Vad du behöver för att använda Car-Net

Detta behöver du1

Car-Net navigationssystem ”Discover Media”, ”Discover Pro” och ”Composition Media”.
2
2.
Avbilden visar den nya generationen infotainmentsystem; Tjänster finns också tillgänglig i den äldre generationen

För användning av Guide & Inform Car-Net-tjänsterna behöver du ett navigationssystem i din Volkswagen. Dit hör ”Discover Media” och ”Discover Pro” samt ”Innovision Cockpit” som finns att få för Touareg.

För Car-Net- servicepaketet "Security & Service" behöver du å andra sidan nödsamtalstjänsten och kan även använda "App-Connect" utan begränsningar med radion "Composition Media".

I kombination med navigationssystemet ”Discover Pro” rekommenderar vi dessutom mobiltelefongränssnittet ”Business” som möjliggör en WLAN-hotspot i din Volkswagen. På så sätt drar du och dina passagerare fördel av de mångsidiga Car-Net-funktionerna.

Många tjänster kan du styra med We Connect-appen via din smartphone. Ansluten till infotainmentsystemet kan den dessutom tillhandahålla internetanslutningen som du behöver för Car-Net-tillämpningen. För enskilda funktioner krävs dessutom tekniska komponenter i fordonet, t.ex. ett stöldlarm för tjänsten ”Stöldskyddslarm online”.

Beroende på fordon tillhandahålls olika tjänstepaket som du kan beställa via We Connect-appen eller via din personliga kundsidor myVolkswagenOpens an external link (om detta inte redan har skett vid köpet av din Volkswagen). Om de tekniska kraven är uppfyllda, behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto som konfigureras med några få steg.

  • Navigationssystem ”Discover Media”, ”Discover Pro” eller ”Discover Premium”
  • Radiosystem ”Composition Media” (begränsat)
  • Android™-kompatibel smartphone eller iPhone® med internetåtkomst
  • Car-Net-tjänstpaket
  • Volkswagen ID-användarkonto
Logga in till We Connect-portalen

För att bekvämt kunna använda de mobila onlinetjänsterna var som helst, logga in med ditt Volkswagen ID på användarsidorna myVolkswagenOpens an external link eller i We Connect-appen och registrera dig sedan med ditt fordon. Om du inte har skapat ett Volkswagen ID, leds du genom registreringen steg för steg.

Användning via We Connect-appen och myVolkswagen

We Connect-appen
3,4
3.
Passat GTE Variant: Bränsleförbrukning i l/100 km: blandad körning 1,7–1,6; elförbrukning, kWh/100 km: blandad körning 11,4–11,3; CO₂-utsläpp, g/km: blandad körning 38–36; energiklass: A+++

Efter registrering kan du på hämta och kontrollera utvalda funktioner hos Car-Net-tjänsterna på ett översiktligt sätt via kundsidorna myVolkswagen eller med We Connect-appen på din mobila enhet. För att ladda ner appen, gå hit:

Ladda ner i App StoreOpens an external link

Ladda ner på Google PlayOpens an external link

Hör av dig till oss

Hör av dig till oss

Kontakt

Har du frågor, idéer eller återkoppling? Då får du gärna kontakta oss.

Du når oss på 0200 - 8834 24Opens a phone link (gratis från alla telefonnät i Sverige). Du kan nå oss dygnet runt. Om din telefonoperatör inte stöder detta gratisnummer, ring 08 - 5664 2516Opens a phone link. Kostnaderna är beroende av leverantörens avtal. Avgifter för roaming kan tillkomma för samtal från utlandet.

Du får också mycket gärna skicka e-post till:
weconnect-support@volkswagen.deOpens a mail link

Detta kan också intressera dig

Villkor från Volkswagen

1.
För att använda Car-Net-tjänster behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in med användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat avtal med Volkswagen AG online. För att kunna använda tjänsterna under hela perioden har du 90 dagar på dig efter att du har mottagit ditt fordon att registrera fordonet på www.myvolkswagen.net eller med appen Volkswagen We Connect” (tillgänglig via App Store och Google Play Store). Vid en registrering senare förkortas den kostnadsfria perioden. De mobila onlinetjänsterna ”Guide & Inform” från Car-Net kan endast användas med extrautrustningen Discover Media och Discover Pro. Dessutom behöver du en mobil internet-aktiverad enhet (t.ex. smartphone) som har möjlighet att fungera som en mobil WLAN-hotspot. Alternativt kan telefongränssnittet ”Business”, som erbjuds som tillval, i kombination med navigationssystemet Discover Pro använda en mobiltelefon med en fjärransluten SIM-åtkomstprofil (rSAP) eller ett SIM-kort med telefon- och dataalternativ. Car-Net-tjänsterna är endast tillgängliga med ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör, och endast inom täckningsområdet för respektive mobilnät. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands. På grund av volymen av data som genereras under användningen av Car-Net-tjänster rekommenderas starkt en överenskommelse om ett ”flat-rate”-avtal med din mobiloperatör. För att använda den kostnadsfria We Connect-appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Tillgängligheten av Car-Net-tjänster kan variera beroende på land. Dessa tjänster är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan komma att bli föremål för ändringar innehållsmässigt under avtalsperioden. Mer information om Car-Net finns på www.connect.volkswagen-we.com och hos din Volkswagen-partner; om mobilabonnemang hos din mobiloperatör.
4.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade rutiner. Sedan den 1 september 2017 blir vissa nya bilar typgodkända i enlighet med WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) som är en mer realistisk testmetod för att mäta bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Från och med den 1 september 2018 kommer WLTP successivt ersätta den nya Europeiska körcykeln (NEDC). På grund av de mer realistiska testvillkoren så är värden för bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts utifrån NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar i fordonsbeskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Det är för närvarande fortfarande obligatoriskt att rapportera NEDC-värden. När det handlar om nya bilar som har ett typgodkännande enligt WLTP beräknas NEDC-värdena med hjälp av WLTP-värdena. Det är frivilligt att ange WLTP-värdena fram tills de är obligatoriska. Om NEDC-värden anges som intervall så hänvisar de inte till ett enskilt fordon och ingår inte i erbjudandet. De används då bara som jämförelse mellan olika fordonstyper. Ytterligare utrustning och tillbehör (tillbehör, däckstorlek, etc.) kan ändra och påverka relevanta fordonsparametrar, t.ex. vikt, rullmotstånd och aerodynamik, och vid sidan av väder- och trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, strömförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda. Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Tyskland (www.dat.de/co2). Effektivitetsklasser bedömer fordon utifrån CO2-utsläpp med hänsyn till fordonets tjänstevikt. Fordon som motsvarar genomsnittet märks med D. Fordon som är bättre än det aktuella genomsnittet märks med A+++, A++, A+, A, B eller C. Fordon som är sämre än genomsnittet beskrivs med E, F eller G. Uppgifterna som lämnas här avser EG-typgodkännandet för respektive modell och dess standardutrustning enligt direktiv 2007/46/EG. Extrautrustning som du väljer i samband med konfigurationen kan leda till att din konfigurerade modell, på grund av den valda utrustningen, motsvarar en annan godkänd typ än vad som vore fallet utan den valda extrautrustningen. Detta kan medföra avvikande uppgifter för din konfigurerade modell. De CO2-värden som anges är värden som har identifierats inom ramen för fordonets typgodkännande.

  • Bilden kan avvika från svensk standard.