Volkswagen ID.4
Lifestyle

Privatleasing - så funkar det

Lifestyle

Privatleasing - så funkar det

1 november 2021

En månadskostnad och inga oförutsedda utgifter. Det är lätt att förstå varför trenden med privatleasing är hetare än någonsin.

Att köpa en ny bil är ett stort projekt som lätt tar upp mycket av ens tid. Du kan behöva åka runt till olika bilhandlare för att jämföra priser, beräkna hur mycket försäkringen kan kosta och sedan även ta med i beräkningen att bilens värde sjunker efter hand. Dessutom måste du ha en kontantinsats på minst 20% av billånet, något som många gånger kan vara svårt. Därför är det många svenskar som väljer att privatleasa sin bil.

– Folk har idag mycket mindre tid att lägga på ett bilköp och de vill veta vad det kommer att kosta dem per månad. Vi har under de senaste åren sett att privatleasing blivit allt mer populärt, säger Carl Sundstedt på Volkswagen Personbilar.

Vid privatleasing får man en månadskostnad som är baserad på en rörlig ränta – och det är svårt att tänka sig ett enklare sätt att ha en bil. Hos Volkswagen erbjuder man en bilmodell som säljer bra och paketerar den med försäkring och serviceavtal. Efter tre år kan du enkelt bestämma dig om du vill fortsätta med leasingen – och sätta dig i en ny bil.

– Vi brukar säga att vi har en bil för alla åldrar och olika faser i livet. Privatleasing passar perfekt både för den som vill ha sin första bil som för en familj som behöver byta upp sig till en större, säger Carl Sundstedt.

du betalar endast 

Bläddra vidare i VW Magasin

Het marknad för begagnade bilar

Myterna om den dyra elbilen – så här ligger det till.

Att köra elbil är en ren njutning

Bläddra vidare i VW Magasin