Ett barn utanf;r en Volkswagen Golf

Volkswagen stöttar Bris viktiga arbete

Volkswagen stöttar Bris viktiga arbete

Om samarbetet

För att Bris ska kunna fortsätta att nå ut med sin viktiga information stöttar Volkswagen med bilar. Bris ombud besöker regelbundet skolor, företag och myndigheter i sitt arbete för att stödja barn och ungdomar och stärka deras rättigheter.

– Vi är oerhört tacksamma för Volkswagens stöd som hjälper oss att nå ut i hela landet och göra skillnad för barn, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

– Det känns både viktigt och meningsfullt att hjälpa till med det vi kan, säger Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen.

Bilarna är en del av ett bredare samarbete. En del av det reklamutrymme i tidningar, teve och andra medier som Volkswagen betalat för men inte har möjlighet att utnyttja ställer man till Bris förfogande. Och på tevemonitorer i bilhallarna rullar uppmaningar att stödja Bris.

Under flera år har Volkswagen skänkt 50 kronor till Bris för varje såld bilbarnstol, vilket 2018 innebar en gåva på 75 000 kronor.

I januari 2017 resulterade en unik bilauktion på fem unika Volkswagen Golf GTI Clubsport S i över en halv miljon kronor till Bris viktiga arbete. 

Om BRIS

Bris är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation som stödjer och hjälper utsatta barn och unga. Man jobbar även för att förbättra barns och ungas villkor och rättigheter och driver opinionsarbete för att få politiker och beslutsfattare att uppmärksamma barnrättsfrågor.

I över 40 år har Bris arbetat för att stärka barns rättigheter, med FN:s konvention om barnets rättigheter som riktmärke. Det är viktigt för Volkswagen att samarbeta med organisationer som tar ansvar.

Relaterade artiklar från VW Magasin

Bris lyssnar och ger hopp

En unik tröja, till förmån för Bris.

The Beetle's Abbey Road 

Relaterade artiklar från VW Magasin