2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56
image
1

Passat Sportscombi.

Passat Sportscombi.

Stängd för nybeställning men lagerbilar kan finnas tillgängliga kontakta din återförsäljare. Under våren kan du bygga och beställa nästa version av Passat.

Highlights & Design.

Passat Sportscombi är fullt utrustad med innovationer som passar mångas individuella livsstil. Den har sin egen personlighet med stilren, tidlös formgivning toppat med sportig elegans och dynamiska proportioner på den breda, kraftfulla fronten med blanka kromade ribbor och avsmalnande strålkastare med c-formade LED-varselljus. På Passat Sportscombi avrundas den låga, sportiga linjen elegant med de stora röda LED-bakljusen. Interiören är genomtänkt för att fungera optimalt tillsammans med föraren. Välj mellan bland annat assisterande säkerhetssystem, sköna ljudsystem och smarta navigationssystem. Alla fem platser bjuder hög komfort med gott om utrymme för hela kroppen och det generösa bagageutrymmet är välkommet när hela familjen åker på semester. Ett noga utvalt motorprogram med åtta bränslesnåla alternativ står till buds.

Utrustningsversioner.

Kombinera maximal komfort med optimal säkerhet och du har Volkswagen Passat Sportscombi. De fina proportionerna i designen, de åtta motoralternativen och de smarta och säkerhetshöjande assistanssystemen ger dig nästan ”allt”. Vi har också sett till att erbjuda sju åtta utrustningsnivåer: Passat Sportscombi, Passat Sportscombi BlueMotion, GT, GTS, GTR, GTE och Alltrack GT och Alltrack GTS. Till varje nivå finns sedan en mängd tillval. Notera att Passat Sportscombi GTE presenteras närmare på annan länk.

Motorer & Teknik.

Alla motoralternativ till Passa Sportscombi har intelligent teknologi som utvecklats för höga anspråk. Vare sig du väljer bensin, diesel eller laddhybrid får du en bil som levererar kraft och effektivitet till sparsam förbrukning. Totalt finns åtta motoralternativ till Passat Sportscombi och sedan förra generationen har CO2-utsläpp och bränsleförbrukning sänkts med så mycket som upp till 20 %. Samtliga motorer är utrustade med start-/stoppsystem och ett läge för bromsåtervinning. DSG-automatväxellåda, med 6 eller 7 steg, samt dubbla kopplingar är standard för vissa motorer och erbjuds som tillval för övriga.

Komfort & Funktion.

Under utvecklingen finns en mångsidig omtanke för att varje förare och passagerare i Passat Sportscombi ska ha en behaglig resa – kort eller lång spelar ingen roll. Välj t.ex. till ergoComfort-stol (standard i GTR) med elektrisk inställning, svankstöd och massagefunktion. Eluppvärmd multifunktionsratt är perfekt kyliga dagar, Keyless access med Easy Open är skönt när du har händerna fulla och bara behöver röra foten under bakre stötfångaren för att öppna bagageluckan. Och det finns massor av fler möjligheter när du utrustar din Passat Sportscombi.

Säkerhet.

Vi tar säkerheten på allvar och har gjort Passat Sportscombi till en mycket säker bil. Konstruktionen runt de åkande är mycket solid och ett stort antal krockkuddar optimerar skyddet till ett av de bästa på marknaden. Din egen körning stöds av flera säkerhetssystem som ständigt övervakar din körning och kan rycka in till hjälp under vissa omständigheter. Bland de system som är standard i samtliga Passat Sportscombi är Multikollisionsbroms, Pre-Crash-system och elektronisk stabiliseringskontroll med aktiv styrning. Som tillval finns dessutom flera säkerhetshöjande system, t.ex. Side Assist Plus med Rear Traffic Alert, Area View, Traffic Jam Assist m.m.

Infotainment.

Volkswagens radio- och navigationssystem finns för alla önskemål till din nya Passat Sportscombi. Det ger dig musikupplevelser, nyheter och lotsar dig till nya resmål medan dina passagerare är uppkopplade. Alla Passat Sportscombi har senaste generationen av Volkswagens Infotainment vilket innebär snabb uppstart, kvick beräkning av färdvägar m.m. Samtliga Infotainment har Bluetooth handsfree som standard. Navigationssystemen finns med 6,5- och 8-tums färgpekskärm och i dessa igår även Car-Net som bevakar och informerar om vägarbeten, alternativa färdvägar och väder. Via Bluetooth kan de åkande streama musik från sina Smartphones direkt till bilens ljudanläggning.

Nästa steg.