En man kliver in i en Volkswagen ID.3

Becoming ID. Utvecklingen av ID.3

Becoming ID. Utvecklingen av ID.3

Volkswagens ID.3 rullar redan på vägarna, och var den mest nyregistrerade elbilen på den svenska marknaden i november. I den här exklusiva filmserien kan du följa utvecklingsarbetet som gick in i denna fascinerande elbil, och även omvandlingen den innebär för Volkswagen som varumärke. Experter från fler än 20 olika avdelningar berättar om sina personliga utmaningar under resans gång, samt om de banbrytande idéer som hjälpte till att övervinna dem.

1. De första designidéerna: den helelektriska ID.-familjen

Hur designar man ett fordon som inte liknar något tidigare? Den helelektriska ID.3. familjen har en revolutionärt nyskapande design. Klaus Bischoff, Volkswagens chefsdesigner, berättar hur han och hans team gått till väga för att få en vision att bli verklighet.

--:--

2. Konceptutveckling: Från e-Golf till Modular Electric Drive Matrix

Stommen i ID.3 är den nyutvecklade plattformen MEB (Modular Electric Drive Matrix). Se Volkswagens experter förklara hur plattformen tagits fram, och varför en av dess viktigaste kännetecken är det stora, chokladkaksformade batteriet.  

--:--

3. Plattformsmodell – Modular electric drive matrix

Den nya plattformen MEB (Modular Electric Drive Matrix) underlättar arbetet för Volkswagens ingenjörer. Titta här för att se vilka fördelar den har gentemot den tidigare plattformen MQB när det kommer till utvecklingen av eldrivna bilar.  

--:--

4. En bekväm och användarvänlig bil

ID.3 har imponerande mycket utrymme i förhållande till sin storlek, vilket är möjligt tack vare övergången till helelektrisk drift. Dr. Gerrit Schmidt förklarar varför, och hur han och hans team använder den så kallade ”ergonomiska lådan” för att utveckla så bekväma och användarvänliga bilar som det bara går.