Vad du behöver för att använda Car-Net

Detta behöver du

Car-Net navigationssystem ”Discover Media”, ”Discover Pro” och ”Composition Media”.
2
2.
Avbilden visar den nya generationen infotainmentsystem; Tjänster finns också tillgänglig i den äldre generationen

Din Volkswagen måste vara utrustad med ett navigationssystem för att du ska kunna använda tjänsterna ”Guide & Inform Car-Net”. Bland dessa tjänster finns ”Discover Media”, ”Discover Pro” samt för Touareg även ”Innovision Cockpit”.

För paketet ”Security & Service” inom Car-Net däremot så behöver bilen endast vara utrustad med tjänsten ”Nödsamtal”. Har du radioutrustningen ”Composition Media” kan du använda såväl ”Security & Service” som ”App-Connect” utan begränsningar.

Om din Volkswagen är utrustad med navigationssystemet ”Discover Pro”, rekommenderar vi dig att dessutom välja telefongränssnittet ”Business”, eftersom du då kan skapa en WiFi-zon inuti bilen. Du och dina passagerare kan då utnyttja de mångsidiga funktioner inom Car-Net på bästa sätt.

Det finns ett stor antal funktioner och tjänster som du enkelt kan kontrollera med appen Volkswagen” i din mobil. Om du sedan kopplar appen med bilens infotainmentsystem får du den internetanslutning som du behöver för att använda webbfunktionerna i Car-Net. Vissa funktioner förutsätter att du har installerat viss hårdvara i din Volkswagen, t.ex. måste du ha ett fysiskt stöldlarm i bilen om du vill kunna använda mobiltjänsten Stöldskyddslarm online. 

Vilka olika paket med tjänster och funktioner som du kan använda beror på vilken modell av Volkswagen du kör. Du kan aktivera dessa paket antingen direkt när du köper bilen eller senare, då i appen Volkswagen” eller på dina personliga kundsidor ”myVolkswagen”. Aktiveringen av de paket som passar till din bil förutsätter att har skaffat dig ett användarkonto Volkswagen ID” (vilket är enkelt och snabbt gjort).

  • Navigationssystem ”Discover Media”, ”Discover Pro” eller ”Discover Premium”
  • Radiosystem ”Composition Media” (begränsat)
  • Mobil (Android™-kompatibel eller iPhone®) med internetuppkoppling
  • Paketet Car-Net
  • Användarkonto Volkswagen ID
Logga in på kundsidorna ”myVolkswagen”

Logga in med ditt Volkswagen ID på kundsidorna ”myVolkswagen”Opens an external link eller i appen Volkswagen” och registrera din bil. Sen kan du använda alla aktiverade mobila onlinetjänster var du än befinner dig. Saknar du ett Volkswagen ID, guidas du steg för steg genom registreringen.

Använda funktioner och tjänster via appen Volkswagen” och eller kundsidorna ”myVolkswagen”

En man sitter i en Volkswagen och tittar på sin mobil

Efter registreringen kan du enkelt och bekvämt öppna och kontrollera dina valda funktioner och tjänster i Car-Net antingen med din mobil i appen Volkswagen” eller på kundsidorna ”myVolkswagen”. Här kan du ladda ned appen:

Ladda ner i App StoreOpens an external link

Ladda ner på Google PlayOpens an external link

Detta kan också intressera dig

På så sätt kommer du mer avslappnat genom dagen. Med onlinetjänsterna från Car-Net.

Här lär du dig hur anslutbarhet gör livet lättare. 

Har du frågor? Snabba svar eller personlig rådgivning gällande våra digitala tjänster hittar du här.

Villkor från Volkswagen

1.
För att använda Car-Net-tjänster behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in med användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat avtal med Volkswagen AG online. För att kunna använda tjänsterna under hela perioden har du 90 dagar på dig efter att du har mottagit ditt fordon att registrera fordonet på www.myvolkswagen.net eller med appen Volkswagen” (tillgänglig via App Store och Google Play Store). Vid en registrering senare förkortas den kostnadsfria perioden. De mobila onlinetjänsterna ”Guide & Inform” från Car-Net kan endast användas med extrautrustningen Discover Media och Discover Pro. Dessutom behöver du en mobil internet-aktiverad enhet (t.ex. smartphone) som har möjlighet att fungera som en mobil wifi-hotspot. Alternativt kan telefongränssnittet ”Business”, som erbjuds som tillval, i kombination med navigationssystemet Discover Pro använda en mobiltelefon med en fjärransluten SIM-åtkomstprofil (rSAP) eller ett SIM-kort med telefon- och dataalternativ. Car-Net-tjänsterna är endast tillgängliga med ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör, och endast inom täckningsområdet för respektive mobilnät. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobilabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands. På grund av volymen av data som genereras under användningen av Car-Net-tjänster rekommenderas starkt en överenskommelse om ett ”flat-rate”-avtal med din mobiloperatör. För att använda den kostnadsfria Volkswagen-appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Tillgängligheten av Car-Net-tjänster kan variera beroende på land. Dessa tjänster är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan komma att bli föremål för ändringar innehållsmässigt under avtalsperioden. Mer information om Car-Net finns på connect.volkswagen.com och hos din Volkswagen-partner; om mobilabonnemang hos din mobiloperatör.
Bilden kan avvika från svensk standard.
Varje Volkswagenpartner är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID.3, ID.4, ID.5 och ID.7 som säljs genom en agentmodell).