Du kan välja och installera Upgrades via In-Car-Shop på displayen i din uppgraderingskompatibla VW.
1

Upgrades. Förprogrammerad för din framtid.

Lycka till i framtiden! I efterhand.

VW Connect och We Connect2 öppnar dörrentill den senaste generationen mobila onlinetjänster i flera Volkswagen-modeller. Om du önskar vara online finns många VW Connect- eller We Connect-tjänster tillgängliga för dig redan från början. Efter en enda aktivering och registrering med ditt Volkswagen ID görVW Connect eller We Connect inte bara din vardag trevligare, utan också mer bekväm. Det som är nytt är att du har alternativet att aktivera din Volkswagen för utvalda nya funktioner även efter att du har köpt ditt fordon. För att anpassa det i efterhand efter dina behov. Och du kan enkelt göra det i din In-Car-Shop i infotainmentsystemet eller i Volkswagen Connect ShopOpens an external link. Här kan du som VW Connect- eller We Connect-huvudanvändare se och bekvämt direkt online köpa tillgängliga Upgrades1 för din bil. Alternativt kan du ta hjälp på plats av din Volkswagen-partner. Där kan du också köpa en voucher som du kan använda för att köpa Upgrades i våra shoppar.

--:--

Din Volkswagen slutar aldrig att lära sig: Upgrades för VW Connect- eller We Connect-kompatibla fordon

Om du har en T-Roc, Tiguan, Touran eller Polo och saknar navigationssystem i din VW, kan du enkelt köpa till den funktionen.

Navigering: Vill du veta vart du ska?

Vill du kunna orientera dig lättare? Slå då på navigationsfunktioner för ditt infotainmentsystem ”Ready 2 Discover” i efterhand och uppgradera ditt fordon med en intuitiv navigation. Med aktiveringen får du en integrerad, intuitiv navigation med kartvisning för Europa och tillgång till intressepunkter (POIs). Dessa funktioner är varaktigt tillgängliga efter aktivering i bilen och är inte bundna till en internetanslutning eller ett VW Connect- eller We Connect-avtal. Vid sidan av dessa praktiska offline-funktioner får du i samband med VW Connect Plus- eller We Connect Plus-licensen också tillgång till andra användbara onlinetjänster.Som huvudanvändare blir du tack vare trafikinformation online om ändringar eller faror längs vägen, informerad nästintill i realtid. Dessutom skapar ruttberäkning online en hela tiden optimerad och förutseende målstyrning. Ditt kartmaterial blir tack vare online-kartuppdatering med valet ”Dela position” under Inställningar automatiskt uppdaterat i ditt infotainmentsystem och regelbundet uppdaterat, så snart fordonet är online.

Röststyrningen kan aktiveras i efterhand så att du helt naturligt kan manövrera din VW med din röst.

Röststyrning3: ”Hej Volkswagen

Din Volkswagen förstår dig. Med tilltalet ”Hej Volkswagen” går du in i en naturlig dialog – detta möjliggör säker och bekväm kontroll av utvalda funktioner inom telefoni, media eller navigering. För att göra detta, aktivera röststyrningen för ditt infotainmentsystem ”Ready 2 Discover”4 eller ”Discover Media” och kontrollera din bils funktioner med din röst. Beroende på fordonsmodell och utrustning kan sedan många utvalda fordonsfunktioner röststyras. På så sätt kan du helt koncentrera dig på vägen och njuta av dina bilresor ännu mer från och med nu.

Lada ner App-Connect och använd smartphone-uppkopplingarna Apple CarPlay och Android Auto trådlöst .

App Connect5: Ta med dig dina appar i bilen

Med App-Connect kommer utvalda appar och innehåll överförs direkt till din Volkswagen på infotainmentsystemets display och kan hanteras bekvämt och tydligt i ditt synfält. Så det är väldigt enkelt att komma åt, till exempel musik, nyheter, kartor eller ljudböcker. Volkswagen erbjuder två gränssnitt för anslutning av smartphones med många möjligheter: Apple CarPlay och  Android Auto från Google.Trådlös användning av Apple CarPlay och Android Auto från Google är också möjlig som Upgrade till navigationssystemet ”Discover Media” och ”Ready 2 Discover”. För att undvika distraktion kan endast certifierade appar startas under körning. 

Ytterligare Upgrades för din Golf

ACC finns tillgängligt som extrautrustning och är ett system i VW Golf som upptäcker bilar framför dig och automatiskt håller ett avstånd som du har ställt in.

Adaptiv farthållare ACC6: Håller avstånd. Och hastighetsbegränsningar.

Den adaptiva farthållaren ACC håller konstant en hastighet som du har valt, upp till 210 km/h. Om din Golf närmar sig ett framförvarande fordon anpassar ACC:n automatiskt hastigheten inom ramen för systemets gränser och kan därmed hålla det avstånd du har ställt in.

Som Upgrade kan du till och med i efterhand utrusta din Golf 8 med assistentsystemet ”Light Assist”.

Light-Assist: Bländningsfri. I nästan alla situationer.

Helljusassistenten ”Light Assist” lyser upp nattkörningarna med din Golf i ett helt nytt ljus. Med en kamera som finns installerad bakom vindrutan kan Light Assist upptäcka fordon som kommer emot dig och kör framför dig, inom ramen för systemets gränser, och automatiskt koppla om från hel- till halvjus. Är inte det goda utsikter för dig?

För Golf 8 kan vägmärkesassistenten också, mot en avgift, installeras i efterhand.

Vägmärkesassistenten: visar det som är viktigt

Vägmärkesassistenten kan inom ramen för systemgränserna med hjälp av kameran känna igen hastighetsbegränsningar samt omkörningsförbud och varningsskyltar och visa dessa i multifunktionsdisplayen. Så att du lättare kan behålla överblicken över trafiken.

Genom en Upgrade kan du utvidga färgurvalet för interiörbelysningen i VW Golf 8.

Interiörbelysning (flera färger): För inre lugn.

Ge din golf mer personlighet. Genom att utvidga den vanliga interiörbelysningen kan kupén lysas upp för att spegla ditt humör med hjälp av individuellt färgval. Med interiörbelysning (flera färger) har du som Upgrade tillgång till ett utvidgat färgpaket och därmed ett större färgurval för att skapa belysningsaccenter. Vare sig det är kallare eller varmare färgklimat, i den upplysta metropolen eller på natten på den mörka landsvägen: För varje resa kan du skapa en annan, passande atmosfär för dig och dina medpassagerare.

Foto inifrån en VW Taigo om natten. Tydligt att se: interiör effektbelysning som har köpts i efterhand som Upgrade

Interiör effektbelysning: upplysande informativ

Med interiör effektbelysning utvidgar du din bas-interiörbelysning för intuitivt förståelig visualisering av olika funktioner. Till detta hör varnande och informativt innehåll som exempelvis visning av acceleration eller dörrvarningen, beroende på utrustningen i bilen.

Upptäck mer som din Volkswagen har att erbjuda

Har du redan en Golf och ett giltigt VW Connect- eller We Connect-avtal? Då kan du som VW Connect- eller We Connect-huvudanvändare testa utvalda funktioner kostnadsfritt under en provmånad.

Översikt av Upgrade-funktioner för din Volkswagen

Här får du en första icke-bindande insyn i utvalda Upgrades som kan aktiveras i efterhand i ett valfritt fordon. Som regel behöver fordonet vara utrustat med de nödvändiga tekniska funktionerna och de hårdvaruanordningar som krävs för respektive Upgrade. För att ta reda på vilka som konkret är tillgängliga för din Volkswagen, besök din In-Car-Shop i infotainmentsystemet eller Volkswagen Connect ShopOpens an external link. Här kan huvudanvändaren se konkret vilka funktioner som är tillgängliga och även köpa dem.

Golf 8 och modellvarianter

Ytterligare fordon förberedda för ”VW Connect/We Connect”**

Pris (inkl. moms.)

Navigering

7.890 kr*

Röststyrning

3.190 kr*

App-Connect

3.190 kr*

Helljusassistenten Light Assist

-

2.190 kr*

Interiörbelysning (flera färger)

-

699 kr*

Interiör effektbelysning

-

459 kr*

Adaptiv farthållare ACC

-

4.550 kr*

Vägmärkesassistent

-

699 kr*

Golf 8 och modellvarianter

Ytterligare fordon förberedda för ”VW Connect/We Connect”**

Pris (inkl. moms.)

7.890 kr*

 *Pris för den svenska marknaden inkl. moms. Juridiskt bindande är de priser som visas i Volkswagen Connect Shop eller In-Car-Shop vid respektive tidpunkt för köpet. Priserna kan variera beroende på fordon och utrustning.

** Passat Variant, Arteon, Arteon Shooting Brake, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, T-Roc, T-Roc Cabriolet, T-Cross, Taigo, Polo

Detta kan också intressera dig

Onlinetjänsterna. Så gör vi din Volkswagen till en uppkopplad bil.

Volkswagen Connect Shop. Till digitala produkter för din Volkswagen.

Har du frågor? Snabba svar eller personlig rådgivning gällande våra digitala tjänster hittar du här.

Villkor från Volkswagen

1.
För att kunna köpa uppgraderingar måste du ha ett Volkswagen ID-användarkonto, ett giltigt VW Connect-/We Connect-avtal och vara verifierad som huvudanvändare, vilket innebär att ditt användarkonto är anslutet till ett konkret fordon. Dessutom måste fordonet vara utrustat med de tekniska funktioner och den maskin- och programvara som krävs för respektive Upgrade. Tillgängligheten för Upgrades kan också vara beroende av årsmodell och produktionsdatum. Huvudanvändaren kan se tillgängliga Upgrades för respektive fordon i In-Car-Shop i infotainmentsystemet eller i Volkswagen Connect Shop på connect-shop.volkswagen.com. Kostnadspliktiga artiklar kan köpas i In-Car-Shop och/eller i Volkswagen Connect Shop, med de betalningsmetoder som visas och finns tillgängliga där. Vilka Upgrade-funktioner som finns tillgängliga kan variera mellan webbshopen och In-Car-Shop. Din Volkswagen-partner hjälper dig gärna om du har frågor gällande Upgrades och deras tillgänglighet. Köpta och aktiverade Upgrades är kopplade till det specifika fordonet under aktiveringsperioden och kan inte överföras till andra fordon. De kan användas av fordonets alla förare.
2.

För att kunna använda VW Connect-/ We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och du måste logga in på VW Connect/We Connect med ditt användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat VW Connect-/ VW Connect Plus- eller We Connect-/ We Connect Plus-avtal med Volkswagen AG online via www.myvolkswagen.net eller appen Volkswagen” (tillgänglig i App Store och Google Play Store). För VW Connect Plus/ We Connect Plus har du 90 dagar på dig efter att du har mottagit ditt fordon att registrera fordonet på www.myvolkswagen.net eller med appen Volkswagen” och använda tjänsterna under hela den avtalade kostnadsfria perioden. 

För kunder med VW Connect och VW Connect Plus: De mobila onlinetjänsterna kan användas via en integrerad internetanslutning. Datapaket för att använda webbradio, wifi-hotspot och Alexa, i den mån dessa tjänster finns tillgängliga, kan köpas från den externa mobiloperatörspartnern ”Cubic Telecom”. De kan användas inom täckningsområdet i flera europeiska länder. Datavolymen i dessa paket kan användas av alla användare och medpassagerare. Information om villkor priser och vilka länder som stöds hittar du på vw.cubictelecom.com. Alternativt är det möjligt att använda webbradio, wifi-hotspot och Alexa, i den mån dessa tjänster finns tillgängliga, via en mobil enhet (t.ex. smartphone) som har möjlighet att fungera som en mobil Wifi-hotspot. I detta fall är motsvarande tjänst/funktion endast tillgänglig med ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör och endast inom täckningsområdet för respektive mobilnät. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.

För kunder med We Connect och We Connect Plus: De mobila onlinetjänsterna kan användas via en integrerad internetanslutning. Datapaket för att använda streaming-tjänsterna, enskilda tjänster i In-Car-appar samt wifi-hotspot kan köpas från den externa mobiloperatörspartnern ”Cubic Telecom”. De kan användas inom täckningsområdet i flera europeiska länder. Datavolymen i dessa paket kan användas av alla användare och medpassagerare. Information om villkor priser och vilka länder som stöds hittar du på vw.cubictelecom.com. Alternativt är det möjligt att använda dessa tjänster via en mobil enhet (t.ex. smartphone) som har möjlighet att fungera som en mobil wifi-hotspot. I detta fall är motsvarande tjänster endast tillgängliga med ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör och endast inom täckningsområdet för respektive mobilnät. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.

För att använda den kostnadsfria appen Volkswagen” behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör.     Vilka tjänster som ingår i paketen VW Connect och VW Connect Plus eller We Connect och We Connect Plus kan variera från land till land. Tillgängligheten är också beroende av fordonsmodell, utrustning och installerad mjukvaruversion. Detta gäller även för tjänster från tredjepartsleverantörer. Tjänsterna är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och kan komma att ändras eller upphöra under avtalsperioden. Mer information finns på connect.volkswagen.com och hos din Volkswagen-partner. Kontakta din mobiloperatör för information om gällande villkor för ditt mobilabonnemang. 

3.
Online-röststyrning finns för närvarande tillgänglig för följande språk: tyska, engelska (GB och US), franska, spanska, tjeckiska och italienska. Vilket språk du kan använda för att interagera med röststyrningen beror på vilket språk som har valts i ditt infotainmentsystem.
4.
Röststyrning av navigeringsfunktioner med ”Ready 2 Discover” är möjligt först efter aktivering av Upgrade: ”navigering”.
5.

Med App-Connect kan du i princip använda teknikerna Apple CarPlay och Android Auto. Apple och Google ansvarar för de båda teknikerna vilket innebär att Volkswagen AG inte har något inflytande över vilka länder som Apple CarPlay och Android Auto finns tillgängliga i och att tillgängligheten för respektive teknik därför kan variera beroende på land. För att få reda på tillgängligheten för Apple CarPlay, se https://www.apple.com/se/ios/feature-availability/#apple-carplay och för Android Auto, se https://www.android.com/intl/sv_se/auto/ Funktionerna kan under avtalsperioden komma att ändras eller upphöra. För att undvika distraktion kan endast certifierade appar startas under körning. Tänk också på att vissa appar inte erbjuds för var och en av de två teknikerna.

Information om kompatibiliteten för smartphones för Apple CarPlay hittar du på https://apple.com/se/ios/carplay/, för Android Auto på https://android.com/intl/sv_se/auto/. Apple CarPlay är ett varumärke som ägs av Apple Inc. Android Auto är ett varumärke som ägs av Google LLC. 

6.
ACC reglerar hastigheter mellan 30 km/h (20 mph) och 210 km/h (130 mph). Detta hastighetsområde kan variera beroende på marknaden. Du kan när som helst reglera ACC:n. Om du bromsar avbryts regleringen. Om du accelererar, avbryts det under tiden för accelerationen och tas därefter upp på nytt. Om du kör med släp reglerar ACC:n inte lika dynamiskt. Om den automatiska fördröjningen med ACC:n inte räcker till, ber ACC:n dig även att bromsa genom ett meddelande i instrumentklustret. Dessutom lyser den röda varningslampan och en varningssignal ljuder. Den automatiska distansregleringens intelligenta teknik kan inte övervinna de fysikaliskt fastställda gränserna och arbetar uteslutande inom systemgränserna. Erbjudanden i syfte att höja komforten får aldrig leda till en säkerhetsrisk.
  • Bilden kan avvika från svensk standard.
  • Varje Volkswagenpartner är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID.3, ID.4, ID.5 och ID.7 som säljs genom en agentmodell).