Ett barn utanf;r en Volkswagen Golf

Volkswagen brinner för Bris och barns rättigheter

Volkswagen brinner för Bris och barns rättigheter

Kan bilar bidra till barns rätt i samhället? Om bilar på något sätt kan hjälpa barn och unga att få en bättre barndom, så vill vi på Volkswagen dra vårt strå till stacken. Därför stöttar vi Bris på alla sätt vi kan: genom att sponsra med bilar och stötta med pengar, och indirekt genom att marknadsföra Bris i samband med våra event.

Våra bilar hjälper Bris

En del i Bris viktiga arbete med att stödja barns och ungdomars rättigheter innebär många besök på skolor, företag och olika myndigheter. För att underlätta Bris-medarbetarnas arbete sponsrar Volkswagen med bilar.

– Vi är oerhört tacksamma för Volkswagens stöd som hjälper oss att nå ut i hela landet och göra skillnad för barn, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

– Det känns både viktigt och meningsfullt att hjälpa till med det vi kan, säger Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen.

Volkswagen bidrar kontinuerligt, på flera olika sätt, till Bris viktiga arbete. Några exempel är:

  •  Under flera år har Volkswagen skänkt 50 kronor till Bris för varje såld bilbarnstol.

  •  ”Åk en mil – vinn en bil” är ett event där Volkswagen är en av sponsorerna. Samtliga deltagare som går i mål efter en mils längdåkning är med i utlottningen av en bil från Volkswagen. Ett event som drar mycket folk, och för varje anmäld deltagare skänker även Volkswagen 50 kr till Bris.
  • Volkswagen har varit huvudsponsor till Bris-golfen sedan 2014. En rolig golfdag tillsammans med kändisar och ett mingel som avslutas med en auktion där pengarna oavkortat går till Bris. Sedan starten har eventet samlat in över 7 miljoner.
  • Volkswagen stöttar också genom donationer till olika projekt. Exempelvis har Volkswagen bidragit med 1,5 miljoner i Bris satsning på Dygnet-runt-öppet/Trygg på natten. 
  •  I januari 2017 resulterade en unik bilauktion av fem unika Volkswagen Golf GTI Clubsport S i över en halv miljon kronor till Bris viktiga arbete. 
  • Om Volkswagen har outnyttjat reklamutrymme, ser vi till att ställa det till Bris förfogande.
  • På tv-monitorer i våra bilhallar rullar uppmaningen att stötta Bris.

Många bäckar små, leder till oftast till en å. Vi hoppas att Volkswagens fortsatta stöd till Bris viktiga arbete, leder till att fler och fler barn får sina röster hörda, förstår sina rättigheter och får möjligheten till en bättre och tryggare barndom.

Tack Bris – för det otroliga arbete ni gör för våra barn!

Om BRIS

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Relaterade artiklar från VW Magasin

Bris lyssnar och ger hopp

En unik tröja, till förmån för Bris.

The Beetle's Abbey Road 

Relaterade artiklar från VW Magasin