2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Touareg

Touareg.

Kvalitetstid.

Du vet de där speciella tillfällena när tid och plats och stämningsläge verkar jobba ihop för att ge dig en alldeles särskild känsla? I Touareg har våra ingenjörer arbetat hårt för att du ska kunna uppleva dem lite oftare. Den är en vän på vägen, fylld av funktioner som hjälper dig och gör körningen enklare, tryggare och mer underhållande. Allt för att du ska kunna njuta av stunden.

Designpaket.

Standardutrustad med en ny nivå.

Touareg är generös, både med utrymme, utrustning och möjligheter. Till exempel:

 • Utrustning

  Innovision Cockpit.

  En helt ny set-up för föraren, med en buktad, överskådlig skärm. Du kan sköta funktioner, infotainment och navigation med touch, röst eller gester.

 • Utrustning.

  Traffic Jam Assist. Adaptiv farthållare. Sign Assist.

  Köassistenten Traffic Jam Assist kör automatiskt i köer, upp till 60 km/h.
  Adaptiva farthållaren håller automatiskt avståndet till bilen framför. Sign Assist visar vilken hastighetsbegränsning som råder.

 • Utrustning.

  Front Assist och City Emergency Brake.

  Säkerhetssystemen Front Assist och City Emergency Brake varnar och bromsar automatiskt för hinder, Side Assist och Rear Traffic Alert varnar för och undviker trafik bakom och vid sidan av bilen, Lane Assist ser till att bilen håller sig i filen, och Emergency Assist varnar och bromsar sedan in bilen vid sidan av vägen om föraren drabbas av ett sjukdomsfall.

 • Utrustning.

  Cross Traffic Assist .

  Hjälper dig att ”se runt hörn” vid korsningar och utfarter med skymd sikt.

 • Utrustning.

  Proaktivt passagerarskyddssystem.

  I en farlig situation förbereds bilen för en kollision.

 • Utrustning.

  Car-Net Security & Service och Guide & Inform.

  Med Car-Net Security & Service och Guide & Inform är din bil alltid uppkopplad. Om en nödsituation skulle uppstå ringer bilen automatiskt efter hjälp. Dessutom kan du fjärrstyra parkeringsvärmaren, se var bilen befinner sig, boka service, få uppdaterad information till navigationssystemet, och mycket mer.

 • Utrustning.

  Extra säker och extra snygg.

  • LED-strålkastare med halv- och helljus, och varselljus.
  • Nyckelfritt låssystem.
  • 18 ” lättmetallfälgar Cascade.
  • Parkeringssensorer fram och bak

Design.

Det är enkelt att stapla adjektiv på varandra – kraftfull, elegant, skarpa konturer, rena linjer. Men det är först när du ser Touareg i verkligheten som de får en mening.

 • Panoramasoltak

  Himlen öppnar sig.

  Himlen som tillval. Det öppningsbara panoramasoltaket skapar en behaglig känsla av ljus och rymd i kupén, samtidigt som du kan se molnen fram förbi ovanför dig. Solljus och frisk luft i äkta vara med bara en knapptryckning.

  Upptäck mer
 • Fälgar

  En snabb anblick.

  Fälgarna sätter tonen på hela upplevelsen av bilen – både visuellt och hur den uppför sig på mer eller mindre bra vägar. Till Touareg har du tvåsiffrigt antal att välja på.

  Upptäck mer
 • Inredningsmiljöer

  Ett inre som passar dig.

  För att få rätt atmosfär och känsla i din Touareg, kan du välja bland olika inredningsmiljöer som gör den mer personlig och din egen.

  Upptäck mer

Innovision.

En av de stora nyheterna i Touareg är Innovision Cockpit. Den breda, konkava skärmen ger dig en unikt klar bild av vad som händer, vilket tillsammans med de smarta sätten att hantera kommandon och information betyder en sant intuitiv förarplats.

Komfort.

Komfort på en högre nivå. Touareg låter dig njuta av rymlig interiör, innovativ teknologi och funktionell utrustning vare sig det är vardag eller helg.

 • Utrustning.

  Car-Net Security & Service och Guide & Inform.

  • Med Car-Net Security & Service och Guide & Inform är din bil alltid uppkopplad. Om en nödsituation skulle uppstå ringer bilen automatiskt efter hjälp. Dessutom kan du fjärrstyra parkeringsvärmaren, se var bilen befinner sig, boka service, få uppdaterad information till navigationssystemet, och mycket mer.

 • Servostängning

  Sluta stänga dörren.

  I en trång parkeringsplats har du inte alltid utrymme att få tillräcklig kraft för att dörren ska stängas ordentligt. Med det här tillvalet behöver du inte använda mycket kraft för att stänga dörrarna – de dras igen och stängs automatiskt och säkert.

  Upptäck mer
 • Air Care Climatronic klimatsystem

  Eftersom alla upplever temperatur olika.

  Vilken är din favorittemperatur? Föraren och passagerarna fram kan njuta av olika klimatzoner med klimatanläggningen Air Care Climatronic, som är standard i Touareg. Med tillvalet 4-zons Climatronic får även baksätespassagerarna möjlighet att göra sina egna inställningar.

  Upptäck mer
 • Elmanövrerad bagagelucka med komfortöppning

  Öppnar nya möjligheter.

  Händerna fulla? Med tillvalet Elmanövrerad bagagelucka med Easy Open öppnas bagageluckan utan att du behöver släppa någonting. Och sedan stänger du med bara en knapptryckning.

  Upptäck mer

Förarassistans.

Touareg är en trogen följeslagare på vägen, särskilt som den har en mängd system som assisterar dig i körningen – några av dem för första gången installerade i en Volkswagen.

 • Parkeringsassistenten Park Assist

  Se fram emot att parkera.

  Park Assist manövrerar elegant in bilen i parkeringsrutan. Du sköter bara gas och broms, medan systemet rattar in bilen på plats.

  Upptäck mer
 • Traffic Jam Assist, köassistent

  Ta det lugnt när det kör ihop sig.

  Standardmonterade Traffic Jam Assist hjälper dig med avstånd, hastighet och filhållning i köer. Du kan slappna av även i start-stop trafik, och den hjälper dig även att undvika olyckor.

  Upptäck mer
 • ACC adaptiv och förutseende farthållare

  Håller fart och avstånd åt dig.

  Kanske det förarassistanssystem du kommer att använda allra mest är standardmonterade ACC adaptiv farthållare. Du bestämmer helt enkelt hastigheten, och sedan håller bilen den samtidigt som den automatiskt håller avståndet till bilen framför.

  Upptäck mer
 • Cross Traffic Assist

  Eftersom du inte kan se runt hörn.

  Korsningar och utfarter med skymd sikt tvingar föraren att försiktigt åka ut en bit, vilket känns osäkert – och är det också. Cross Traffic Assist hjälper dig dock att ”se runt hörn” så du kan köra ut utan risk.

  Upptäck mer

Körupplevelsen.

Snabbt och sportigt på kurviga vägar, eller säkert framåt där vägen knappt är en väg – ny teknik ger Touareg utmärkta köregenskaper oavsett underlag.

 • Dragkapacitet

  Stark och pålitlig dragbil.

  En kraftfull motor och 4MOTION fyrhjulsdrift med körprogram för olika underlag gör Touareg till en utmärkt dragbil, godkänd för 3,5 tons dragvikt.

  Upptäck mer
 • Fyrhjulsstyrning

  Styr med alla fyra hjulen.

  Du kan svänga snävare när bakhjulen också hjälper till att styra. Om du vill kan din Touareg utrustas med styrning på alla fyra hjulen, vilket gör bilen extra manövrerbar och ökar stabiliteten i styrningen.

  Upptäck mer
 • Luftfjädring

  Körupplevelse på nya höjder.

  Du kan få din Touareg utrustad med luftfjädring, ger dig extra mycket komfort. Den anpassar också markfrigången till körning i på olika vägar och underlag.

  Upptäck mer
 • Offroad-paketet

  När vägen blir allt mindre väg.

  Med Offroad-paketet (tillval) är din Touareg redo för den mest utmanande körningen. Utrustningen spänner från underkörningsskydd till utökade körprogram, allt för att klara de mest kärva körningar.

  Upptäck mer

Infotainment.

Du är alltid uppkopplad i din Touareg. Här får du underhållning precis som du vill ha den – med utmärkt surround-sound, om du vill. Och du kan styra flera funktioner med bara en handrörelse.

 • Apple Music

  Njut av upp till 6 månader med Apple Music, gratis.*

  Nu får du ännu fler fördelar med Volkswagen Car-Net. Framför dig har du ett halvår med gratis Apple Music – mer än 50 miljoner musikspår. Du kan njuta av dem i din smartphone (iPhone eller Android), på din dator eller i din Volkswagen via CarPlay. Du får också musikaliska höjdpunkter som live-radion Beats 1 Radio, de senaste nyheterna från underhållningsvärlden och en hel del exklusiva inslag – strömmat eller offline, och alltid utan reklam.

  * Gäller nya individuella medlemskap; 3 månader gratis för den som redan är medlem. Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter. Medlemskapet fortsätter automatiskt när gratisperioden slutar. Rabattkoden gäller 12 månader. Rabattkoden kan inte säljas, den har inget ekonomiskt värde och kan inte ersättas om den förloras. Gäller endast Apple Music i Sverige. Rabatten förutsätter ett iTunes-konto. Apple Media Services villkor gäller, du hittar dem på https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/. Du måste vara minst 13 år och bo i landet där koden aktiveras. Viss kompatibel utrustning krävs. Apple Music är ett registrerat varumärke som tillhör Apple Inc. Apple är inte en part i detta erbjudande.

  Hämta erbjudandet
 • Alltid på

  Alltid uppkopplad.

  Du är alltid uppkopplad med och genom din Touareg. Ett permanent eSIM-kort garanterar uppkoppling till internet, och därmed också en hel värld av Car-Net mobila online-tjänster. Du har alltid senaste informationen och har ständig tillgång till favoritunderhållningen.

  Upptäck mer
 • Navigation

  Med dig hela vägen.

  Discover Premium navigationssystem med den stora touchskärmen och alla dess möjligheter är standard, som tillsammans med Digital Cockpit ger dig den stora displayen, konkavt buktad för föraren och med ett nytt intuitivt sätt att hantera funktionerna – förarplatsen är digitaliserad.

  Upptäck mer
 • Car-Net

  Den uppkopplade världen är öppen för dig.

  Mobila online-tjänster är på väg att bli en självklar dimension i en bil, precis som din smartphone är en del i din vardag. Uppkopplingen gör navigationen och kommunikationen snabbare och bättre, hjälper dig att spara tid genom att förse dig med den senaste informationen och ger snabb assistans när du behöver det.

  Upptäck mer
 • Telefonsystem

  Enkelt att komma till tals.

  Säg hejdå till sladdtrassel i bilen. Telefonsystemet Business (standard) ger dig utmärkt samtalskvalitet och möjligheten att ladda din smartphone sladdlöst.

  Upptäck mer
 • DYNAUDIO ljudsystem

  Förvandla färden till en ljudupplevelse.

  Välkommen till en ny ljudvärld, från djupaste bas till högsta diskant. Du kan välja Touareg med ett otroligt 7.1 Dolby Surround-sound ljudsystem från DYNAUDIO, som ger dig en enastående ljudupplevelse via 14 högtalare matchade precist till bilens akustik.

  Upptäck mer
 • App-Connect och Media Control

  Appar för din Touareg.

  Tack vare App-Connect kan du koppla ihop din smartphone med infotainmentsystemet i Touareg, och använda en rad av telefonens appar medan du kör. Och Volkswagen Media Control låter passagerarna välja radio- eller annan mediakanal från sina mobiler eller surfplattor.

  Upptäck mer

Testrapporter.

 • Touareg testvinnare!

  Den första provkörningen för svenska journalister ägde rum i maj. Platsen var österrikiska Alperna där Touareg fick bekänna färg på såväl motorväg som slingriga vackra bergsvägar.

  Läs mer
 • Pressen hyllar nya Touareg.

  Den första provkörningen för svenska journalister ägde rum i maj. Platsen var österrikiska Alperna där nya Touareg fick bekänna färg på såväl motorväg som slingriga vackra bergsvägar.

  Läs mer

Nästa steg.