2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Golf.

För mer än 40 år och 30 miljoner bilar sedan lade Volkswagen Golf grunden för en helt ny bilklass. Den har oavbrutet fortsatt visa vägen för hela världen och nu är nästa generation här. Designen är fortfarande tydligt Golf, nu med ett antal nya designelement som de nya LED-strålkastarna och LED-bakljusen samt nya lättmetallfälgar som standard och tillval. Infotainmentsystemet har fått nya funktioner, större pekskärmar och Discover Pro kan nu fås med nyheten geststyrning och de nya förarassistanssystemen Traffic Jam Assist och Emergency Assist (tillval). Bland de nya motorerna gör bl.a. bensinmotorn 1.5 TSI Evo debut och Golf GTI får en starkare motor på 245 hk. Volkswagen Golf sätter än en gång gränserna inom den egna klassen. Att Volkswagen Golf är mycket populär visar inte minst det faktum att Golf under året 2016 blev Sveriges mest sålda bilmodell.

Highlights & Design.

Dynamik möter elegans.

Utrustningsversioner.

Golf är den mest framgångsrika modellen i Volkswagens historia och det framgångsrika konceptet förbättras ständigt. Oberoende vilket versionsval man gör är Golf utrustad med betydligt mer än bara det nödvändigaste. Framför allt är säkerhetsnivån hög med innovativa förarassistanssystem. För trivselnivån har underhållningssystemen fått nya smarta funktioner. Redan grundversionen har det mesta man kan önska sig, och tar man en provtur i GT-versionerna är det lätt att kliva upp till den nivån. Ikonen Golf GTI och sportvagnen Golf R är rena drömbilarna där den senare levererar 310 hästkrafter, driver på alla hjulen, är maxutrustad och har tydliga sportgener.

Motorer & Teknik.

Volkswagens moderna Golf-motorer är kraftfulla och snåla, samtliga är godkända i miljöklass Euro6. Utvecklingen går undan och vi lanserar fortlöpande nya motorer med nya tekniklösningar vilket gör att bilarna blir snålare och renare.

Komfort & Funktion.

Redan från grundversionen är utrustningsnivån hög gällande både de säkerhetsassisterande systemen och de komforthöjande assistansfunktionerna. Alla Golf-versioner har t.ex. läderklädd multifunktionsratt, som du styr radio, farthållare, telefon och vissa förarassistanssystem med. Standard är även luftkonditionering och adaptiv farthållare. Sedan finns det en mängd tillval för att ytterligare bidra till din komfort och körglädje.

Säkerhet.

Sedan länge har Golf varit en av de säkraste bilarna i klassen. I Golf ingår många säkerhetssystem redan i grundversionen som t.ex. Pre-Crash, som spänner säkerhetsbälten och stänger fönster innan olyckan är ett faktum, adaptiv farthållare ACC som håller avstånd till bilen framför. Dessutom ingår City Emergency Brake med Front Assist som håller området framför bilen under uppsikt och hjälper till att undvika eventuella olyckor. Sedan finns det en rad olika säkerhetsdetaljer som tillval. Konstruktionen runt de åkande i Golf är mycket hållfast och kompletteras av ett flertal krockkuddar.

Infotainment.

Om du vill ringa eller ta emot samtal, medan du kör, ta fram trafikinformation, låta navigationssystemet leda dig fram till destinationen eller bara lyssna på din favoritmusik – då ger din Golf dig flera möjligheter att använda modern teknik på ett smidigt sätt. Gillar du att lyssna på musik när du kör men vill samtidigt hålla dig uppdaterad om det senaste? Då har vi två radiosystem som kommer att göra dig storförtjust.

Testrapporter.

Nästa steg.