Det är något i luften ...

... snart kommer ID. Software 3.0.

Det har varit en spännande tid för Volkswagen och ID.-familjen – den 21 mars presenterades officiellt fabriksversionen av nya mjukvaran ID. Software 3.0. Läs mer härÖppnar nytt fönster/tab

Eftersom Over-the-Air-versionen (OTA, uppdatering över nätet) av ID. Software 3.0 ännu inte har släppts, vi vill ta tillfället i akt att bygga vidare på denna spänning och ge dig lite inledande information innan den snart blir tillgänglig.

ID. Software 3.0 från fabrik och ID. Software 3.0 Over-the-Air: vad är skillnaden?
Både ID. Software 3.0 från fabrik och ID. Software 3.0 Over-the-Air är baserade på samma stomme för mjukvaran. Däremot varierar vissa funktioner beroende på bilens hårdvara. Alla nybyggda ID.-modeller kommer att innehålla en ny generation förarassistanssystem som möjliggörs av nya sensorer och kameror i kombination med intelligent molndata. Vårt mål är dock att behålla redan befintliga ID.-bilar uppdaterade med så många funktioner som möjligt genom en ”over the air”-uppdatering. När test- och kvalitetssäkringsprocesserna är klara kommer vi att informera dig om funktionerna och den övergripande tidsplanen för 3.0-uppdateringen.

Först kommer ett nytt 12-volts batteri och ID. Software 2.4 – sedan är du redo för ID. Software 3.0 Over-the-Air
Du kommer först att få det nya, tekniskt förbättrade 12-voltsbatteriet och mjukvaran ID. Software 2.4 uppdaterad på verkstaden innan din ID. kan ta emot ID. Software 3.0 Over-the-Air. Det förbättrade 12-voltsbatteriet ger högre prestanda och tillförlitlighet i kallt väder och den senaste mjukvaran ID. Software 2.4 inkluderar bättre värmehantering av batteriet och möjliggör ännu fler styrenheter för din ID. för att få tillgång till det omfattande utbudet av funktioner som levereras med ID. Software 3.0 Over-the-Air.

Ägare av ID.-modeller med en mjukvaruversion tidigare än 2.4 kommer att bjudas in för att boka en tid på verkstaden. Under detta besök får din ID. det nya 12-voltsbatteriet installerat och bilen kommer också att uppdateras med mjukvaran  ID. Software 2.4.

När ska du boka tid för att få det nya batteriet och ID. Software 2.4?
Vi räknar med att få mer information om detta under juni. Vi kommer att ha en landningssida med alla detaljer som är förberedda för dig och alla återförsäljarsystem kommer då att vara redo för tidsbokning. Det är ingen idé att kontakta din återförsäljare för tidsbokning innan dess.

Inloggad men har ännu inte fått ID. Software 2.3?
Om du är en av få som har gett sitt godkännande till att få ID. Software 2.3 Over-the-Air men inte fått uppdateringen än, vänligen kontakta supporten via 0200 - 8834 24 (gratis från alla telefonnät i Sverige). Du kan nå supporten dygnet runt. Om din telefonoperatör inte stöder detta gratisnummer, ring 08 - 5664 2516. Kostnaderna är beroende av leverantörens avtal. Avgifter för roaming kan tillkomma för samtal från utlandet.

Du får också mycket gärna skicka e-post till: weconnect-support@volkswagen.deÖppnar e-post-länk. För att påskynda ärendet, ange ditt VIN-nummer och din e-postadress.

Har du inte fått 2.3 opt-in-mejlet?
Vi ber om ursäkt för det – om du inte har fått e-postmeddelandet om 2.3 opt-in kan det bero på att din ID. har en mjukvaruversion som är tidigare än 2.1 eller att din app We Connect ID. Inte var ansluten till din ID., eller att din e-postleverantör flaggat e-postmeddelandet som skräppost. Oroa dig inte – du kommer fortfarande att få en inbjudan till att få ID. Software 2.4 i verkstaden – även utan ID. Software 2.3 förinstallerad. Din Volkswagen-verkstad kommer att byta ut 12-voltsbatteriet och uppdatera din bil med mjukvaran ID. Software 2.4.

Utforska alla våra modeller

Hitta närmaste Volkswagenpartner