Laddning och räckkvidd

Hållbar laddning hemma och på väg

Framtidens elbil lämpar sig för vardagligt bruk, är bekväm och, inte minst, hållbar. Oavsett om du är ute på vägen eller tar det lugnt hemma.

Illustration ID.3 laddning med förnybar el

Elektrisk effektivitet:
Volkswagens laddningskoncept

Hållbarhet måste vara enkel. Därför kan du skaffa allt du behöver från Volkswagen för att kunna köra på el, från själva elbilen till förnybar el. Och allt däremellan.

  • Volkswagens förnybara el i samarbete med Jämtkraft 
  • Volkswagen laddbox
  • Volkswagen installationsservice laddbox 
  • We Charge
Illustration ID.3 och laddningskoncept
ID.3 och laddningskoncept

Ladda hemma

Visste du att ID.3-förare med en privat parkeringsplats troligen kommer att göra 80% av sin laddning i hemmet?

Därför erbjuder vi i samarbete med Jämtkraft vårt eget elavtal för hemmet, så att du kan ladda förnybart hemma och vara koldioxidneutral på vägen. Det är bra för miljön och med Volkswagens laddbox blir det både snabbt och enkelt att ladda bilen.

Förnybar el

Förnybar el genom samarbete mellan Volkswagen och Jämtkraft

Volkswagen har inlett ett samarbete med Jämtkraft för att du ska kunna ladda din ID.3 med förnybar el utan att skapa några koldioxidutsläpp. Vår förnybara el kan du självklart använda för hela hemmet. Det betyder 100% elektricitet från förnybara källor för 100% koldioxidneutral mobilitet.

Mer information om vårt erbjudande kommer inom kort! 

Volkswagens laddbox

Installera en egen laddstation hemma. Med Volkswagens egen laddbox kan du ha en fulladdad ID.3 på morgonen så att du börjar dagen full av energi. Du laddar helt enkelt batterierna i sömnen, på mer än ett sätt.

Laddboxen har en maximal kapacitet på upp till 11 kW beroende på ditt avtal och elanslutning. Det motsvarar ström för ungefär 300 km med en laddningstid på cirka fem timmar.

Via den uppkopplade laddboxen finns också möjlighet att styra laddningen via en app. Laddboxen kommer snart att kunna beställas online eller direkt från din Volkswagen återförsäljare.

Volkswagen laddbox och ID.3
Installationsservice

Installationsservice för laddboxen

Vi kommer inom kort via ett webbformulär erbjuda dig möjlighet att kontrollera förutsättningarna för installation av en laddbox hemma hos dig. Om du väljer att beställa en laddbox ingår en utförligare kontroll som sker på plats och som ingår i installationspaketet. Elanläggningens kapacitet avgör sedan om boxen kommer kunna leverera max effekt, eller om installationen skall anpassas för en lägre effekt. I de fall en komplettering kan ge förutsättningar för en högre effekt finns möjlighet att komplettera standardinstallationen med detta mot en tilläggskostnad. Våra auktoriserade installatörer kontrollerar och monterar boxen så att du sedan bekvämt och enkelt kan ladda din ID.3.

Ladda på resan

För att uppnå vårt eget uttalade mål med en koldioxidneutral ID.3 har vi skapat förutsättningar för smidig laddning av din bil på resan – enkelt och hållbart. Nyckeln: ”We Charge”.

Ladda hemma

Laddning med We Charge

We Charge är din digitala anslutning till mer än 150 000 laddstationer över hela Europa, vilket gör det ännu enklare att ladda din ID.3. Du kan även smidigt planera din resväg längs nätverket för de publika laddstationerna och se vilka som har lediga laddplatser beroende på ditt avtal, som exempelvis IONITY. Dessa snabbladdningsstationer har extremt hög laddningskapacitet, och de flesta har också helt grön el (om det är tillgängligt i det aktuella landet).

Betala med We Charge

Med We Charge är även betalningar och fakturahantering enkelt. Extra smidigt blir det med en smart telefon och appen We Connect  från Volkswagen. Autentiseringen på laddningsstationen kräver antingen We Charge-kortet (ett RFID-kort), appen We Connect med QR-kod eller framöver Plug & Charge. Det sistnämnda gäller längre fram då denna kräver att du automatiskt blir identifierad genom din elbil. Medan du laddar bilen kan du passa på att hantera laddningsstatus så att du får ett meddelande när laddningen är klar. Framtiden är laddad med We Charge.

We Charge betalning

Anmäl dig nu för att hålla dig uppdaterad

Få uppdateringar om vår satsning på elbilar.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..