2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56

Passat GTE.

I början på sommaren 2019 kommer nästa version av Passat GTE med en räckvidd upp till 55 km enligt nya WLTP och (upp till 70 km enligt NEDC).

Highlights & Design.

Du ser direkt att det är en Passat men anar att den har något extra. Du noterar de specifika detaljerna i designen, som miljöbilar från Volkswagen har, bl.a. den blå linjen som passerar över hela grillen och in i strålkastarglasen. Du ser också de C-formade LED-varselljusen i stötfångaren/frontspoilern och de speciella full-LED-strålkastarna. Som tillval finns dessutom dynamiskt kurvljus. De snygga 17-tums lättmetallfälgarna London är liksom läderklädsel standard. När du kliver in på förarplatsen möts du av de blå interiöra designelementen på bl.a. växelspaksknoppen och –damasken. Även den vackra ambientebelysningen och de mjuka textilmattorna har blå typiska inslag.

Motorer & Teknik.

Den turboladdade TSI-motorns 156 hk är en dragvillig och bränslesnål motor på egen hand och när den arbetar i samverkan med den 115 hk starka elmotorn är det körglädje med stor dynamik som gäller. Segdragningsförmågan är svårslagen vilket bidrar till den låga förbrukningen men det innebär också större säkerhet på vägen när responsen i motorn är så snabb. Enligt den standardiserade körcykeln för laddhybrider är förbrukningen endast 0,2 liter per mil. Tack vare att räckvidden för körning på ren el är 5 mil räcker den för många att köra till jobbet med. Under veckorna kan man alltså helt slippa att tanka.

Komfort & Funktion.

Under utvecklingen finns en omtanke att varje förare och passagerare i Passat ska ha en behaglig färd – kort eller lång resa spelar ingen roll. Välj t.ex. till ergoComfort-stol med elektrisk inställning, svankstöd och massagefunktion. Climatronic med 3 zoner är behagligt oavsett vilket väder det är utanför bilen och Keyless access med Easy Open är skönt när du har händerna fulla och bara behöver röra foten under bakre stötfångaren för att öppna bagageluckan.

Säkerhet.

Vi tar säkerheten på allvar och har gjort Passat GTE till en mycket säker bil. Konstruktionen runt de åkande är mycket solid och ett stort antal krockkuddar optimerar skyddet till ett av de bästa på marknaden. Din egen körning stöds av flera säkerhetssystem som ständigt övervakar din körning och kan rycka in till hjälp under vissa omständigheter. Bland de system som är standard i samtliga Passat GTE är Multikollisionsbroms, Pre-Crash-system och elektronisk stabiliseringskontroll med aktiv styrning. Som tillval finns dessutom flera säkerhetshöjande system, t.ex. Side Assist Plus med Rear Traffic Alert, Area View, Traffic Jam Assist m.m.

Infotainment.

Volkswagens radio- och navigationssystem finns för alla önskemål till din nya Passat GTE. Systemen ger dig musikupplevelser, nyheter och lotsar dig till nya resmål medan dina passagerare är uppkopplade. Alla Passat GTE har senaste generationen av Volkswagens Infotainment-systemen vilket innebär snabb uppstart av systemet, kvick beräkning av färdvägar m.m. Samtliga system har Bluetooth handsfree som standard. Navigationssystemen finns med 6,5- och 8-tums färgpekskärm och i dessa igår även Car-Net som bevakar och informerar om vägarbeten, alternativa färdvägar och väder. Via Bluetooth kan de åkande streama musik från sina Smartphones direkt till bilens ljudanläggning.

Frågor och svar.