmäl dig nu för att hålla dig uppdaterad

Få uppdateringar om vår satsning på elbilar.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..