2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Nya Passat och Nya Passat Sportscombi

Tjänstebil.

Bilar för arbetslivet. Och livet.

 

Volkswagen är ett av Sveriges mest populära varumärken på tjänstebilsmarknaden. Våra bilar håller hög kvalitet vilket ger förmånligt ägande för företaget såväl som intressanta förutsättningar för tjänstebilsföraren.

För dig som kör i tjänsten är bilen en viktig del av arbetsmiljön. Därför har vi bilar för alla behov. Och som alltid med Volkswagen får du överraskande mycket utrustning för pengarna.

We mean Business.

Volkswagen Business är speciellt anpassad för svenska företag och tjänstebilsförare. De flesta modeller kommer med 4MOTION fyrhjulsdrift och DSG-växellåda som standard. Med en attraktiv nettoprisättning har ditt företag nu möjlighet att köra en Volkswagen som varken kompromissar med kvalitet, körkänsla eller ekonomi. Oavsett företag eller behov så finns en Volkswagen-modell och en finansieringslösning för er verksamhet. Business Lease inkluderar försäkring, service och garanterat restvärde. Enkelt och smidigt.

Business Lease.

Enklare kan ett bilinnehav inte bli! Service och försäkring ingår. Du betalar ingen insats och behöver inte heller tänka på bilens restvärde. Ditt företags bilutgifter samlas på en faktura. Efter avtalstidens slut lämnar du tillbaka bilen till din Volkswagenåterförsäljare.

 

Med Passiv säkerhet avser man alla konstruktiva åtgärder som vidtas för att skydda de åkande i en bil från olyckor och för att minska risken för skador i samband med olyckor. Uttrycket syftar speciellt på bilens funktion vid en kollision (krocktest) och då inte bara på skyddet för den egna bilen, utan också på hur medtrafikanterna skyddas (gemensamt skydd).

Till den viktigaste utrustningen för passiv säkerhet i dagens bilar, utöver säkerhetsbältena med deras bältessträckare, hör krockkuddarna, det mot deformationer motståndskraftiga kupéutrymmet och deformationszonerna fram och bak. Dessa skapar ett betydande skydd för de åkande genom att leda bort krockenergi. Tillsammans med åtgärderna för den aktiva säkerheten kan alla Volkswagens modeller erbjuda ett unikt ”allround”-skydd.

Allt som kan förhindra en olycka hör till aktiv säkerhet. Till de viktigaste aktiva säkerhetsegenskaperna hör:

  • Körstabilitet: Resultatet av chassikonstruktionen beträffande fjädring och kurvstabilitet. Till det kommer styrprecision, bromseffekt och bromsstabilitet.
  • Lägsta möjliga belastning på de åkande orsakad av fordonets vibrationer, buller från chassi och motor samt klimatpåverkan.
  • Att se och synas: Detta förbättras genom bra belysning på fordonet och genom god runtom sikt med minsta möjliga döda vinkel).
  • Ergonomi: Detta har Volkswagens samtliga modeller genom den logiska placeringen av alla knappar och spakar, till exempel för belysningen, vindrutetorkarna, klimatanläggningen och radion. Dessa element måste vara placerade på ett optimalt sätt så att de kan nås från förarplatsen.
  • ISOFIX fästen för barnstolar.
  • Däckstryckövervakning informerar om tryck temperatur i däcken. Vid lågt däcktryck eller
snabb tryckförlust varnar systemet med en ljus- och/eller ljudsignal.
  • Förarhjälpsystem - Lane Assist, Front Assist, proaktivt passagerarskydd, multikollisionsbroms och city emergency brake

En hög aktiv säkerhet hjälper föraren att klara av farliga situationer, orsakade på grund av oförutsägbara yttre faktorer, utanför förarens kontroll, eller av omständigheter, som föraren själv skapar genom ouppmärksamhet.
 Många av dagens komfortegenskaper förbättrar också den aktiva säkerheten. Ett exempel på detta är regnsensorn. Den avlastar föraren och ökar komforten vid körningen. Samtidigt förbättrar den sikten i bilen och bidrar därmed till den aktiva säkerheten. Ett annat exempel är den automatiska klimatanläggningen. Genom den behagliga temperaturen i bilen förbättras välbefinnandet ombord, samtidigt som det blir lättare för föraren att hålla koncentrationen på topp. Tester har visat att när temperaturen inne i bilen är 27°C så missar föraren i genomsnitt sex procent fler visuella och akustiska signaler än vid en temperatur på 21°C.

Tillsammans med de passiva säkerhetselementen bidrar den aktiva säkerheten till ett optimalt skydd för alla i bilen.